Reklama

Reklama

Reportérka

(seriál)
  • Česko Reportéři a ti druzí (neoficiální název)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Série vypráví o dvacetileté Hedvice (Tereza Voříšková), která se chce stát novinářkou. Po přijetí do vydavatelství je přidělena k ostřílenému reportérovi Vlachovi (Jiří Bartoška), který "hulí jak fabrika", počítače považuje za nutné zlo, jezdí ve staré "kraksně", žije v paralelním vztahu s manželkou a milenkou, ale jinak je poctivý až k sebezničení. Scenárista Josef Klíma vybral pro televizní cyklus jeden z nejpozoruhodnějších osudů, s nimiž se jako dlouholetý novinář setkal, přičemž podobnost se skutečnými postavami současného mediálního prostředí je opravdu čistě náhodná. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (89)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

V součtu dvou třetin vnímám tenhle projekt se silně rozporuplnými pocity jako další podprůměrný seriál České televize, u něhož zřejmě nebudu schopen přimhouřit ani jedno oko, a to rozhodně ani navzdory do jistě míry chvályhodnému či pochopitelnému poplákávání tvůrců nad stavem ( nejen ) tuzemské novinařiny.. Když navíc tuhle plačtivou zpověď bulvárního paranoika Klímy jen dost těžko kdokoliv nezainteresovaný vůbec pobere.. V důsledku pak Reportérka platí bohužel i za velmi naivní a zplošťující rádoby krimisérii s únavnými a smysl postrádajícími narativními prvky, když zejména ty texty z mobilů až iritují, byť tedy režisér Dan Svátek zachraňuje, co se jen dá, respektive co na svých bedrech neutáhne skvostný Jiří Bartoška, jemuž bych rád na dálku popřál hodně štěstí, či spíš zdraví, do další léčby.. Co bych si naopak nepřál ani náhodou ?? Zcela jistě další epizody.. ()

insurgentes 

všechny recenze uživatele

Není trochu podezřelé, že taková hezká holka, jako je Tereza Voříšková, je tak často obsazována do role protivné píči? Buďto tyhle role umí bezvadně zahrát, nebo ji tam dávají proto, že nic hrát nemusí, a tím pádem je to na jistotu. Nevím, neznám ji osobně. Ale tady tím už se mi zprotivila na tu mez, že už mě nebaví se na ni ani dívat. To už byl zajímavější ten chameleon. S odstupem času musím ještě dodat, že tenhle seriál je vlastně jen o tom, jak jeden geront s přetrvávajícím tlakem mezi nohama za veřejné prachy a pod pláštíkem veřejnoprávního tématu materializuje svoje sexuální fantazie s využitím šťavnaté prdelky hlavní představitelky, která zažívá v náručích svých vrstevníků jen samá zklamání, aby nakonec nejspíš zakotvila ve zkušené náruči vousatého matadora a znalce novinařiny a dalších přidaných benefitů, no hádejte, koho asi měl představovat Bartoška, když né toho magora Klímu. To je taky, on se tam nechá obsadit do ROLE, která spočívá v tom, že buzeruje nějakou dylinu na recepci, a celá jeho minirole nemá absolutně žádnej jinej přínos pro děj než ten, že si diváci řeknou "mámo hele to je von ten Klíma!". Jako todle néé. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Poctivě jsem ty tři díly dokoukal a musím říct, že nevím, jestli bych v tom pokračoval. Každopádně nemůžu říct, že by tenhle mini seriál měl více negativ, než pozitiv. Ale od začátku. Reportérka vypráví příběh mladé holky, která chce jednou bejt úspěšná novinářka. Tu hraje vcelku zajímavě Tereza Voříšková. Zajímavě hlavně proto, že pod náporem piercingů a rozcuchaných vlasů byste našli spíše nějakou volnomyšlenkářku ze stacionáře, než cokoliv jiného. Mentora jí tady dělá výbornej Jirka Bartoška, kterej si užívá snad každou další roli, co dostane. No a s dalšími postavami už je to slabší, ne-li úplně slabý. Jiráček a Plesl jsou tady třeba úplně odporní, ale chápu, že to byl ze strany jejich postav účel. První dva díly jsem ale myslel, že tu jejich odpornost nepřežiju a seriál přepnu. No a takových protichůdných názorů mi vytvořil tenhle seriál ještě víc. Třeba samotná režie. To, že nebyla kdoví jak nápaditá, bych ještě ustál. Horší už bylo snad jen to, že skrz ponuré filtry místy i dost nudila. Nejlepší tak vnímám třetí díl, který pod náporem sekty, tmavých filtrů a muziky od Sigur Rós vytvořil tu správnou atmosféru. První dva díly jsou ale hodně slabý a dost nepřehledný, za což viním třeba i scénář, protože třetí byl překvapivě dobrý. No jo...těžko si udělat nějakej ucelenější názor, ale kvůli hercům jsem to nakonec zvládnul a ani mě to nezabilo. ()

netahlo 

všechny recenze uživatele

Doufam, ze se Jirka Bartoska vyleci, protoze tenhle serial je koukatelny zejmena diky nemu a ostatnim prislusnikum stare gardy (Medvecka, Töpfer, Novotny). Boze, druhy a treti dil byly naprostou zumpou! Voriskova podala jeden z nejhorsich zenskych hereckych vykonu v dejinach televizni tvorby! Jedna hvezda fakt jen za Bartosku. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Prvni dil jeste nevypadal nijak hruzostrasne, druhy byl jeden z nejhorsich pocinu u nas za poslednich deset let a konecne zaverecny dil celou nemohoucnost jenom potvrdil. Krome postav dvou idiotu (Jiracek, Plesl), kteri me bavili, me zbyle postavy nicim nezaujaly. Voriskova me nejednou doslova srala-jeji postava tedy. Monology na kameru byly zbytecne, stejne jako Hitchcockovske zjeveni Josefa Klimy. Scenar toho chtel rict hodne, ale nerekl vlastne nic. Je teprve unor, ale zklamani roku mezi ceskymi serialy roku 2015 ziskalo velkeho kandidata. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (10)

  • Sídlo vydavatelství fiktivního Expresu je v Dobrovského ulici v Praze - Holešovicích. Ve skutečnosti tam sídlí Hospodářské noviny. (hermiona)
  • Dan Svátek pracoval výlučne s ním vybraným štábom, čo bola podmienka, ktorú zadal televízii pred natáčaním tohto projektu. (Arsenal83)
  • Svátek pochválil audiovizuálny výstup diela: "Já jsem hrdý, jak ho Jakub Šimůnek nasnímal, a díky dobře připravovanému prostředí pak měli herci prostor předvést co nejlepší výkon. Vizuál a děj zkrátka musí být na úrovni funkčního kompromisu." (Arsenal83)

Reklama

Reklama