Reklama

Reklama

Pan (Levi Miller) je nezkrotný uličník, ale bezútěšné prostředí londýnského sirotčince, ve kterém strávil celý svůj život, není pro takového chlapce to nejvhodnější místo. Až jednou v noci se stane něco neuvěřitelného – Pan opustí sirotčinec a ve své fantazii se ocitne ve fantaskním světě pirátů, válečníků a pohádkových bytostí obývajících Zemi Nezemi. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (20)

Trailer 1

Recenze (219)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tak nějak jsem nevěděl, co přesně od tohoto filmu čekat a to, co jsem nakonec dostal, je... no, pro mě rozporuplné. Herecky nádherně obsazené, Rooney Mara je tu skvělá, vizuálně jsou to krásné orgie, ale přesto mi to přišlo nesmírně ploché a vlastně jen jako film na efekt, kde mi chybělo to, co má příběh s Peterem Panem mít - okouzlení dětstvím a ta krásná bezstarostnost. Tohle zde prostě nebylo. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Vizuálně vyzrálé - asi tak nějak si představuji tu Zemi Nezemi. Herecky příjemné, i ta mužatka Mara tady vypadala tak nějak hezky. Malý Miller dokazuje, že tu máme budoucí hereckou hvězdu. Jackman se do své slizké role vžil natolik, že byl místy pod tou tunou makeupu až zbytečně směšný - i když kdoví, třeba mu to takhle přikázal scénář. Hedlund je s prominutím dement, který přehrával, až to bolelo. Scénáristicky to místy dost drhlo. Chápu, že Wright, specialista na divadelní adaptace, bude asi celkem dost opisovat od kolegů specialistů na akční scény, ale někdy to bylo odvázané až přespříliš - místy až chaotické. Některé scény naprosto nedávaly smysl, a spousta nelogičností se tam všude nakupí, ani se nestačíte divit. Chápu, že to má být primárně pro dětského diváka, ale já být jimi, tak si asi brzy prostřelím barevnou pistolkou hlavičku. Tak já vám nevim pánové. Sice mě to sem tam i bavilo, sem tam mi to i sedlo, ale na druhou stranu tahle pestrobarevná maškaráda působila až příliš vykalkulovaně. I s tou Smells like teen spirit, což byl teda vážně dost bizár. 60% ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na film jsem koukal proto, že fantasy mám obecně rád. Netušil jsem ale, že mnou jinak ne úplně oblíbený svět Země Nezemě mě ovlivní natolik, že mi zprotiví celý film. Herci nejsou to, kvůli čemu byste na tento film měli koukat. Není to ani svět, který je zplácaninou všeho možného včetně karibských pirátů. Na druhou stranu ale oceňuji, že někdo měl chuť natočit pořádné fantasy, protože to všechno vypadá hrozně hezky, draze a evidentně i kvalitně. Škoda ale, že se tu tvůrci museli držet světa Petra Pana, který je ve světě evidentně oblíbenější, jak u nás. Zariskovat a přijít s něčím novým a neotřelým by tvůrci podle mě také zvládli za podobné peníze. Tady je ale vidět, že ani zajetá značka nespasí studia. A to i přesto, že se natočí jinak docela hezky. Pokud podle Vás neexistuje žádný důvod, proč byste měli tento film vidět, tak vězte, že cover na Smells Like Teen Spirit Vás rozseká. Chvíli jsem přemýšlel, odkud tu melodii písničky, kterou tam zpívají děti, znám, až mi po chvíli došlo, že to je Nirvana. A s tím se v pohádce každý den opravdu nesetkáte. Zajímalo by mě, co by na to řekl Kurt Cobain. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $150miliónov║Tržby USA $35,088,320║Tržby Celosvetovo $128,988,320▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $5,823,275 ║ Tržby za predaj DVD v USA $6,816,365 ║ po Jupiter na vzostupe ďalšie filmovo prázdne fiasko, opäť sme tu mali v celku zaujímavé ukážky, ktoré lákali na veľké dobrodružstvo a výborné 3D a nakoniec ostal len digitálny obal bez poriadného deju, postáv a iskry, k tomu miestami moc prefarbičkované, hlavne tie pestrofarebné doslova cirkusové stany bili do očí, rovnako tak oblečenie podaktorých, počítačový kostlivcový kohúti boli fakt otrasný, herecky nikto nejak zvlášť neuchvátil, digitálny obal bil do očí na každom kroku, občas zlý neprehľadný obraz alebo strih, jedine hudba od Johna Powella vyčnievala a 3D bolo fajn ale to je strašne málo, sklamanie - a Joe Wright mi len potvrdil že je len priemerný režisér ktorý si každým ďalším projektom len viac a viac kazí povesť /videl v kine 3D verziu: 50%/ ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nikdy som nebol fanúšikom príbehu Petra Pana. Celkovo sa mi príbeh vidí taký nijaký, ničím zvláštny a skôr nudný ako zaujímavý. A potvrdilo sa mi to aj v tejto verzii, v ktorej boli Pan s Hookom ešte kamaráti. Jediné čo trocha vyčnievalo bola slušná vizuálna stránka a efekty. Skrátka ide o typického predstaviteľa tvorby rozum na vandrovke. K filmu stačia len oči, tie sa nasýtia. A samozrejme ešte niečo na žmolenie do ruky, kvôli občasnej nude. Slabý priemer. 50/100 ()

Galerie (66)

Zajímavosti (8)

  • Peter (Levi Miller) má na sobě jenom tilko, ale během závěrečné bitvy má na tilku košili a na konci zase už jen tilko. (glumka)
  • Natáčení probíhalo v létě 2014 v Anglii, a to mimo jiné i v Cardingtonských hangárech u Bedfordu. (FoxMulder)
  • Původní záměr filmařů byl do role Černovouse obsadit kanadského herce Ryana Goslinga. Ten však nabídku odmítl, a stejným způsobem se k dané nabídce postavil i katalánský herec Javier Bardem. (Conspi)

Reklama

Reklama