Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Miloš Kopecký v hořké televizní komedii. Ten titul voní dálkami: Borneo – zrovna vidíte tu zvlněnou exotickou cestu někam daleko, nesmírně daleko. Jenomže nejde jen o dálky cestovatelské, ale i o dálky zcela jiné: o vzdálenost jednoho člověka k druhému. A není pak vůbec důležité, měříme-li takovou vzdálenost kdesi ve vzdálené zemi nebo u nás doma v kuchyni. Protože i tam může být vzdálenost od jednoho člověka k druhému nikoli jen metr dvacet od stolu ke kredenci, nýbrž nepočítaně sedmi mil nevědění, neslyšení a zapomnění... Ať je to však jakkoli a kdykoli, každý z nás cítí vždycky jen „na míru vlastního srdce". Tak i mistr kuchař Václav Gregor (M. Kopecký), smutná mladá žena Ludmila Křimická (M. Vančurová), Václavova dcera Vladěna (I. Svobodová), Mirek (M. Pešek), prostě všichni v příběhu autora Oldřicha Daňka, který režijně nastudoval v roce 1983 Pavel Háša. Podívejme se tedy na příběh Václava Gregora, dříve lodního kuchaře, dnes zakotvivšího v kuchyni malé pražské hospůdky. (Česká televize)

(více)

Diskuze

Laliss

Laliss (hodnocení, recenze)

Rozflákali to auto? Jo! Rozflákali auto, který se mělo kupovat, ale ještě nebylo koupený a ještě ani neměli vypůjčený peníze na něj. Kopeckýho je mi líto jak tady s vypětim sil hraje kuchaře s velkym životnim přehledem. Ale ta Vančurová je výborná. Tři rudé hvězdy naprosto zasloužené. MIBARA  - http://archiv.ucl.cas.cz/index.php?path=RudePravo/1983/12/24/4.png - máš pravdu, sám jsem si o raději ověřil:-) na jedničce Vánoční vernisáž  a na dvojce Cesta na Borneo. A víte vy co? Já dá asi 4 hvězdičky. Protože to prostě Oldřich Daněk, kterýmu by bylo zítra devadesát, napsal dobře. A Milda Kopeckej zahrál. Jen jsem trohu zalapal po dechu, když jsem pochopil že to auto je embéčko. Škoda 110 L. 4 světlomety vepředu. Dávám 4 hvězdy a těšim se, až to uvidim zas. 

mibara

mibara (hodnocení, recenze)

Protože nemůžu psát komentáře (jsem hloupej),tak svůj dojem sdělím zde na diskuzi.Když vezmu v potaz,že film měl premiéru na Štědrý den roku 1983 od 20.35 hod na druhém programu,tak musím konstatovat,že jako "vánoční" tv film je to nudné a nezajímavé.Dialogy odehrávající se na minimu prostoru by nevadily,pokud by byly o něčem.Celou dobu v podstatě slyšíme jenom Miloše Kopeckého,jak utěšuje Vančurovou,že rozvodem život nekončí.Vtipná scéna tam není jediná.Ovšem jednalo se v podstatě o hlavní večerní pořad,protože na jedničce v tu dobu šel hudebně poetický pořad s názvem Vánoční vernisáž.Ještě, že jsme tou dobou rozbalovali dárky....

Reklama

Reklama