Reklama

Reklama

L'étrange portrait de la dame en jaune

  • angličtina The Strange Portrait of the Lady in Yellow
všechny plakáty
Krátkometrážní / Horor / Mysteriózní
Belgie, 2004, 6 min

Obsahy(1)

Film můžeme vnímat jako poctu krvavým italským giallem 60. a 70. let. Všechno se odehrává v koupelně, kdy dívka, která se sprchuje nemá potuchy, kdo přichází ze tmy s koženými rukavicemi. (pan Hnědý)

Diskuze

elizabeth_ba

elizabeth_ba (hodnocení, recenze)

pan Hnědý

Jj, omlouvám se, je to jasné už jen z rozsahu obou filmů a rovněž z toho, že Jezero smrti je spíše psychologický thriller než horor v pravém slova smyslu.

na příspěvěk reagoval Madsbender

elizabeth_ba

elizabeth_ba (hodnocení, recenze)

Tohle jsem neviděla, a jak tak čtu diskusi, nebudu se o to ani pokoušet. Ale na Jezero smrti spíš byl největší problém ten závěr. Já bych si už nikdy ten film nepustila znovu, ale že bych měla nějaký problém s jeho dosledováním, to rozhodně ne. Spíš se člověk nad něčím takovým nesmí příliš zamýšlet, což já vždy dělám. Jinak díky všem za pro mě podnětné komentáře, i když vedou k tomu, že film nezhlédnu.

Madsbender

Madsbender (hodnocení, recenze)

pan Hnědý , misterz

misterz: Njn, až potom mi došlo že to som dal zlý príklad. Ono vlastne pri Jazere smrti som ani nechápal, prečo to niekto nezvládne dopozerať. Ehm. 

pan Hnědý: tá novinka sa vykresľuje perfektne. Zatiaľ musím skuknúť Amer :D

pan Hnědý

pan Hnědý (hodnocení, recenze)

V tom byl geniální i Amer, ano jde o slovy prázdný snímek, ale obrazově naprosto úchvatný a bohatý. spoiler: například zvuk praskající kožených rukavic maniaka, který přejíždí ženské tělo (oběti), nebo zvuk říznutí břitvou po tváři, kdy ti vrah donutí udělat pohyb tváře, aby se kůže rozjela, nebo záběr venku v lese je perfektní ukázka střihu - pro mě orgasmus. Ale né pro každého. Uvidíme co jejich nový snímek.

na příspěvěk reagoval Madsbender

Uživatel pan Hnědý smazal svůj příspěvek.

misterz

misterz (hodnocení, recenze)

Nehovorim, ze to bolo uplne zle. Kamera bola celkom zaujimava... Mozno keby to bolo na konci troska, ako pisal ricci, "brutus maximus" tak by to urcite viac zaujalo. Vlastne nic hororoveho som na tom snimku nenasiel, skor by som to oznacil ako kratkometrazni thriller. Ale ktovie, mozno raz pridem giallo na chut, staci jeden celoveceny film co ma zaujme a zacnem sa v tom viac sprtat :)

Bloody13

Bloody13 (hodnocení, recenze)

Duo Cattet/Forzani jsou jedním z nejzajímavějších tvůrců současnosti. Jejich styl poznáte už od nádraží... ten vizuál a vypiplanej zvuk mě prostě dostal.

na příspěvěk reagoval pan Hnědý

Madsbender

Madsbender (hodnocení, recenze)

misterz

No, tak ja si k nemu tiež ešte len hľadám cestu, ale rozhodne to má niečo do seba. Zas a znova platí staré známe - sto ľudí, sto chutí. Ale že sa táto záležitosť už nepohybuje v červenom, ma strašne... no, nebudem vulgárny, ale Cattet&Forzani si to zaslúžia.

ricci.s

ricci.s (hodnocení, recenze)

Ricci to pokladá za celkom zaujímavé, ale experimentálne giallo nie je celkom jeho štýl. Experimentálne horory totiž až tak nevyhľadávam, keď už, tak to musí byť brutus maximus (ako Subconscious Cruelty) a giallo tiež veľmi nie. Presne z toho dôvodu vynechávam napr. taký "Amer". Pozeralo sa mi na to síce dobre (vizuálna a hudobná stránka naprosto úžasná), ale viac ako cca. 10-15 minút by som pri tom len ťažko vydržal.

na příspěvěk reagoval Madsbender

Madsbender

Madsbender (hodnocení, recenze)

Už vidím tie komentáre typu "divné a úchylné zobrazenie nechutnej vraždy, ktoré sa hrá na niečo, čím nie je, a výsledok je nevydarený pokus o experimentálny perverzne poeticky ladený "horor"." Ale osobne som zvedavý, čo si o tom myslí ricci.

Uživatel pan Hnědý smazal svůj příspěvek.

Uživatel pan Hnědý smazal svůj příspěvek.

Reklama

Reklama