Reklama

Reklama

The Class of 92 je dokumentem o nejdůležitějších zápasech a hlavně vzestupu šesti mladých fotbalistů - Davida Beckhama, Nicky Butta, Ryana Giggse, Gary Nevilla, Phila Nevilla a Paula Scholese z britského fotbalového klubu Manchester United od roku 1992 do roku 1999. Dokument také sleduje dění sociálních i kulturních změn probíhajících ve Velké Británii v té době. (Dragoni)

(více)

Recenze (52)

Pedross800 

všechny recenze uživatele

DAVID BECKHAM, NICKY BUTT, RYAN GIGGS, PAUL SCHOLES, PHIL a GARY NEVILLE.......je třeba něco dodávat?? :-) Snad malá vzpomínka na legendární finále LM v 99. Já i můj nej kamoš jsme si vsadili na výhru United každý za pětikilo (v té době to pro nás byly nějaké peníze), uvařili kotel špaget, nachystali víno a šlo se na věc.....v devadesáté minutě stále za stavu 0-1 kamarád zlostně bere lístek a trhá ho na tisíce kousíčků které háže před sebe na zem (abych byl upřímný, já to samé neudělal jen z lenosti, nechtěl se mě hledat v peněžence)....to co následovalo byl nejsilnější fotbalový emoční masakr mého života. Vidět ten jeho něvěřícný výraz a oči jak klouzají z obrazovky na ty lístečky před ním......K NEZAPLACENÍ :-)))) Stejně tak tento brilantní fantastický dokument při jehož sledování mě občas běhal mráz po zádech. ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Pokud to mám posoudit objektivně, tak mi přišlo, že tenhle dokument se natáhl trochu moc do šířky. Přivařit k slavné fotbalové třídě všechny ty sociální, kulturní a politické změny mi přišlo trošku zbytečné, nicméně jako celek je ten dokument skvělý. A jelikož mým nejcennějším bohatstvím v dětství byl červený dres, na kterém byla zepředu reklama Sharp a zezadu jméno Beckham, tak je asi celkem jasné jaké bude moje hodnocení:-) ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Manchesteru jsem nikdy nefandil, ale tihle pánové si zaslouží uznání, a to především za skvělé fotbalové výkony a nezapomenutelné finále Ligy mistrů z roku 1999. Škoda že nikdy nic neuhráli na repre úrovni, tam jsem jim naopak fandil na každém mistrovství. Tento dokument je udělán výborně a mě rozhodně nadchnul. ()

Dawon 

všechny recenze uživatele

Párádní dokument o téhle jedinečné partě kluků, která prostě jen chtěla hrát fotbal za Manchester United. A tak nějak se to zkrátka semlelo, že se po cestě stali legendami klubu a spolu s Fergusonem symboly nejúspěšnější éry v jeho historii. Každý fanda United a asi celkově každý fanda fotbalu zná dění okolo treblu v roce 99. Všichni jsme viděli poslední 3 minuty v Barceloně nesčetněkrát, ale asi málokdo věděl, jak to tehdy fungovalo v kabině, jací vlastně tihle místní hoši byli, a jaké to bylo se zkrátka bavit fotbalem s několika kamarády a zároveň si u toho plnit sny. Minimálně pro každého fandu United by tohle mělo být povinným doplňkem filmového vzdělání, protože taková generace už se nejen v United, ale dost možná v celém světovém fotbale nikdy neobjeví. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Ač nejsem fanoušek Manchesteru United (fandím Arsenalu), tak jsem si tento dokument o talentované partě mladíků užil. Krásná ukázka toho, jak mohou být prognózy ve sportu ošidné. Legendární finále Ligy mistrů s Bayernem samozřejmě nelze zapomenout, takové závěrečné rozuzlení zápasu se nevidí denně. Přál jsem to tehdy shodou okolností United, už jen proto, že vůbec nemusím Bayern. Pohled do zákulisí závěru sezony a vzpomínky některých přímých aktérů právě na ten poslední zápas mě přesvědčily o plném počtu hvězdiček. Překvapily mě hlavně vstupy Davida Beckhama, nikdy jsem ho fotbalově neobdivoval, raději jsem měl třeba Ryana Giggse, ale lidsky mi tady Becks spolu se slušňákem a pracantem Gary Nevillem sedl nejvíc. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • David Beckham, jedna z opôr ročníka '92, musel opustiť United po tom, čo si začal myslieť o sebe, že je viac ako klub. (vander19)
  • Alex Ferguson vo svojej knihe prezradil, že gól, ktorý strelil Ryan Giggs Arsenalu v semifinále F.A. Cupu po sóle cez celé ihrisko, považuje za najkrajší, aký kedy videl. (vander19)
  • V dokumente Ryan Giggs popisuje, ako zo začiatku svojej kariéry v Manchestri spolu s Lee Sharpom zvykli vymetať bary. V knihe jeho trénera ale sám Alex Fergusom popisuje Giggsa ako hráča, ktorý nikdy neponocoval a nenavštevoval bary. (vander19)

Reklama

Reklama