Reklama

Reklama

The Class of 92 je dokumentem o nejdůležitějších zápasech a hlavně vzestupu šesti mladých fotbalistů - Davida Beckhama, Nicky Butta, Ryana Giggse, Gary Nevilla, Phila Nevilla a Paula Scholese z britského fotbalového klubu Manchester United od roku 1992 do roku 1999. Dokument také sleduje dění sociálních i kulturních změn probíhajících ve Velké Británii v té době. (Dragoni)

(více)

Recenze (52)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ROČNÍK 92 CELKEM NASTOUPIL ZA MANCHESTER UNITED K 3268 UTKÁNÍM, VYHRÁL 26 HLAVNÍCH TROFEJÍ A 428 MEZINÁRODNÍCH POHÁRŮ..." /// Vzpomínání legend britskýho fotbalu na mládí a na takový ty věci kolem M.U., dojde i na ftipný historky … ovšem všechno směřuje k ,,treblu“ ze sezóny 1998 – 1999. Nechyběj dobový záběry, který přibližujou okamžiky, jenž musí každej fotbalovej fanda (bez rozdílů barev) milovat. Ano, byla to skvělá generace a Alex Ferguson to věděl. Tenhle tým mohl mít jen jeden výsledek… Dokument pro ty, kteří vědí... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) David Beckham, Nicky Butt, Ryan Giggs, Paul Scholes, Phil a Gary Neville... 2.) Je nás šest. Mivek, Uďa, Petv, Mauvtin… ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Představte si, že jsem zarputilým fanouškem UTD již 18.rokem, co bych asi taky mohl takovému dokumentu dát jiného, než-li plnou palbu,že? Né, tak samozřejmě určitý důvod to je, nicméně je to fakt skvěle vyprávěný dokument o jedné velké éře fotbalistů, kteří měli to štěstí a sešli se v jedné juniorce přibližně stejně staří v jednom časovém úseku. A co samozřejmě podpořilo jejich růst a vůbec jejich zviditelnění, byl bůh SAF...navíc zde dostanete i slušnou porci zákulisních štěků, drbů a hlášek v jedinečném podání především Ryana Giggse, Paula Scholese a bratrů Nevillových............moje hodnocení = 9,5 z 10. ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Kluci, kteří psali novodobou historii United, jsou v tomto dokumentu ukázáni jako normální týpci, pro které byl fotbal vše a fotbal = Manchester United. Jména jako Beckham, Giggs, bratři Nevillovi, Butt nebo Scholes jsou navždy zapsány zlatým písmem a to nejen za to, že dovedli tento velkoklub zpátky tam, kam patří, ale i díky tomu, že jsou jakýmsi předobrazem transformace fotbalu v popkulturní záležitost, kdy už se ani zdaleka nejedná jen o sport. Fotbal se i díky nim stal životním stylem, kdy se v této (pro mě nelepší) fotbalové době přelilo centrum dění z rivalského Liverpoolu právě do města Manchester. Ale hlavně jsou to borci, co mě přivedli k tomuto výjimečnému klubu. "Radši bych umřel, jen abych nezavinil tu penaltu. United, to pro nás znamenalo všechno." (Phil Neville po vyhraném zápase v FA cupu proti Arsenalu). "Mám manželku, děti, ale tihle kluci, doba strávená s nimi, to jsou ty nejkrásnější roky v mém životě." (David Beckham). ()

vander19 

všechny recenze uživatele

Po Ajaxe Amsterdam je M.U. mojím naj. klubom. Neskutočne ma potešilo zistenie, že bol vypracovaný takýto projekt. Ročník 92´ je zrejme od Busby Babes asi najúspešnejšou jedným klubom vychovanou generáciou futbalistov. Samotný hráči spomínajú na svoje začiatky, prechod do áčka, slávne zápasy, ich charakter a aj to ako vidia jeden druhého. Človek, ktorý je fanúšikom tohto klubu bude hltať každé jedno slovo. Ich rozprávanie života v United nebol len o futbale a práve tieto spomienky vyvolávali u mňa smiech až rehot. Divák vidí, že aj oni sú iba obyčajný ľudia. Čo sa týka futbalových dokumentov je tento kráľom medzi tými čo som videl. Výborné, tých 98 minút prebehlo neskutočne rýchlo. Dokonca som si hneď po pozretí to mal chuť pustiť ešte raz. ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Pokud to mám posoudit objektivně, tak mi přišlo, že tenhle dokument se natáhl trochu moc do šířky. Přivařit k slavné fotbalové třídě všechny ty sociální, kulturní a politické změny mi přišlo trošku zbytečné, nicméně jako celek je ten dokument skvělý. A jelikož mým nejcennějším bohatstvím v dětství byl červený dres, na kterém byla zepředu reklama Sharp a zezadu jméno Beckham, tak je asi celkem jasné jaké bude moje hodnocení:-) ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • David Beckham, jedna z opôr ročníka '92, musel opustiť United po tom, čo si začal myslieť o sebe, že je viac ako klub. (vander19)
  • Dvaja hráči, Nicky Butt a Phil Neville, museli z Manchestru odísť, lebo manažérovi Fergusonovi bolo ľúto nechať ich sedieť len na lavičke náhradníkov. Obaja boli členovia ročníka '92. (vander19)
  • Alex Ferguson vo svojej knihe prezradil, že gól, ktorý strelil Ryan Giggs Arsenalu v semifinále F.A. Cupu po sóle cez celé ihrisko, považuje za najkrajší, aký kedy videl. (vander19)

Reklama

Reklama