Reklama

Reklama

VOD (1)

Zeki Müller nemá na vybranou. Někdo totiž postavil školní tělocvičnu přímo nad jeho „úsporami". Tedy nad místem se zakopanými ukradenými penězi, které tam pro něj ukryla jeho přítelkyně. A tak, aby se po propuštění z basy dostal ke své kořisti, musí se vydávat za suplujícího učitele na Götheho gymnáziu, čímž vznikne už tak sužovanému vzdělávacímu systému další problém, protože od toho okamžiku zaměstnává nejbláznivějšího učitele všech dob. V noci se Zeki snaží tajně prokopat ke své uloupené kořisti a během dne používá sice drastické, ale účinné metody, aby zkrotil neukázněné teenagery ve třídě 10. B. Jeho upjatá, korektní kolegyně, učitelka Lisi Schnabelstedtová (Karoline Herfurthová), sice odsuzuje jeho neortodoxní pedagogické metody, ale nemůže si pomoct a do nového „kolegy" se zamiluje. Dokonce mu pomůže vykopat něco cennějšího než je hotovost – zbytky jeho vlastní morální integrity. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (907)

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Včera jsem se chystal na trojku této německé série, proto jsem se podíval na předchozí dva díly, abych věděl, co mě zhruba čeká. A byl jsem příjemně překvapený. Už jenom spojení slov „německá komedie“ totiž nejen u mě budí rozpaky, ještě pořád mám v živý paměti hrůzy ze 70. a 80. let nebo ještě starší sérii o Spessartu. Jenže časy se mění. Skvělej soundtrack, zajímavá hlavní myšlenka a v zásadě sympatický postavy mladých Němců (fakt jsem to napsal??) zapříčinily, že jsem se docela bavil. Jo, ne každej vtip se povede a bez fekálního humoru bych se úplně obešel, někdy jsou situace výchozí premisy „kriminálník ve škole“ tlačený až moc na sílu, ale je to nečekaně svižné, svěží, s trochou povinnýho dojáku a příjemně multikulturním obsazením. Ano, já na rozdíl od kritiků to kvituju: tuniský Mnichovan Elyas M'Barek je sympaťák a frajer, berlínská Turkyně Gizem Emre nádherná, i když ještě mladičká (do dalších dílů příjemně vyrostla), a co se klasických Němců týče, Jella Haaseová rozkošně tupá a dokonce mi nevadil ani Max von der Groeben, a to tenhle typ kluků nemám ani trochu rád. Úmyslně pitomě ztřeštěné Fakju, pane učiteli si mě nečekaně získalo. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Skrz na skrz průměrná komediální záležitost, která efektivně vykrádá zajetou západní konkurenci. Pár gagů, v níž drsný učitel stírá své žáky je sice povedených, o nic víc než standardní jednohubku se však stále netýká. A pět na to ódy jen proto, že tuhle relaxačku překvapivě natočili Němci a ne Amíci, mi přijde trochu mimo mísu. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Ein Kessel bumstes aneb skopčácká estráda, co neudržela koule v hrsti. Potenciál to mělo, vtipné to bylo, ale turecká kinematografie prostě musela solidní námět završit Goťákem a domerklovat tak dobrý dojem ke kýčovité sračce, kdy hnusná Němka s pydlookým přičmoudlým Zimírem konečně své štěstí najde a z bandy nevzdělatelných bílých cigánů se stane angažovaná skupinka uhlazených odborníku na Šejxpíra s pregnantně spisovným vyjadřováním. Prostě šeredné dorostenky s rovnátky a otylí nezletilí panicové holt mají rádi kůl hevyendy, a tak je otázka „Varum, vy aršlochové?“ asi nemístná. Předpokládám, že ve dvojce této mádlkokotkoviny s názvem Fack ju Schilleer dotlačí náš milý profesor Mukl stádo vymaštěných potratů dělnické třídy vtipnou motivací k doktorátům z astrofyziky. Na raftech. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Vyměkl jsem, to se přiznám zcela otevřeně. Ač komedie podobného typu nějak extra nevyhledávám, tahle mi vyloženě sedla do noty. Jednou za čas je to prostě potřeba, vypnout mozek, nedívat se na žádná dramata a pustit si něco podobného. Na nic nehraje, nabízí poměrně jednoduchý, ale ne nějak extra trapný humor, což by jeden dneska hledal skoro v lupou v ruce. No ale tím hlavním faktem, co mě nakonec rozhoupalo, bylo netradiční zpracování Romea a Julie. Takové jsem ještě neviděl a snad už ani neuvidím. Hustýýýýý. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Němci mě mile překvapili tím, jak dobře dokázali tuto komedii vystavět. Příběh je jednoduchý a značně předvídatelný, avšak dovede vtáhnout, čemuž napomáhá nejen skvělý soundtrack, ale také ústřední herecká dvojice. Humor je tu místy trefný a zdařilý, jindy spíše trapný, ale jako celek tento snímek funguje dobře. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (23)

  • V interiéru školy bylo možné vidět na stěně napsanou zkratku ACAB. Ta znamená "All Cops Are Bastards" ("všichni poldové jsou parchanti"), při kontaktu s policií je však vysvětlována jako "Always Carry a Bible" ("vždy noste bibli") nebo "All Colours Are Beautiful" ("všechny barvy jsou krásné"). (Jirka_Šč)
  • Po skončení záverečných titulkov je možné sledovať nevydarené scény. (vander19)
  • Když Zeki (Elyas M'Barek) shání na škole práci jako školník, jde na pohovor s ředitelkou školy. Jedná se ovšem o chybu, protože v Německu ředitelé nepřijímají nové zaměstnance, o tom rozhodují vyšší autority daného města. (hansel97)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno