Reklama

Reklama

Jean Marais - Autoportrét

(TV film)
  • Francie Jean Marais par Jean Marais
Francie, 1995, 66 min

Hrají:

Jean Marais (a.z.)

Obsahy(1)

Legendární herec a výtvarník vypráví o svém životě, díle a lidech, kteří ho ovlivnili. (Česká televize)

Recenze (8)

Ahas_ver 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl poprvé včera, dva roky po uvedení v TV k stému výročí narození herce. Jean Marais je jeden z mých nejoblíbenějších filmových herců a dokument mapuje cestu od počátku jeho filmového i divadelního herectví po závěr kariéry. Vypravěčem je sám Marais, který velmi civilním, příjemným způsobem vypráví o svém dětství, mládí, spolupráci s Jeanem Cocteauem atd. Velký umělec, naplněný život, nesmazatelná stopa a ..... povedený dokument. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Sólo pro srdce umělcovo. Inspirace štěstím. Poetika vět nadanosti, úryvky senzitivnosti nitra. Óda lidu poponáší velikost umělcova génia, z hrdla slova pokorná se linou. Učitel a žák v dobrém světle taktu umělecké nadpozemskosti. Svěřit své vzpomínky, nerozlučitelné pocity nostalgii romantických a historických příběhů auditoriu, které je s to poslouchat a naslouchat charakteru korespondence intelektu opojení z umění a čekat na doteky, které byly nakloněny snům čistým a upřímným. ()

Reklama

Innuendo1987 

všechny recenze uživatele

Vynikající záležitost nejen pro ty, kteří se pokládají za fanoušky Jeana Maraise. Někdo možná namítne, že se jedná jen o výcuc z jeho divadelní tvorby a vztahu s Jeanem Cocteau, ale když si uvědomíte, o jak významnou část jeho života jde, stačí to, aby jste si udělali nejen obrázek o tom, kdo to vlastně Jean Marais byl. Popis jeho učinkování ve Fantomasovi opravdu oželíte :-). ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

"Beru věci z té lepší stránky. Jsem za každých okolností šťastný."                                                                                       V osobní zpovědi Jeana Maraise jsem se dověděla spoustu nových souvislostí. Nikde jsem bohužel nenašla všechny jeho divadelní hry, které režíroval. Pokud někdo má tyto informace, ráda uvítám v poště. Díky! ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Jean Marais bol môj detský herecký idol. Predchodca Belmonda a Delona. Dosť ma vykoľajilo, keď som sa dozvedel o jeho orientácii. Väčšina si ho pamätá z filmov o Fantomasovi, ale on bol najmä skvelý divadelný herec. Jeho pohľad je nenapodobiteľný. Možno Anthony Hopkins sa vie pozrieť tak autoritatívne. S jeho výpovede cítiť úprimnosť veľkého umelca, ktorý netrpí komplexmi.. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama