Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Miloš Kopecký v hořké televizní komedii. Ten titul voní dálkami: Borneo – zrovna vidíte tu zvlněnou exotickou cestu někam daleko, nesmírně daleko. Jenomže nejde jen o dálky cestovatelské, ale i o dálky zcela jiné: o vzdálenost jednoho člověka k druhému. A není pak vůbec důležité, měříme-li takovou vzdálenost kdesi ve vzdálené zemi nebo u nás doma v kuchyni. Protože i tam může být vzdálenost od jednoho člověka k druhému nikoli jen metr dvacet od stolu ke kredenci, nýbrž nepočítaně sedmi mil nevědění, neslyšení a zapomnění... Ať je to však jakkoli a kdykoli, každý z nás cítí vždycky jen „na míru vlastního srdce". Tak i mistr kuchař Václav Gregor (M. Kopecký), smutná mladá žena Ludmila Křimická (M. Vančurová), Václavova dcera Vladěna (I. Svobodová), Mirek (M. Pešek), prostě všichni v příběhu autora Oldřicha Daňka, který režijně nastudoval v roce 1983 Pavel Háša. Podívejme se tedy na příběh Václava Gregora, dříve lodního kuchaře, dnes zakotvivšího v kuchyni malé pražské hospůdky. (Česká televize)

(více)

Recenze (24)

Radko 

všechny recenze uživatele

Zachovanie nádeje v životoch odohrávajúcich sa medzi embéčkami, stratami partnerov a upatlanými lokálmi. Alebo ako brať s humorom na tvári trpké karamboly a vzťahové rany a vyvážiť pachuť života peknou i keď vymyslenou príhodou. Napriek snahe o naliatie trochy životného optimizmu, z toho trochu trčí umakartová šedivosť reál socializmu. ()

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Československý televizní film s M. Kopeckým v hlavní roli Václava Gregora, moudrého muže s nadhledem, působícího v dřívějších dobách jako kuchař na lodi, v současnosti vedoucího kuchyň v malé restauraci. Tento muž vyjadřuje slovní oporu citově nestabilní a nesebevědomé ženě, jež se nemůže smířit s rozvodem. Její bývalý partner se však neukazuje v příliš dobrém světle a nešťastná M. Vančurová si pomalu uvědomuje, že bez něho jí bude lépe. Ve vedlejších rolích se objevila I. Svobodová jako Gregorova dcera pracující ve stejném podniku jako servírka a M. Pešek coby její snoubenec číšník, povinně snášející trpké, ale v dobrém míněné, poznámky od svého budoucího tchána. Exotický název komorního hodinového snímku vychází z Kopeckého vyprávění, jež mělo dodat zoufalé M. Vančurové sílu. Bohužel scénář jinak skvělého O. Daňka i režie P. Háši mě tentokrát zklamaly, závěr snímku v podstatě neexistuje a navzdory výtečnému M. Kopeckému v roli ne nepodobné jeho legendárnímu Štrosmajerovi jsem nucen označit toto dílo jako podprůměrné. ()

Reklama

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Zas baba co dělá z rozvodu celoživotní tragédii. Inscenace to není ani veselá ani smutná, spíše nudná a bezbarvá. Ani pan Kopecký to nemohl rozjet. Pokud to mělo pointu, naprosto mi unikla. 201312093 +++++++Tak tohle nepostavil na nohy ani vynikají pan Kopecký. Ten scénář byl prostě příšerný. A to nemluvím o tom závěru, který vlastně nebyl. Tohle se panu Daňkovi a paní Dudkové totálně vymklo z pod kontroly a ani pan Háša z toho nemohl vytřískat zhola nic. 20160317 ()

vox_populi 

všechny recenze uživatele

motto: najdôležitejšie zo všetkého je veslovať - stále veslovať ďalej a ďalej...vlastne je to celkom príjemné dielo s hlbokou myšlienkou ktorú nie každý pochopí...dejovo dobre zvládnutá inscenácia, plná ľudských múdrosti a ľudského tepla, podfarbená tradične výbornou hereckou kreáciou majstra Kopeckého...za toho dávam plus jednu hviezdu ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Ono je to v podstatě takové malé komorní drama, které výrazně obohacuje svou přítomností Miloš Kopecký, jeho postava kuchaře Václava je totiž nesmírně sympatická a vyzařuje z ní krásná člověčina.. Půvabná Marta Vančurová je v roli ženy těsně po rozvodu lehce uvěřitelná, není s tou situací vyrovnaná, potřebuje čas na smíření.. K tomu něco humoru, několik vtipných výměn, pár životních pravd i mouder a příjemný hudební podmaz, u mě filmová spokojenost... ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno