Reklama

Reklama

Pyramida

Trailer 1

Divy starověkého světa dlouhou dobu proklínaly své objevitele, kteří se odvážili odhalit jejich tajemství. Na skupinu amerických archeologů však čeká větší překvapení, než si kdy dovedli představit, když narazí na ztracenou pyramidu, které se žádná jiná v Egyptě nevyrovná. Jakmile odkryjí hrůzná tajemství pohřbená v jejích útrobách, uvědomí si, že jsou nejen v pasti, ale že je navíc cosi děsivého pronásleduje. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (228)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

První polovina ve znamení nálezů v pořadí "kosti, pasti, kočičky" rozhodně nealarmuje nějak výrazný průser. Skupina archeologů se brzy ztrácí v labyrintu chodeb pod pískem pohřbené pyramidy a postupně přichází o život. Často i vlastní vinou samozřejmě. Po krátkém bloudění v temnotách a po papíru páchnoucím žvatlání („we must get out of here“) jde však do tuhýho. To, že uvnitř pyramidy bude nějaká ta digitálně prašivá zvěřina, se dalo čekat. Co je bohužel neodpustitelné, tak je podoba Análpisse. Jeho vizáž Wildy kojota by se skvěle hodila do filmových dobrodružství se Scoobym Doo, ve vážně míněném hororu je ale katastrofou. Obzvlášť, když čekáte starého Brůnu, obaleného do toaleťáku. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Začátek hodně zajímavej: tajemná pyramida, sympatické postavy a celkově egyptské prostředí. Při studování hieroglyfů a různých obrázků jsem si nemohl nevzpomenout na Stargate, ale jakmile film odhaluje nechutně digitálního záporáka, atmosféra jde úplně do kytek. Potenciál, který tenhle námět nabízí, zůstal kdesi pohřben spolu s logickým chováním postav. ()

Reklama

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Jako milovník starověkého Egypta, co si kdysi užíval na Amize hru Waxwork s úžasným zabijáckým bludištěm v dobové pyramidě, bych měl asi skákat do stropu. Bohužel je tento horor z podobně sexy prostředí naprosto debilní. Už trochu znejistíte u nějakého počátečního oznámení, že film jsou dokumentární záběry, které se našly po zmizení filmařů, takže dík za spoiler a jakýsi ochablý pokus o Blairwitch Projekt, na který se stejně film brzo vykašle. Postavy se chovají naprosto debilně, hrají je nesympatičtí lidé a jediný důvod, proč nefandit silám zla v jejich rychlé popravě je opatrnost, aby zlo nebylo ještě větší debil. A je důvod se obávat, příšery jsou laciné a nudné. Nebudeme se ani bavit o znásilnění egyptské mytologie. Asi každých deset minut jsem doufal, že raději usnu, abych nemusel poslouchat klišovitou ječící hysterku nebo sledovat další dementní číslo. Nezapomenutelná je scéna smrti jedné z postav, kde se tým blbců tři minuty pokouší tahat fatálně penetrovanou slečnu z kůlu a věří, že jí bude líp, aby pak usoudil, že stejně vlastně bude víc krvácet - aspoň ten egyptolog snad kurs první pomoci někde na střední škole snad měl. Úplně promrhaná šance natočit dobrý horor z pyramidy. ()

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

To jsem si zase jednou dal. Už začátek nevypadal nic moc, ale druhá půlka se zvrhne ve festival totální demence a tragickýho CGI. Apeluju na vás serte už na to. Dřív se točili levný horory za pár šupů bez stupidních digitálních efektů a atmosféra se dala krájet, ale dneska? Darmo mluvit. Jebnu tomu rovnou odpad! 5% ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Minule tu byl Roth s Clownem, teď máme Aju s pyramidou. The Pyramid nemá nějaký zásadní příběh, kde by se čekalo na důležité zvraty atd. Je to klasické half Found-Fottage se vším všudy, s tím rozdílem, že tentokráte máme na obrazovkách zajímavé prostředí, které se však nepodařilo vytěžit na maximum. Svou atmosféru to určitě má. Pyramida má mnoho temných a zajímavých zákoutí. Nechybí nějaké pasti, ikdyž jich mohlo být více, také nějaké mordovinky se najdou, přestože to není zrovna nejlépe zpracované, vyloženě Vás to nenaštve. Ani shaky-Cam se nekoná a co má divák vidět, tak vidí opravdu dobře. Nepotěší jen absence lekaček a klasický konec. Podle mě se ale jedná o kvalitní horor, který své otáčky rozjíždí velice rychle a nepustí diváka až do konce. Nebýt trošku odfláklých efektů, dalo by se uvažovat i o vyšším hodnocení, ale i tak se dá určitě snímek doporučit. Velice silné 3* ()

Galerie (31)

Zajímavosti (2)

  • Pyramída vo filme je trojhranná. V skutočnosti ale takáto pyramída nikde neexistuje.
    (Marceloo)
  • Ačkoli investoři původně očekávali, že film na domácím trhu vydělá více než 20 milionů amerických dolarů, vydělal necelých 2,8 milionu dolarů. (Homerking)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno