Reklama

Reklama

Po tmě světlo

(TV film)

Obsahy(1)

Film o solidaritě a dobré vůli lidí, kteří se rozhodli darovat druhým trochu světla. Zároveň také o statečných a optimistických lidech, kteří navzdory svému těžkému handicapu toho tolik umí a současně tolik rozdávají. Takoví lidé do našich životů přinášejí naději. Filmový esej k desátým narozeninám Nadačního fondu Českého rozhlasu Světluška o statečných a optimistických lidech, kteří nás navzdory svému těžkému handicapu obdarovávají. O solidaritě a dobré vůli těch, kteří se rozhodli darovat světlo těm, kteří žijí ve tmě.
Hrdinové filmu jsou lidé s těžkým zrakovým postižením, které Světluška provází na jejich cestě k samostatnosti, přispívá jim na speciální pomůcky, na mluvící počítače, optické lupy nebo vodicí psy.
Hrdiny filmu jsou i lidé, kteří se o nevidomé starají. U každého z nich je motivace jiná, někteří pomocí nevidomým děkují za své zdraví, jiní jsou fascinováni jejich statečností. Všichni jim dávají kus své energie a jsou za to obdarováváni přátelstvím a poznáním, že osudové překážky života lze vůlí a láskou k životu překonávat. (Česká televize)

(více)

Reklama

Reklama