Reklama

Reklama

VOD (1)

Zeki Müller nemá na vybranou. Někdo totiž postavil školní tělocvičnu přímo nad jeho „úsporami". Tedy nad místem se zakopanými ukradenými penězi, které tam pro něj ukryla jeho přítelkyně. A tak, aby se po propuštění z basy dostal ke své kořisti, musí se vydávat za suplujícího učitele na Götheho gymnáziu, čímž vznikne už tak sužovanému vzdělávacímu systému další problém, protože od toho okamžiku zaměstnává nejbláznivějšího učitele všech dob. V noci se Zeki snaží tajně prokopat ke své uloupené kořisti a během dne používá sice drastické, ale účinné metody, aby zkrotil neukázněné teenagery ve třídě 10. B. Jeho upjatá, korektní kolegyně, učitelka Lisi Schnabelstedtová (Karoline Herfurthová), sice odsuzuje jeho neortodoxní pedagogické metody, ale nemůže si pomoct a do nového „kolegy" se zamiluje. Dokonce mu pomůže vykopat něco cennějšího než je hotovost – zbytky jeho vlastní morální integrity. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (907)

nash. 

všechny recenze uživatele

Takový klasický eintopf z učitelských témat, který vezme libového frajírka, trochu ho podusí, pak k němu do hrnce nahází všechna klišé, která se nastřádala za ta léta, kdy neortodoxní učitelé napravují nenapravitelné třídy těmi nejpodivnějším a nejméně pravděpodobnými metodami. Všechno to důkladně promíchá, povaří, ochutí několika lokálními hvězdami, opepří lžící vulgarit a pro jistotu zvýrazní chuť dvěma lžícemi kýče. Přes řadu typicky německých trapáren je to však kupodivu jedlé. Zejména díky cynickým vtípkům, občas vydařené scéně nebo hlášce a svižnému tempu, které nedá nudě moc šancí. Prostě taková nenáročná zábavná blbina, která si na nic nehraje, s logikou si hlavu neláme, hladového nasytí a žaludek nezkazí. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Vzpomínám si, jak jsme se jednou v devítce sešli s klukama po pondělním vyučování v naší třídě a hráli si na vylodění v Normandii, protože den předtím běžel v telce vojín Ryan. Bylo nás sedum grázlů z áčka, na obědě jsme překecali tři kluky z béčka a dokonce se k nám přidal i Vojta, kterej obyčejně spěchal na jedinej vlak denně, co mu jel domů. Stoly sloužily jako lodě, židle se namířily nohama do vzduchu jako jediná obrana béčáků, kteří jakožto hosté hájili pláž u umyvadel. Útok na béčáky začal nelítostným bombardováním přezuvkama, pak jsme vyskákali na pláž a začali je mlátit urvanejma větvema ze stromů, na který jsme dosáhli z okna. Zrovna když se mi podařilo vyskočit na katedru, abych ukořistil vlajku smrdutejch béčáků, rozrazily se zadní dveře třídy, který vedly do fyzikálního kabinetu a z nich do boje nakráčel náš novej chemikář. Byl vysokej zhruba tak, že já stojící na učitelským stolu jsem mu hleděl přímo do očí a když na nás zařval "co to tady do prdele je za bordel?" leknul se i Havel na zdi. Chemikář bleskurychle přiskočil k tabuli a všechny do jednoho nás sejmul precizníma hodama křídou. Když mu došla munice, sundal mě malíčkem ze stolu a palcem do mě strčil tak, že jsem přeletěl tři lodě a zastavil se až o fíkus v rohu, ve kterým Miky od sedmičky pěstoval trávu. Pak se chemikář rozhlídnul po třídě a znova zahartusil "tady to vypadá jak v Normandii za války, koukejte hned uklidit ten prasečinec a vypadněte domů, smradi!" Tak jsme poklidili a šli. Vojta vyrazil rovnou domů, aby stihnul aspoň večeři, my ostatní jsme v parku za školou ještě chvíli probírali, jak asi bude vypadat příští hodina chemie. A jak vypadala? Bylo to poprvý a naposledy, co jsem zažil aby kantor během jedný hodiny stihnul vyzkoušet sedum lidí z jedný třídy a ještě si nechal poslat nechápající Luckou z první lavice pro tři béčáky. Náš průměr byl zhruba 4.8, ale i přesto jsme to přerostlý chemikářský hovado ten den začali sborově milovat. A bylo to oboustranný, protože když dva víkendy nato běželo v telce finále MS ve fotbale, při následným pondělním mači mezi áčkem a béčkem nám dělal gólmana právě on. P.S: Vyhráli jsme 6:0, protože nejmenší branka, která by za tím dvou a půl metrovým hovadem byla vidět, je rugbyový háčko. ()

Reklama

rollman1 

všechny recenze uživatele

Německo tasí asi nejzábavnější, nejvtipnější a nejbarevnější komedii roku. Od Fakjů jsem moc nečekal a o to víc jsem byl překvapen jak mě to nehorázně bavilo a já si tak užíval skvělou podívanou. Hlavní postava je nekompromisní týpek a to co dělal žákům byla neskutečná chláma. Nechybí výborné situace, školní sígři a nějaká ta romantika i drama. Naprosté nadšení. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Film je sice pnej vtipů, který jsem už někde viděl, neoplývá zrovna originálnim námětem, je plnej klišé a ke konci sklouzává k moralizování, ale po delší době jsem se u nějaký komedie taky pro změnu zasmál. Tady se prostě povedlo poskládat hodně věcí, který zaručeně budou fungovat, a zabalit to do takový obyčejný romantický komedie. Ale ten film si na nic nehraje, je to taková nenáročná podívaná a mě to bavilo. A třeba taková návštěva u lidí na podpoře byla geniální. Na to, že je to německej (tureckej/albánskej?) film, tak je to opravdu hodně dobrý. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Nemci to šmrncli hollywoodom, z ktorého si zobrali ten lepší príklad a prekvapenie je na svete. Jednoduchý námet, ktorého obmena tu bola už nespočetne veľakrát slávi úspech. Samozrejme ten by sa nedostavil bez podarenej ústrednej dvojice a najmä množstva a množstva vedľajších postáv, vďaka ktorým film nenudí, charaktery sú rôznorodé, fungujú a tak nieje núdza o nápady a dôvtip. Zo začiatku to trošku smrdelo kameňákovským prívalom vtipov, potom sa však k slovu dostal aj scenár a situačná komika zabodovala. Naozaj to celé skvelo fungovalo a počas celého filmu som si neuvedomil, že pozerám film z krajiny steeloviek a horských doktorov. 80%. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (23)

  • V jedné ze scén žáci se Zekim (Elyas M'Barek) dělají při výtvarné výchově "Wholetrain". Wholetrain (2006) je film, ve kterém Elyas M'Barek také ztvárnil hlavního protagonistu. (ČSFD)
  • Když Zeki (Elyas M'Barek) poprvé vejde do třídy 10 B, je tabule zavřená, avšak v dalším záběru je otevřená a je na ní sprostý obrázek. (LERw!g)
  • V pohári, ktorý patrí pani Gersterovej (Katja Riemann), je napísané "Ein Herz für Lehrer" ("srdce pre učiteľov"). Ide o odkaz na pomocnú agentúru pre deti - "Ein Herz für Kinder" ("srdce pre deti"). (WalterIK7)

Reklama

Reklama