Reklama

Reklama

K Jasonu Stathamovi, Dolphu Lundgrenovi, Randymu Coutureovi a Sylvesteru Stallonemu, kteří se znovu setkávají v roli týmu elitních žoldáků, se poprvé připojují Curtis "50 Cent" Jackson, Megan Fox, Tony Jaa, Iko Uwais, Jacob Scipio, Levy Tran a Andy Garcia. Vyzbrojeni všemi zbraněmi, které se jim dostanou do rukou, a schopnostmi je použít, jsou Expendables poslední obrannou linií světa a týmem, který je povolán, když jsou všechny ostatní možnosti mimo hru. Noví členové týmu s novými styly a taktikami však dají „čerstvé krvi“ zcela nový význam. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (14)

Trailer 8

Recenze (306)

Lacike odpad!

všechny recenze uživatele

Zbytočný diel, ktorý nikto nečakal a málokto s ním bude spokojný. Ja ani nie som sklamaný, lebo po otrasných traileroch som od toho nič nečakal. Už to nie sú Expendables. Koncept nahnať čo najviac hiezd z čias minulých tu už neplatí. Namiesto Banderasa tu máme jeho no name syna, namiesto no name Crewsa tu máme kópiu, ktorá nestojí ani za zlámaný Cent. Arnie, Willis, Ford alebo ktorákoľvek podobne veľká hviezda z minulosti na to už zvysoka kašle. Dolph je upozadený a je rád, že ešte stojí na nohách. Smutný pohľad a prajem mu, aby sa zotavil a ešte niečo dobré natočil. Couture a jeho uši nikdy nikoho naozaj nezaujímali. Sly tu má vedľajšiu úlohu po vzore Ježiša. Keby ho nechali zomrieť na konci tretieho dielu, tak by to bolo asi lepšie. Je to proste Stathamova sólovka, ktorú na poslednú chvíľu zmenili na regulérny diel Expendables. Márne. Prekvapivé je, že sa tu fakt nikto nesnaží. A to ani Statham. Všetko je odfláknuté. Ázijský dovoz absolútne nevyužitý. Zápletka nezmyselná. V druhej polovici taká z-ková variácia na Under Siege. Hlášky trápne a nefunkčné. Namiesto na klasiky sa tu odkazuje na minulé diely Expendables. Smutné. Akcie je relatívne dostatok a je v nej aj dosť CGI červenej farby, ale brutálnou by som ju nenazval. Je to taký detský čajíček. Tak odporné triky sa len tak nevidia. Ešte hnusnejšie jak Megan a to je čo povedať. Fakt to vyzerá jak produkcia od Asylum za 5,50. Ale ani akcia sama o sebe za nič nestojí. Nápaditosť nulová, žiadny pôsobivý kúsok, nič cool. Prehľadnosť miestami tiež dostáva na prdel. Fakt ma nenapadá čo by som mohol oceniť. Práve naopak. Tento film definitívne pochoval sériu, ktorá síce nikdy nebola dokonalá, ale mala svoje svetlé chvíle a dokázala potešiť kopu oldschool fanúšikov vrátane mňa. Tento film to všetko zahodil. Ešte aj videobéčkový Triple Threat vyzerá v každom ohľade stokrát lepšie ako toto. Zaslúžený prepadák. 0/10. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Mám pocit, že kdykoli Stallone potřebuje prachy na kurvy, chlast, drogy a chlebíčky, tak se objeví další díl této rychlokvašky. Zatímco první 3 snímky byly poměrně zajímavé, vtipné a správně ulítlé, tak tento je jejich velmi chudý příbuzný. Humor zde zcela selhává, děj je extrémně debilní, snadno prokouknutelný a nesmírně nudný, záporák je ubohý a k účasti na tomto snímku se Stallonemu podařilo překecat pouze pár herců, zbytek obsadil naprostým hereckým plebsem. Navíc lze tento díl chápat jako absolutní výsměch fanouškům, protože samotný Stallone se zde skoro nevyskytuje. Frajera bolela záda, takže se jednou projde do baru a párkrát je na něj záběr ve vrtulníku - to bylo zcela ubohé. Tento díl byl zcela postradatelný a nikomu by nechyběl. [15 %] ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Před 13 lety Stallone za pomoci dalšího akčních hvězd založil projekt, který dával vzpomenout na jejich dávnou slávu a představil ji mladší generaci. Ano, digitální triky se v sérii objevovaly od začátku, jenže 4. díl šel v tomhle hnusu ještě mnohem dál. Vlastně je to už téměř nerozeznatelné od nějaké Seagalovky. Vystřídají se zde 3 lokace (Lybie, bar a loď). Nikam jinam se opravdu nepodíváme. Stallone zmizí prakticky hned na začátku ze scény a role akčního zvěrozvěsta se tedy ujme Statham. Pokud bych měl z filmu něco pochválit, tak jen to jak se Megan Fox povaluje v posteli. Tuhle krátkou scénu ale ukáže již trailer, takže není třeba koukat na celý mrzácky natočený film. Tohle se opravdu hodně nepovedlo. 40% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Scott Waugh pokračuje v tom co naznačil v předchozím Hidden Strike a Kurt Wimmer opět dokazuje, že je jedním z největších omylů Hollywoodu. Čtvrtí Expendables jsou nejen zbytečným ale i šíleně špatným filmem, který už v ničem nepřipomíná to, čím předchozí Expendables byly. Prakticky celá parta je pryč, zůstává znuděný Statham a polomrtvý Lundgren a vše se snaží doplnit zapomenutá Megan Fox a rapper 50 Cent. Nebýt posil z Asie, nebylo by o co stát. Expend4bles jsou nudným a odporně vypadajícím filmem s nevýraznou akcí, vyblitým scénářem a herci, kteří nevědí co mají dělat. Film, který nemá je na velkém plátně omylem a ukazuje že dno špatného CGI je hodně hluboké. To co jsem v Hidden Strike přehlížel je v tomto případě v daleko horší podobě a upřímně doufám, že to bude konec Scotta Waugha, který potvrdil, že opravdu není dobrý režisér. Sbohem Expendables, už o vás nestojíme. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Nejslabší díl Expendables. Sylvester Stallone zde už kvůli věku hraje druhé housle, a tak to táhne Jason Statham, který je skvělý, avšak tvůrci udělali chybu s obsazením nových postav. Ty totiž do týmu vůbec nepasují, Megan Fox je tam úplně k ničemu, nic neumí, Levy Tran je na tom podobně, dále 50 Cent se mi vůbec nelíbil. Jediné plus co se týče obsazení uděluji za Tonyho Jaa a Iko Uwaise. Ze staré party hrdinů tak zůstali už pouze 4, přičemž jak jsem psal, Sly už tam nebyl, takže 3, a z toho z Lundgrena už je bohužel důchodce. Velice pravděpodobně poslední díl série a je to dobře, už není kam tu sérii posunout. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (18)

  • Bývalá hvězda WWE Bill Goldberg byl osloven kvůli roli padoucha v tomto filmu. Nakonec se však ve snímku neobjevil. (TommyZR)
  • Dwayne Johnson v rozhovoru prohlásil, že by se ve filmu rád objevil, ale pod podmínkou, že bude hrát zápornou postavu. (S.W.A.T)

Související novinky

Zlaté maliny slupnul hororový Medvídek Pú

Zlaté maliny slupnul hororový Medvídek Pú

09.03.2024

Den před předáváním slavných Oscarů tradičně probíhá vyhlášení cen, které si hollywoodské celebrity často za rámeček nedávají. Řeč je samozřejmě o Zlatých malinách (Razzies), které posměšně oceňují… (více)

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

22.01.2024

V pondělí 22. ledna 2024, den před vyhlašováním nominací na Ceny Akademie, byly oznámeny nominace na nechvalně známé anticeny Golden Raspberry Awards, které každoročně vyzdvihují spíše ty nelichotivé… (více)

Statham, Stallone a Ayer chystají společný projekt

Statham, Stallone a Ayer chystají společný projekt

01.11.2023

Rýsuje se nám zde nová dlouholetá spolupráce na poli akčních filmů? Populární britský herec Jason Statham si údajně natolik užil natáčení nového snímku v režii Davida Ayera (Sebevražedný oddíl,… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Reklama

Reklama