Reklama

Reklama

Pyramida

Trailer 1

Divy starověkého světa dlouhou dobu proklínaly své objevitele, kteří se odvážili odhalit jejich tajemství. Na skupinu amerických archeologů však čeká větší překvapení, než si kdy dovedli představit, když narazí na ztracenou pyramidu, které se žádná jiná v Egyptě nevyrovná. Jakmile odkryjí hrůzná tajemství pohřbená v jejích útrobách, uvědomí si, že jsou nejen v pasti, ale že je navíc cosi děsivého pronásleduje. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (228)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Spokojenost. Svižný, atmosférický a na polo FF až velmi hezky natočený horor s atraktivním prostředím, který se rozjíždí velmi rychle.Atmosféra slušně houstne po celý film, hudba perfektně graduje ( Scéna s padajícím pískem či v tunelu je napínavá jako tangáče od pornoherečky a mile mě potěšila i jedna intenzivní jump scare. Potěší i slušné dialogy týkající se Egyptské historie, pro kterou mám velikou slabost. Jediné co mě mrzí, že se zde neobjevila Mumie či skarabové, ale třeba v sequelu;) Sluchátka pro lepší efekt jsou samozřejmostí. 70% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nenáročná relaxačka podle mého gusta, jejíž koeficient oddechovosti a zábavnosti výrazně převyšuje (ne, převažuje!) její koeficient blbosti. Příběh je sice přitroublý, popírají se v něm fyzikální principy a zákony (uvnitř pyramidy je světlo a kočičí sfingy tisíce let přežívají tak, že žerou jedna duhou), przní se egyptská mytologie (chudák Anup), postavy se chovají nereálně (a blonďaté archeoložce by víc sedla role nějaké surfařské groupie), ale to všechno přece k těmhle béčkům neodmyslitelně patří a je to naopak žádoucí. Exteriérů není mnoho (jen v začátku), ale povedly se na výbornou (demonstrace, vykopávky), interiéry z vnitřku pyramidy jsou překvapivě dobré. Líbil se mi i konec a archeoložce s nakaženým fejsem a krhavým očičkem to nekrofilně seklo. A na to, že je to většinu času točeno ve stylu FF, je to celkem dobře koukatelné, kamera je většinou snesitelná. Silné tři. ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Kurde, tohle mělo potenciál na tři pyramidy a oni to takhle zprzní, zahrabat je do písku a zapomenout na ně... Začátek se rozjíždí ještě docela obstojně, člověk doufá v adrenalinem a dobrodružstvím nasáklej horůrek, ovšem od okamžiku, vlastně docela paradoxně, kdy začne jít do tuhého, se film zlomí v digitální slátaninu, kdy konec je tak něco vymletýho, že to sám Anubis jaktěživ neviděl. Ježiš, kolik by asi tak mohl stát "make-up" takové pěkně tlející mumie? Role toaleťáku a nazdar... A mně se mé oblíbené As Above, So Below líbí zase o něco víc, haf! (Jedna hvězda za to, že tu ani jednou nezazněla asi třetí nejdebilnější věta v hororech: "Vypni sakra tu zasranou kameru!"). ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Docela dlouho jsem pátral v paměti po nějakém hororu, který by se odehrával v egyptské pyramidě. Kdejaká mumie pobíhající po Paříži či faraonská kletba, to už tu bylo x krát, ale na čistě pyramidální záležitost jsem si nevzpomněl. A tak jsem se docela těšil a musím říct, že zklamaný nejsem. Prostředí pyramidy bylo zachyceno celkem věrně, ten polo FF formát byl také vhodně zvolený a pětice budoucích obětí se nechovala jak parta kokotů, což je u FF neobvyklý jev. Líbily se i pastičky, byť nebyly nijak důmyslné a potěšily i kočky, ačkoliv bylo vidět, že film trpí nedostatkem financí. A to se odrazilo především v závěru, kdy sice chválím nápad s vysvětlením, co že to v pyramidě řádí, ale forma byla bohužel až moc nízkorozpočtová. Nicméně Lavasseur ukázal, že mu jdou nejen scénáře, ale dokáže si poradit i s režií, tak třeba do něj příště někdo investuje víc. I tak je ale Pyramida nadprůměrně zábavná. 70% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

To, že má snímek vyšší rozpočet, protože se za něj postavili lidé od Foxu, je sice vidět na kvalitě obrazu, ale na kvalitě efektů už se to tolik neprojevilo. Tyhle filmy asi podle všeho pořád ještě letí, i když já mám pocit, že byly vyčpělé už před čtyřmi lety, možná ještě dříve. Najde se opravdu málo těch, které zaujmou a u nichž byste měli pocit, že to není jen opakování toho, co už bylo tolikrát řečeno. „The Pyramid“ k těm zajímavějším nepatří. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (2)

  • Ačkoli investoři původně očekávali, že film na domácím trhu vydělá více než 20 milionů amerických dolarů, vydělal necelých 2,8 milionu dolarů. (Homerking)
  • Pyramída vo filme je trojhranná. V skutočnosti ale takáto pyramída nikde neexistuje.
    (Marceloo)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno