Reklama

Reklama

Pan (Levi Miller) je nezkrotný uličník, ale bezútěšné prostředí londýnského sirotčince, ve kterém strávil celý svůj život, není pro takového chlapce to nejvhodnější místo. Až jednou v noci se stane něco neuvěřitelného – Pan opustí sirotčinec a ve své fantazii se ocitne ve fantaskním světě pirátů, válečníků a pohádkových bytostí obývajících Zemi Nezemi. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (20)

Trailer 3

Recenze (219)

eLeR 

všechny recenze uživatele

Tento Pan bol viac akčný ako kúzelný, ale mne sa to páčilo. Pri tých zborových spevoch a pri lietaní Petra, a la Superman, som síce zatvárala oči, ale napríklad taký začiatok bol úžasný a aj všetky postavy mi boli sympatické (dokonca aj slečna Rooney). Ja som si film užila, mala som naň náladu, a to fantasy nie je mojou doménou. ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Priznám sa k tomu filmu ma viedlo obsadenie H. Jackmana a nebolo to práve najhoršie. Čo sa týka príbehu a celého fantazy obsadenia nie je to nič extra, ale čo extra bolo a to teba, že sakra bolo, bola hudba v tomto filme. Scéna, keď piráti priviezli Petra do skalnatého kontinentu a tam všetci spievali, bola perfektná (Pan Original Soundtrack 05 Smells Like Teen Spirit) . Aj ďaľšie hudobné aktivity Johna Powella vyzneli dobre, taže preto som sa priklonil k 60%. ()

Reklama

bourec 

všechny recenze uživatele

Jen kdybych při čtení komentů a obsahů filmu zajel taky na profil tvůrců,zejména režiséra,tak bych se vyhnul podobnejm trapárnám.Snad jen prvních deset minut mělo jakousi úroveň,ale pak to byla nebetyčná chujovina.Nějakej art pro mladší.Loď pluje v bublinách vody.lítá jak stíhačka,Jackman je voblečenej ne jak pirát,ale jak píčus z tranvesty šou,a les i všechno v něm je tak kýčovitý,umělý,až se mi z toho ježily chlupy.Točit filmy podobnym stylem je asi nějaká nemoc,nebo postižení.20%. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Pst, počuli ste to?“ – „Bol to vreskot ako z najpríšernejšej nočnej mory, kto by to mohol nepočuť?!“ Bože, to čo bolo? Teoreticky je to neskutočný bordel, ale prakticky som sa bavil. Svojím spôsobom, ale bavil. Totálna konina. Každých 5 minút sa objaví nejaké WTF (keď zastrelíte „zbojníka“, malebne sa do vzduchu rozpŕchne do formy kúzelného farebného prášku, ale pirátov treba krvilačne, brutálne podrezať ako svine na zabíjačke, tomu poviem detský film). Ak by vám oceán WTF nestačil, máte k dispozícii bizarné univerzum (PIXUM!), jemne povedané podozrivé nápady (obchod s deťmi?, to ako vážne tam dali?), príliš hrajúceho chlapca a z deja kamsi do stratena záhadne miznúce dejové línie (scenár napísal chlapík, ktorý si v r. 1996 zahral v Delfínovi Filipovi po boku Paula Hogana, takže asi tak). Je to ako keď sa ožeriete a začnete po lúke naháňať dúhové jednorožce. Sú v tom piráti a ich lode, bombardéry, ponižujúco odpravený Nonso Anozie zo Zoo, veľmi nesympatický Jackman, Piráti Karibiku 4, morské panny, víly, gigantické krokodíly (ktorých sa piráti boja, hoci ich lode LIETAJÚ), nezmyselná muzikálová pasáž, Avatar a asi dva tucty ďalších hovadín. Väčšinou som iba bezradne a bezmocne krútil hlavou, do akej hovadiny je hollywoodske štúdio schopné narvať 150 (!) miliónov dolárov. A nasprostasto som sa uškŕňal. Celosvetová tržba bola 151, takže sa určite smiali aj v štúdiu. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Vizuálně vyzrálé - asi tak nějak si představuji tu Zemi Nezemi. Herecky příjemné, i ta mužatka Mara tady vypadala tak nějak hezky. Malý Miller dokazuje, že tu máme budoucí hereckou hvězdu. Jackman se do své slizké role vžil natolik, že byl místy pod tou tunou makeupu až zbytečně směšný - i když kdoví, třeba mu to takhle přikázal scénář. Hedlund je s prominutím dement, který přehrával, až to bolelo. Scénáristicky to místy dost drhlo. Chápu, že Wright, specialista na divadelní adaptace, bude asi celkem dost opisovat od kolegů specialistů na akční scény, ale někdy to bylo odvázané až přespříliš - místy až chaotické. Některé scény naprosto nedávaly smysl, a spousta nelogičností se tam všude nakupí, ani se nestačíte divit. Chápu, že to má být primárně pro dětského diváka, ale já být jimi, tak si asi brzy prostřelím barevnou pistolkou hlavičku. Tak já vám nevim pánové. Sice mě to sem tam i bavilo, sem tam mi to i sedlo, ale na druhou stranu tahle pestrobarevná maškaráda působila až příliš vykalkulovaně. I s tou Smells like teen spirit, což byl teda vážně dost bizár. 60% ()

Galerie (66)

Zajímavosti (8)

  • Původní záměr filmařů byl do role Černovouse obsadit kanadského herce Ryana Goslinga. Ten však nabídku odmítl, a stejným způsobem se k dané nabídce postavil i katalánský herec Javier Bardem. (Conspi)
  • Obsazení Rooney Mary do role Tiger Lilly se setkalo s velkou vlnou kritiky. Dokonce vznikla petice, která chtěla zastavit obsazovaní lidí bílé pleti do rolí původně psanýchpro lidi pleti barevné. (hansel97)

Reklama

Reklama