Reklama

Reklama

Pan (Levi Miller) je nezkrotný uličník, ale bezútěšné prostředí londýnského sirotčince, ve kterém strávil celý svůj život, není pro takového chlapce to nejvhodnější místo. Až jednou v noci se stane něco neuvěřitelného – Pan opustí sirotčinec a ve své fantazii se ocitne ve fantaskním světě pirátů, válečníků a pohádkových bytostí obývajících Zemi Nezemi. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (20)

Trailer 2

Recenze (219)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Pokud rodinná pohádka, dávám přednost tomuhle před animáky. Krásná Rooney Mara, Výborný Hugh Jackman a šikovný nadějný mladý Levi Miller. Chválím i krásný barevný vizuál ( krokodýl úžasný) a příjemné tempo. Sice se Pan nechytá na Jacka s obry a Čaroděje ze země Oz, pořád se jedná o příjemnou rodinnou "infantilní" zábavu. 65% ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Petr Pan se mi jako pohádka nikdy dvakrát nelíbila, rozhodla jsem se tady tomu dát šanci, protože, no proč ne? A akorát mě to utvrdilo v tom, že Petr Pan se mi asi nikdy líbit nebude. Začátek mě ničím neoslovil, ale tak jsem to přetrpěla s tím, že snad se to rozjede, jakmile se dostaneme do Neverlandu, jenže se to nerozjelo. Vůbec mě to nechytlo a zdálo se mi to hrozně dlouhé. Cast mě pak taky moc nenadchnul, sice jsem se těšila na Garretta v roli Hooka, ale to bylo něco otřesného. Dobře se na něj dívá, ale hrát teda fakt neumí, strašně přehrával a mluvil (s prominutím) jako dement, vůbec jsem nepochopila o co se pokoušel (asi jsem holt zvyklá na kvalitnějšího Kapitána). 2* ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Pohádka z Karibiku znásilňující dětskou fantazii filmovou atrakcí. Země Nezemě podána jako velkohubá podívaná vyvolávající nevěřícná och a ach, nicméně zcela bez opodstatnění a jen pro ten efekt. Duhové barvičky, slzičky dojetí a písnička alá We are champions uměle navozující atmosféru fantastického dobrodružství dyslektického chlapečka z plakátu. Jen celovečerní formát jej diskvalifikuje z distribuce do 5D kina, tedy po bok oněch prázdných a zběsilých videoklipů sloužících pouze k ochromení smyslů. Divák by se totiž během té stopáže pozvracel, takhle zůstává jen u pouhého nutkání. Hvězdu za strach z výšek. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Maličko zlomyslný mišmaš, který si teoreticky i prakticky dělá, co se mu zlíbí. Možná i proto evidentně bezradný Petr ve svých náladách afektovaně sklouzává od extrému k extrému - buďto je naprosto nepochopitelně bezstarostný a rozpustilý, nebo naopak převelice, leč vcelku pochopitelně schlíplý a trudnomyslný ... jakoby neexistovalo nic mezi tím. V závěru se pak vzchopí k tak heroickému výkonu, že mu to ani na vteřinu neuvěříte - kromě toho dumáte, proč ho vlastně víly potřebovaly ... proč si neporadily bez něho ... proč to alespoň nezkusily ?!? A popravdě jsem úplně nepochopila, jak je to vlastně s jeho matkou: Jakoby měl hned dvě - jednu v reálném světě a druhou v Zemi Nezemi ... pokud nepřistoupím na vcelku logické vysvětlení, že všechna jeho dobrodružství jsou jen bláhovým snem, který se zdá jednomu malému chlapci za Druhé světové. Země Nezemě je pak nadmíru barevnou, leč trochu lacinou pouťovou atrakcí, do které lze vecpat všechno, nač si jen pomyslíte, včetně tvorů, kteří vyhlížejí jako oživlé kostry velkých, pěkně vybarvených opečenců. Dějová linie, která se jich dotýká, přitom okatě a ve své podstatě nesmyslně vykrádá Avatara (2009). Jsem trochu znechucená, nikoli okouzlená, protože prvotní námět je neotřelý a lákavý ... povyprávět o tom, co bylo PŘEDTÍM - než se Petr stal Petrem Panem. O to víc mrzí ryze komerčně zaměřené, dosti teatrální a tudíž i značně neosobní provedení, které je ve výsledku studené jako pověstný psí čumák, takže ... za 2,5* ... P.S.: Co se stalo s obřím dolem a všemi jeho nedobrovolnými obyvateli ??? A jen tak na okraj ... počítá se s tím, že by všichni chlapci - kromě Petra - měli vyrůst ??? ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Slabota. Vizuál a hudba sice parádní a Hugh Jackman jako Černovous naprosto famózní, ale zbytek jsou poslepovaný kusy čehosi, co mělo být filmem a místo toho se to stalo sbírkou mnoha divných a otravných scén, který k kontextu celého filmu následně ztrácí veškerý smysl. Navíc kluk v hlavní roli je sympatickej asi jako pokladní v Tescu po 12 hodinový šichtě a Garett Hedlund to bohůžel vyjímečně taky dvakrát nezachraňuje. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (8)

  • Původní záměr filmařů byl do role Černovouse obsadit kanadského herce Ryana Goslinga. Ten však nabídku odmítl, a stejným způsobem se k dané nabídce postavil i katalánský herec Javier Bardem. (Conspi)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno