Reklama

Reklama

Kumiko, lovkyně pokladů

(festivalový název)
  • USA Kumiko, the Treasure Hunter (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Kumiko je nešťastná žena pracující v kanceláři, kde musí servírovat čaj a různě obskakuje svého šéfa. Začíná být posedlá filmem "Fargo" a přijde k domněnce, že poklad zmíněný ve filmu je opravdový. To ji vede k riskantní cestě do Ameriky, kde po pokladu začne pátrat. Film je natočený podle skutečné události... (Mrs.Blue)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (16)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Netypický film o Kumiko a jej utkvelej predstave, ktorú sleduje až do Minnesoty. Intertextuálne dielo odkazujúce na Fargo od Coenovcov funguje meditatívne, do určitej miery idealisticky a kladie dôraz na umeleckosť. Čo, ale neznamená, že je to vyslovene ľúbivé. Rinko je vo svojej postave uhrančivá, chápeme jej motiváciu - snívať a nebyť v spoločnosti, ktorá stále od nej niečo vyžaduje( tiež sa dakedy tak cítim), ale film nedovolí vytvoriť pozitívne spojenie medzi ňou a divákom, čo je škoda. Koniec je umelecký a nevyznieva prvoplánovo, hoci mal na to nábeh. Preto tá štvrtá hviezda. Funkčné sú roviny aj v Japonsku aj v USA. ()

caesius 

všechny recenze uživatele

Pokud bylo záměrem režiséra stvořit ve své podstatě zcela zbytečný film, s nezajímavou ústřední postavou a s nulovou myšlenkou, pak je bezesporu génius, neboť se mu takové zadání podařilo naplnit zcela do puntíku. 10 % za amerického policistu a starostlivou matku, jinak sledování bílého projekčního plátna by bylo o mnoho záživnější. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Natočit hodinu a tři čtvrtě dlouhý film o tom, že se Japonka dívala na "Fargo" a myslela si, že skutečně najde zahrabané peníze, je opravdu odvážené. A výsledek je bohužel takový, jak se dalo očekávat. Celkem nudný a nezáživný, kdy ho drží nad vodou jen hrdinčina neutuchající touha jít si za svým a dobrota lidí kolem. Koukatelné tak, abyste filmu věnovali pozornost celou dobu, ale jen těžko. ()

CiTrus007 

všechny recenze uživatele

Ačkoli byl film natočen jako adaptace velmi originálního příběhu, vůbec mě neoslovil. Třicetiletá Kumiko uniká od nudné práce a rodiny, která na ní klade jen samé povinnosti, k dobrodružnému hledání pokladu, který někde někdo zakopal ve filmu, jenom proto, že byl opatřen nálepkou: "This is a true story." Problém mám zejména s formou narace - film exponuje mnohem více informací, než potřebujeme znát, a v důsledku tak působí staticky, indiferentně a nudně. Zellner se to sice snaží zachránit škatulkou "indie" a celkem zdařilou interakcí mezi postavami v Americe. Mě to však nepřesvědčilo a navíc pro mě čas plynul mnohem pomaleji. Kamera i zvuk bohužel také žádná sláva, jediným zajímavým aspektem tak zůstává herecký výkon hlavní představitelky. 4/10 [KVIFF 2014] ()

Lokutus odpad!

všechny recenze uživatele

Nablblá šikmovočka dělá ve 28 letech podřadnou práci, nikdo ji neklátí, tak jí jednoho dne rupne v kouli, šlohne firemní kreditku a vyrazí do Států hledat poklad, co ve Fargu u plotu zahrabal Steve Buscemi. Cestou potkává ještě debilnější kolorit vedlejších postav a vše je korunováno závěrečnou scénou, která tenhle blábol zasadí mezi to nejretardovanější z produkce posledních let. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Režisér David Zellner si podobně jako ve svých dalších filmech zahrál vedlejší postavu, konkrétně minnesotského policejního důstojníka. Do snímku obsadil také bratra Nathana a svého dědu, kteří vystupují v rolích turistických poradců na letišti. (Marla Singer)

Reklama

Reklama