Reklama

Reklama

VOD (1)

Zeki Müller nemá na vybranou. Někdo totiž postavil školní tělocvičnu přímo nad jeho „úsporami". Tedy nad místem se zakopanými ukradenými penězi, které tam pro něj ukryla jeho přítelkyně. A tak, aby se po propuštění z basy dostal ke své kořisti, musí se vydávat za suplujícího učitele na Götheho gymnáziu, čímž vznikne už tak sužovanému vzdělávacímu systému další problém, protože od toho okamžiku zaměstnává nejbláznivějšího učitele všech dob. V noci se Zeki snaží tajně prokopat ke své uloupené kořisti a během dne používá sice drastické, ale účinné metody, aby zkrotil neukázněné teenagery ve třídě 10. B. Jeho upjatá, korektní kolegyně, učitelka Lisi Schnabelstedtová (Karoline Herfurthová), sice odsuzuje jeho neortodoxní pedagogické metody, ale nemůže si pomoct a do nového „kolegy" se zamiluje. Dokonce mu pomůže vykopat něco cennějšího než je hotovost – zbytky jeho vlastní morální integrity. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (908)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Němci mě mile překvapili tím, jak dobře dokázali tuto komedii vystavět. Příběh je jednoduchý a značně předvídatelný, avšak dovede vtáhnout, čemuž napomáhá nejen skvělý soundtrack, ale také ústřední herecká dvojice. Humor je tu místy trefný a zdařilý, jindy spíše trapný, ale jako celek tento snímek funguje dobře. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je asi nejlepší německá komedie! Elyas M'Barek je ve své roli kriminálníka/učitele vyníkající, opravdu skvělý výkon. Tady vidíme, jak na ty grázly studenty, kteří se nechtějí učit a dělají jenom bordel. No já jsem se u toho filmu nehorázně bavil, od začátku do konce jsem se musel smát. Opravdu nejlepší komedie ze školního prostředí, těším se na pokračování. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Vzpomínám si, jak jsme se jednou v devítce sešli s klukama po pondělním vyučování v naší třídě a hráli si na vylodění v Normandii, protože den předtím běžel v telce vojín Ryan. Bylo nás sedum grázlů z áčka, na obědě jsme překecali tři kluky z béčka a dokonce se k nám přidal i Vojta, kterej obyčejně spěchal na jedinej vlak denně, co mu jel domů. Stoly sloužily jako lodě, židle se namířily nohama do vzduchu jako jediná obrana béčáků, kteří jakožto hosté hájili pláž u umyvadel. Útok na béčáky začal nelítostným bombardováním přezuvkama, pak jsme vyskákali na pláž a začali je mlátit urvanejma větvema ze stromů, na který jsme dosáhli z okna. Zrovna když se mi podařilo vyskočit na katedru, abych ukořistil vlajku smrdutejch béčáků, rozrazily se zadní dveře třídy, který vedly do fyzikálního kabinetu a z nich do boje nakráčel náš novej chemikář. Byl vysokej zhruba tak, že já stojící na učitelským stolu jsem mu hleděl přímo do očí a když na nás zařval "co to tady do prdele je za bordel?" leknul se i Havel na zdi. Chemikář bleskurychle přiskočil k tabuli a všechny do jednoho nás sejmul precizníma hodama křídou. Když mu došla munice, sundal mě malíčkem ze stolu a palcem do mě strčil tak, že jsem přeletěl tři lodě a zastavil se až o fíkus v rohu, ve kterým Miky od sedmičky pěstoval trávu. Pak se chemikář rozhlídnul po třídě a znova zahartusil "tady to vypadá jak v Normandii za války, koukejte hned uklidit ten prasečinec a vypadněte domů, smradi!" Tak jsme poklidili a šli. Vojta vyrazil rovnou domů, aby stihnul aspoň večeři, my ostatní jsme v parku za školou ještě chvíli probírali, jak asi bude vypadat příští hodina chemie. A jak vypadala? Bylo to poprvý a naposledy, co jsem zažil aby kantor během jedný hodiny stihnul vyzkoušet sedum lidí z jedný třídy a ještě si nechal poslat nechápající Luckou z první lavice pro tři béčáky. Náš průměr byl zhruba 4.8, ale i přesto jsme to přerostlý chemikářský hovado ten den začali sborově milovat. A bylo to oboustranný, protože když dva víkendy nato běželo v telce finále MS ve fotbale, při následným pondělním mači mezi áčkem a béčkem nám dělal gólmana právě on. P.S: Vyhráli jsme 6:0, protože nejmenší branka, která by za tím dvou a půl metrovým hovadem byla vidět, je rugbyový háčko. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak táto nemecká teenagerská bláznivá komédia ťaží najmä z toho, ako je úplne mimo realitu. V podstate tento gympel je len hraná verzia elementary v Springfielde. Niekde tento dadaizmus funguje viac, niekde menej. Viac pri niektorých fórikoch, ktoré niekedy vôbec nesúvisia s dejom, tu u mňa vedie "podávač" tovaru v automate, menej už pri napĺňaní povinnej scenáristickej mustry. Stále je to ale ako celok výborná zábava, na ktorú sa ale treba správne naladiť a uvedomiť si, že tu nejde o žiadne zrkadlo stavu nemeckého školstva a mládeže. Ale možno ak by som mal dieťa v tomto veku, tak by som mal iný názor... ()

RedAK 

všechny recenze uživatele

Ich bin hungrig, und ich muss meine Hoden sofort zu kratzen! Víte, co jsem právě napsal? Já taky ne, ale dost možná jsem citoval Hitlera. Němčina je tak odporná, že by ani neměla být legální. Maximálně by se měla užívat vedle kombinaček a elektrošoků k mučení zajatých afghánských teroristů. Stačilo by jedno dobře vypálené cédé německé dechovky a do minuty byste věděli, že máte podminovaný barák i na Fidži. Jak se tam ty kurvy dostaly, to nikdo neví. Nicméně, proč jsem se díval na tento film? Nejen, že mi němčina všech protagonistů naprosto trhala uši, ale dokonce i moje mozkové buňky začaly incestně prcat mezi sebou, aby co nejdřív zdegenerovaly a přestaly to nacistické blábolení tolik vnímat. Naštěstí mě v psychické pohodě držela přítomnost anglických titulků a čtyř lajn pervitinu. Ač se může zdát můj komentář doposud veskrze negativní, tak skutečně je. Nicméně dále už to jenom pokvete, páč když ve filmu zrovna nemetali schnitzlema, tak jsem se docela obstojně bavil! A to je co říct, protože ti šťastlivci co mě již znají, bezpečně vědí, že jsem divák veskrze náročný a zpravidla nedokáži ocenit ani brilantně natočené a mistrovsky zahrané bukkake porno s excelujícím cameltoe v hlavní roli. Nyní jsem se nejednou načapal, jak se přitrouble hihňám a prdím si pod peřinu. A to se mi to dokonce stalo několikrát i během filmu. Je to samozřejmě jen další obdoba všech těch debilních amerických teen komedií s hromadou klišé a nekvalitně vylízanýma blonckama s inteligencí zavařených okurek, ale asi jsem po všech těch filozofických dýcháncích s Dostojevským už konečně potřeboval vypláchnout hlavu nějakou nenáročnou kravinkou. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (23)

  • Keď Zeki Müller (Elyas M'Barek) v závere volá s prostitútkou, tak na mobile spoločníčky jasne vidieť, že nikam nevolá. (domco10)
  • V pohári, ktorý patrí pani Gersterovej (Katja Riemann), je napísané "Ein Herz für Lehrer" ("srdce pre učiteľov"). Ide o odkaz na pomocnú agentúru pre deti - "Ein Herz für Kinder" ("srdce pre deti"). (WalterIK7)
  • Do scény, kdy spolu telefonují Zeki (Elyas M'Barek) a Charlie (Jana Pallaske), se vloudila chyba. Na obrazovce Charlieina telefonu je totiž viditelná číselná klávesnice pro vytáčení telefonního čísla při hovoru, ta ovšem po zahájení hovoru správně mizí. (hansel97)

Reklama

Reklama