Reklama

Reklama

K Jasonu Stathamovi, Dolphu Lundgrenovi, Randymu Coutureovi a Sylvesteru Stallonemu, kteří se znovu setkávají v roli týmu elitních žoldáků, se poprvé připojují Curtis "50 Cent" Jackson, Megan Fox, Tony Jaa, Iko Uwais, Jacob Scipio, Levy Tran a Andy Garcia. Vyzbrojeni všemi zbraněmi, které se jim dostanou do rukou, a schopnostmi je použít, jsou Expendables poslední obrannou linií světa a týmem, který je povolán, když jsou všechny ostatní možnosti mimo hru. Noví členové týmu s novými styly a taktikami však dají „čerstvé krvi“ zcela nový význam. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (14)

Trailer 8

Recenze (304)

kinderman 

všechny recenze uživatele

Jak už jsem napsal, tenhle koncept s partou zestárlých akčních hrdinů se dal vydojit jen jednou. Obě pokračování u mě balancovaly mezi dvěma a třemi hvězdičkami, ale nakonec jsem se rozhodl být milosrdný. Tohle už mě opravdu nebavilo ani trochu. Některých zbědovaných herců je člověku lidsky líto (Lundgren), na některé se nedá koukat (Stallone to pochopil, Couture bohužel ne), další se nedají poslouchat (Scipio), po trikové stránce je to hrozné, takže jedna za Megan, druhá za Levy Tran a půlka za to, že Expend4bles zase jednou umožnili spoustě Bulharů vydělat nějaké peníze. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Slabé pokračování, které nedokáže zamaskovat, že už o něj ani hlavní hvězdy nemají zájem. Sly na druhé koleji, mezi nováčky žádné skutečně lákavé jméno (leč Megan Fox jako jediná docela funguje) a scenáristicky to strašně toporně maskuje původně plánované obsazení (Garcia supluje Willise/Forda, 50 Cent Crewse, Scipio Banderase). Ale to nejhorší, akčně je to hrozná bída. V rámci stopáže se toho ve filmu nestane málo, ale příliš střihů, úzkých záběrů, žádné nápady a málo celků, v nichž by mohla nějaká choreografie vyniknout. K tomu docela ošklivé triky a obecný pocit unavenosti materiálem. Trojka byla přeplácaná a zmrzačená snahou o zacílení na mladší publikum, ale byla z ní cítit snaha o fanservis. Tohle už nefunguje vůbec. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Velmi postradatelná hovadina. Jestli mě Statham před tímhle filmem už několik let "jen" nebavil, tak teď ho upřímně nesnáším. Vadí mi jeho dikce, vadí mi jeho permanentně afektovaná mimika, vadí mi jeho permanentní rádoby vtipné hláškování a exhibování. A jeho vzájemné infantilní špičkování se Slyem bylo tak bolestně trapné, až mi bylo stydno se na tu hrůzu dívat (štěstí, že nemělo dlouhého trvání). Film však poslala totálně do kopru především účast jakési bezduché, kýčovitě zmalované, vulgárně vystajlované a mimořádně nesympatické flundry v roli Stathamovy družky a posléze i velitelky týmu Postradatelných. V nějakém perverzním pornáči by jí to jistě mocinky slušelo, ale tady byla fakt úplně mimo mísu. A z dosud pouze průměrně trapné stathamovky se stala urážlivě ultratrapná stathamovka, čímž jsem o děj naprosto ztratil zájem. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Popravte ich konečne niekto! Strašný prúser. Trojka je oproti tomu veľkofilm (čo v podstate aj naozaj bola).  Mizerný film s mizernými postavami (až na Dolpha Lundgrena), mizernými hereckými výkonmi, mizernými hláškami, mizernou akciou (neverím, že TOTO stálo 100 miliónov) a mizerným hlavným záporákom, ktorého uhádnete po prvej scéne. Sly tu nemá až také cameo, ako sa vám niektorí snažia nahovoriť. Objavuje sa v polovici filmu, čo sa naozaj nedá charakterizovať ako cameo. Hnusná výprava, odporné CGI. Kým kedysi sa lovilo vo vodách s Arnoldom, JCVD a Bruceom Willisom, dnes tvorcom zostala Megan Fox (ktorá so žánrom nemá nič spoločné, to nie je urážka, lež suché skonštatovanie) a starý Andy Garcia, ktorý hral v Krstnom otcovi 3, ktorého teda neviem, či ste videli, ale ak nie, tak vám vyspoilerujem, že to nie je akčný film. Prečo to Stallone nedal napríklad, čo ja viem, Robertovi Patrickovi? Vzal som si z toho ponaučenie, že chlap je len vtedy správny chlap (a parťák), ak si vypije. Autonaháňačka nie je úplne márna a poteší ázijský prvok (najmä Iko Uwais, Tony Jaa je úplne mimo), ale to je ozaj max. na 2*. Séria stratila samú seba a namiesto toho, aby oslovila "aspoň" starú generáciu nostalgicky spomínajúcu na akčniaky 80. rokov (ktorých beztak od prvej časti chcela osloviť) a siahla po Lorenzovi Lamasovi, Louisovi Gossettovi Jr., Michaelovi Dudikoffovi, či Cynthii Rothrock a počkala, čo z toho vypadne, tak namiesto toho prišla s čímsi, ehm... takýmto. Doprčič, už David James Elliott by dával väčšiu logiku, než Garcia! ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Konečně! Konečně si v Expendables zahrál Steven Seagal! Že jste ho nepostřehli? Ale joo, hrál ten tanker :D .. Čtyřka je o chlup zábavnější než trojka, Megan Liška začíná být parodie na skutečnou ženskou krásu, efekty vypadají jako z doby Atily Huna, Uwais i Jaa začínají drobátko otékat, nicméně hýbat se stále umí, no takže to celé stojí vlastně na Stathamovi a zčásti na jeho špičkování s Rambem, zbytek týmu předsmrtná křeč. Občas se objeví vcelku dobrý záběr či prvek. Něco mi říká, že se uklohní i pětka, upřímně doufám znovu v Belgickou bouli, Já přicházím v míru a opravdu už Caseyho Rybacka... a ne, fakt po něm nikdo nechce, aby běhal po Aljašce a spálil jí v plamenech, ale aby naposledy zlikvidoval padoucha třeba drátěnkou na nádobí a pronesl, že nejlepší je v kuchyni! ()

Galerie (69)

Zajímavosti (18)

  • Producenti filmu slíbili návrat Bruce Willise (Church) k této akční sérii. Nakonec k tomu kvůli jeho zdraví nedošlo. (VSVB)
  • Sylvester Stallone (Barney Ross) zpočátku vypadl z filmu kvůli tvůrčím rozdílům s producenty. Později se však vrátil a oznámil, že se bude jednat o jeho poslední vystoupení v sérii. (VSVB)
  • The Expendables 4 by mal byť posledným dielom série. (Paldiny)

Související novinky

Zlaté maliny slupnul hororový Medvídek Pú

Zlaté maliny slupnul hororový Medvídek Pú

09.03.2024

Den před předáváním slavných Oscarů tradičně probíhá vyhlášení cen, které si hollywoodské celebrity často za rámeček nedávají. Řeč je samozřejmě o Zlatých malinách (Razzies), které posměšně oceňují… (více)

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

22.01.2024

V pondělí 22. ledna 2024, den před vyhlašováním nominací na Ceny Akademie, byly oznámeny nominace na nechvalně známé anticeny Golden Raspberry Awards, které každoročně vyzdvihují spíše ty nelichotivé… (více)

Statham, Stallone a Ayer chystají společný projekt

Statham, Stallone a Ayer chystají společný projekt

01.11.2023

Rýsuje se nám zde nová dlouholetá spolupráce na poli akčních filmů? Populární britský herec Jason Statham si údajně natolik užil natáčení nového snímku v režii Davida Ayera (Sebevražedný oddíl,… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Reklama

Reklama