Reklama

Reklama

Krvavé písky Libye

  • Slovensko Krvavé piesky Líbye
všechny plakáty
TV spot
Slovensko, 2012, 88 min (Alternativní 52 min)

Obsahy(1)

Drama života a smrti uprostřed občanské války. Časosběrný dokument renomovaného slovenského režiséra Ladislava Kaboše vypráví příběh osudové lásky slovenské zdravotní sestry – výtvarnice, která se na začátku devadesátých let zamilovala do libyjského chirurga. Provdala se do Libye, konvertovala k islámu, brzy ovdověla a se dvěma dětmi zůstala v muslimském světě. V roce 2011 se ocitla uprostřed občanské války v obleženém městě Misurata. Jako vrchní sestra neměla svědomí opustit zraněné a umírající. Po několika měsících utekla „z pekla na zemi", aby se zanedlouho znovu vrátila do polní nemocnice... Příběh libyjsko-slovenské rodiny umožňuje divákům „vidět válku jinou optikou", nahlédnout do islámského světa, myšlení muslimů a zamyslet se nad hierarchií nejdůležitějších životních hodnot. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (4)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Dosť drsné, Kaddáfiho priaznivci si tento dokument nedajú do vitríny. Toto nie je hraný film, nedá sa vyčítať roztrasená kamera, nekvalitné zábery, slabí herci alebo priveľa krvi. Toto bola realita v Líbyi, a našli sa odvážlivci, ktorí chceli pomôct a išli tam celkom dobrovoľne, ako zdravotníčka Ľuba zo Slovenska. Že si tam našla rodinu, priateľov a kolegov, ku ktorým sa chce vracať je úplne normálne. Pritom prijala ich vieru, zvyky a splynula s domácimi. Môžeme sa nad tým čudovať, ale to je všetko, čo s tým môžeme urobiť. Alebo ešte jej môžeme drzať palce v pomoci druhým a ďalšom živote, čo je aj môj pripad. –––– Vojna ti ukáže, že tvoja bolesť je malá. ()

gazogazo 

všechny recenze uživatele

Slovenská žena kydá uspávací komentáře jak řídké seno a Mohammed shlíží na sémě sporu , jenž sám zasel. A co teprve satanovy verše , alespoň že tenhle super nudnej dokument vůbec není ó tomhle. ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

To je tak, keď idete k inej kultúre a iným hodnotám. Smrť je len prechod k alahovi a netrápia sa preto ako my. Ich viera je skalopevná. Všetci sa im prispôsobujú. Neexistuje si ponechať svoje náboženské presvedčenie. Prenášajú to aj do Európy. Mešity sú už všade. Skúste postaviť kostol v arabskom svete. Ľuba sa medzi týmito dvoma svetmi snaží prežiť.. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama