Reklama

Reklama

24 hodin

  • Česko Hra o dítě (více)
Trailer

Obsahy(1)

Někteří zločinci ovládají své řemeslo tak dokonale, že za sebou zanechávají pouze vyděšené oběti neschopné vypovídat. Mezi takové patří i Joe (Kevin Bacon) a Cheryl Hickeyovi (Courtney Love), kteří s Joeovým bratrancem Marvinem vymysleli bezchybný plán, jak vymámit peníze z bohatých rodin. Drze, brutálně a hlavně úspěšně vydírají bezmocné rodiče. Ale tentokrát si vybrali špatnou rodinu. Rodinu, která se rozhodla, že vezme záchranu dcery do svých rukou... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (76)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Ten dělá to a ten zas tohle. Hickey (Kevin Bacon) a jeho kumpáni se například živí únosy dětí bohatých rodičů, které potom vydírají. Jelikož mají finanční situaci rodičů pečlivě zmapovánu, během akce nikdy nedochází k žádným problémům. Až do chvíle, kdy unesou malou Abby Jenningsovou (Dakota Fanning). Co si únosci totiž nezjistili, že malá Abby trpí astmatickým postižením, a jakýkoliv výkyv z normálu může přivodit její smrt. A to ví také rodiče, Karen (Charlize Theron) a Will (Stuart Townsend), takže nesedí na zadku a nečekají, ale jednají. Ale čas kvapí ... Scénář, ač nikterak originální, je překvapivě kvalitní - a dostat jej do ruky zkušenější režisér, mohlo to dopadnout o mnoho lépe. Takhle je z toho jen takový podivný slepenec se silným začátkem a naopak úplně pitomým koncem (fakt bylo nutné nakonec do komorního dramatu plácnout šílenou akční honičku a brutální řetězovou nehodu?). Z hereckého obsazení mohu vyzdvihnout snad jen Charlize Theron, ostatní mi přišli takoví nijací (i když Kevin Bacon se taky snažil). Naopak mi do filmu vůbec neseděla Courtney Love - nevím nevím, kde na ni přišli. Celkově - slabší průměr... ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Koukám, že jsem býval pěkně nekritický týpek, když jsem i k tomuto filmu kdysi dávno choval nějaké sympatie. Na tři hvězdičky, kterými jsem ho původně ohodnotil totiž neměl ani náhodou. Celý scénář na mě působil poněkud naivně, Stuart Townsend mě vůbec nebavil a logika místy silně pokulhávala. Hlavnímu záporákovi připravil scénárista dvě základní výhrůžky: "Když mě zastřelíš, tvá dcera zemře." a pro intimnější chvíle: "Když mi ho uřízneš, tvá dcera zemře.", a na tom se podle mého celovečerák postavit nedá. Dva kousky hlavně za Kevina Bacona A Charlize Theron. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Rád dávam rodiny dokopy.“ Neviem, aká je Charlize Theronová v civile a je mi to jedno - ako herečka je asi taká kvalitná, ako ja. Takže situáciu sa snaží spasiť aspoň chudáčisko Kevin Bacon. Záporné postavymu vždy išli na jednotku (DIVOKÁ RIEKA, SPÁČI, MUŽ BEZ TIEŇA), tentokrát ale dopláca na okolité problémy (rušivá dokumentárna kamera, blbá motivácia zlosynov, tradične mizerný Stuart Townsend, tradične nezaujímavá Dakota Fanningová a logické nedorozumenia – čo by sa stalo, ak by niekomu išli digitálky o tri minúty dopredu?). Naopak, svetlom v oceáne nudy je Pruitt Taylor Vince (IDENTITA, CONSTANTINE) na tému „Nemám rád, keď dievčatká plačú“. ()

qVitek

všechny recenze uživatele

Viděl jsem tento film v televizi. V reklamách v průběhu filmu byly hlavně reklamy na ženské vložky, což se k filmu hodí. Tento film je bohužel horší, než reklamy na ženské vložky. Film je neuvěřitelně nudný, neustálé změny těch, kdo na sebe míří bouchačkou, byly k smíchu. Nedivím se, že byl film z komerčního hlediska propadák, protože je to naprosto zvrácená zhovadilost, pravděpodobně zacíleno na citlivé ženy, které se poserou z únosu nemocného dítěte, a mají nějakou úchylku, že to musí sledovat. Ve filmu je tolik klišé. Naprosto předpovídatelný děj, snaha autorů o neustálé drama vypadala směšně. Přistání letadla na dálnici, snaha o vykurvení oběti s únoscem, snaha o uřezávání péra, úspávání, mučení, neustálé změny a přídávání sračkoidních příběhů o umírání dětí...Tohle opravdu chtějí lidi sledovat? Autor tohoto počinu je úchyl. Nedivím se, že hnije ve vězení za sexuální zneužívání dětí. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Po přečtení komentářů, které ve většině případů snímek zcela kriticky potopily a nešetřily negativy v každé větě, jsem přemýšlela, jestli se na něj mám vůbec dívat. Zvítězila touha vidět Kevina Bacona. Jeden z případů, kde nechápu slabé hodnocení a tak velkou kritiku. Mně se Hra o dítě líbila, a zvláště Kevin opět předvádí svého ukázkového "Bad boye," tak jak to umí jen on. Rovněž mě zaujala výrazně fungující chemie mezi ním a Charlize Theron. V některých scénách mě zkrátka dostal. Když spojí to své drsňáctví a nebezpečnost s sexy pohledy a sváděním, tak mě dostává pokaždé:) I když film jistě oplývá spoustou klišé, či, jak zde většina zdůrazňuje, haldou nelogičností (já si jich všimla jen v pár scénách) jedná se pro mě o, možná průměrně vydařený, ale nenudící film, který rychle uteče. "Napadlo tě někdy, že chlap jako já tohle nedělá pro peníze?" ()

Galerie (35)

Zajímavosti (11)

  • Původní název měl být 24 Hours (24 hodin), ale byl změněn, aby se nepletl se seriálem 24 hodin (v originálu 24). (HappySmile)
  • Film se měl původně odehrávat na jihu, ale kvůli filmovým lokacím se děj přesunul do Seattlu. (HappySmile)
  • Během autonehody uvolňuje Charlize ženu z převráceného auta a potom běží přes hráz směrem k silnici, ale když se tam dostane, můžete si všimnout, že jí nechtěně podklouzne levá noha na mokré vozovce. Režisér v komentáři k filmu říká, že i když Charlize trpěla strašnou bolestí, přinutila se dojít zbytek cesty, aby dokončila scénu. Až ve chvíli, kdy se řeklo "střih", se zjistilo, jak vážně je její koleno zraněno a musela být hospitalizována. (HappySmile)

Reklama

Reklama