Reklama

Reklama

Pan (Levi Miller) je nezkrotný uličník, ale bezútěšné prostředí londýnského sirotčince, ve kterém strávil celý svůj život, není pro takového chlapce to nejvhodnější místo. Až jednou v noci se stane něco neuvěřitelného – Pan opustí sirotčinec a ve své fantazii se ocitne ve fantaskním světě pirátů, válečníků a pohádkových bytostí obývajících Zemi Nezemi. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (20)

Trailer 4

Recenze (219)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Létající vzducholodě, bitva o Anglii, naondulovaný válečný štáb, indiáni, piráti, naklonovaná mořská pana, krokodýli z třetihor, víly, které by zlikvidoval repelent .... Jako fajn, ale kde jsou lidožraví roboti a maxipes Fík? To je tak přeplácané, příběh pořád předkládá nové motivy a to v takovém tempu, že postrádají veškeré emoce a vývoj. Navíc se tam ani vše nevešlo a děj se musí postrkovat ještě i vyprávěním dalších a dalších vedlejších příběhů. Nemá to smysl - hlavní pirát hledá vílí prach a pak chce bez vysvětlení zlikvidovat jeho producenty - víly. Zná proroctví o chlapci, který ho přemůže, přesto ho nechá bez jediného pokusu o zadržení utéct.... Závěrečná bitva je zdlouhavá...Vzhledem k rámcovému zasazení do druhé světové války je možným vysvětlením, že vše se odehrává jen v mysli Petra Pana těsně před tím, než jeho sirotčinec srovná se zemí německá bomba. _____ Vynaložili hodně peněz a triků na hloupost. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Veľkolepé Hollywoodske remeslo v plnej paráde. Prvá cca. hodina pecková. Úžasná výprava, krásna kamera a zatiaľ ešte zaujímavo pôsobiace postavy a prekvapivo vynikajúce 3D. Čerešničkou na torte je fantastická hudba Johna Powella, ktorá je samostatne zatiaľ najlepším soundtrackom roku. Sedel som v úžase a nechápal som zdrvujúce recenzie zahraničných aj domácich kritikov ale rovnako som sa obával, že nastavenú laťku film neudrží. Obavy sa bohužiaľ potvrdili. Postupom času sa film stáva zlepencom profesionálne natočených scén, ktorému chýba súdržnosť a dejový drive. Nikdy síce neskĺzne do vôd problematických projektov typu Fantastická štvorka ale po úvodnom nabudení ide o studenú sprchu. Aj tak veľmi subjektívnych 7/10 P.S. Dabing je opäť veľmi veľké zlo. ()

Reklama

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Neříkám to často, nicméně What the F**k? Myslím si, že jsem již viděl ledacos, nicméně i přesto byl pro mě tenhle snímek Joe Wrighta jedno dvouhodinové pozvednuté obočí. Herecky absolutně mimo, scenáristicky vyloženě na bednu a celkově výpravou tak za čárou, že to v posledních letech v blockbusterové tvorbě nemá obdoby. Pan je šílenost pro kterou těžko nacházím slova a především pochopení. ()

nineweh 

všechny recenze uživatele

Filmy Joea Wrighta se mi vždycky vcelku líbily, hlavně taky proto, že si umí vybrat dobrý materiál. Ale u tohohle filmu jsem si celou dobu říkala, proč mu sakra nikdo neřekl, že tohle je pořádně blbý nápad? Hudba vykradená z Jak vycvičit draka, naprosto nesmyslné využití písniček od Nirvany a The Ramones (to si hráli na Moulin Rouge nebo co?), jedno klišé za druhým, scénáristické berličky, za které by se měly lámat ruce, přehnaně barvotisková triková výprava... Prostě čeho je moc, toho je příliš. Jedna hvězda za Garretta Hedlunda, pro kterého mám slabost. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Wrightův výlet do Země Nezemě dopadl tak, jak většina diváků očekávala. Díky Jackmanovi a povedené audiovizuální stránce je Pan zábavným filmem, ale je na něm vidět, že cílovou skupinou jsou především děti. Těm totiž nebude vadit bizardní hudební cover songu Smells Like Teen Spirit, absence dějových zvratů, několik zjevně prostříhaných scén nebo povrchnost celého scénáře. Šestý film od Joe Wrighta a šestá trojhvězda. To už není náhoda. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (8)

  • V roce 2013 se scénář k tomuto filmu od Jasona Fuchse dostal na seznam filmů, které s největší pravděpodobností nikdo nenatočí.
    (hansel97)
  • Natáčení probíhalo v létě 2014 v Anglii, a to mimo jiné i v Cardingtonských hangárech u Bedfordu. (FoxMulder)

Reklama

Reklama