Reklama

Reklama

Fargo - Season 2

(série)
USA, 2015, 9 h 5 min (Minutáž: 47–63 min)

Tvůrci:

Noah Hawley

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Kirsten Dunst, Patrick Wilson, Jesse Plemons, Jean Smart, Ted Danson, Cristin Milioti, Bokeem Woodbine, Zahn McClarnon, Angus Sampson, Jeffrey Donovan (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Druhá řada seriálu Fargo se odehrává v roce 1979 v Sioux Falls v Jižní Dakotě a v Luverne ve státě Minnesota. Mladý policista pátrá v záležitosti spojené jednak s místním gangem, jednak se zločineckou organizací, která hraje ve velkém. (AMC Czech)

Recenze (144)

Helmutek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Zlato, musíš do něj přestat bodat..." Za mě skvělý, bavilo mě to moc - takovej zvrácenej american dream naruby. Je to zase (pro mě) hlavně o tom fasicnujícím kousíčku, kterej je normální americká rodinka (s křečovitě pozitivnim mindsetem) vzdálená od toho stát se chladnokrevnejma vrahama - a samozřejmě nejen americká, žejo. O tom kousíčku, kterej dělí můj dosavadní život od situace, kdy už si nejdu jen za svym snem, ale vlastně už jdu přes mrtvoly (tady doslova, haha) a už neni cesty zpět - třeba ta scéna, kde do něj Dunst bodá tim nožem, to je úplně mrazivej přerod od takový tý slepičky v brutální bestii. Bavily mě ale i režisérský postupy - rozdělená obrazovka, rozhovor manželů v autobuse beze slov...) - celkově je to pro mě znovu skvěle namíchanej audiovizuální mix se spoustou rovin, který si v tom člověk může vybrat. Chybí mi šedesátky... Volná láska, věčně na tripu, Woodstock. Jednoho dne ses probudil, rozhodnul se, že si budeš říkat Květinka Dešťokvítková, a tak sis prostě začal říkat Květinka Dešťokvítková. Sedmdesátá léta musela přijít, jako... kocovina. A víš, co se stalo s Květinkou Dešťokvítkovou? Bere v Bismarku metadon... A prodává se, aby měla na snídani. ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Dobrú noc, pán Solverson.“ – „Dobrú noc, pani Solversonová. A celému šíremu moru.“ Až na drobný chaos ohľadom zbytočnej UFO zápletky totálna pecka. Vynikajúca, perfektná gangsterská vojna medzi dvoma brutálnymi mafiánskymi klanmi, kde sa to hemží vynikajúcimi, špičkovo prepracovanými, realistickými postavami. Najlepšie na tom je, že medzi nimi stoja obyvatelia zaspatého, zasneženého mestečka, kde sa zločin nestane ako je rok dlhý. Práve dokonalé kladné postavy (rodinný klan okolo úžasne dobrého Patricka Wilsona) je to, čo robí druhú sériu Farga výnimočnou. Stret absolútne bezcitnej kriminálnej beštiality/surovosti s obyčajným ľudským teplom ľudí, ktorí sa majú radi a nevedia si predstaviť, že by zradili svoje sny, ideály, spravodlivosť. Nespreneveria sa svojim zásadám napriek tomu, že sa strašne boja pekla, ktoré príde ako odplata za vyhlásenie vojny mafii. Možno ma jemne sklamalo menšie napojenie na prvú sériu (ak som to teda správne pochopil, Malvo sa udalostí v Sioux City nezúčastnil?), ale inak je to skutočne jedna z najlepších serií, aké som v živote videl. „Si dobrý človek.“ – „To neviem. Ale rád si hovorím, že to myslím dobre.“ ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

2. série a spolu s ní nádherná Kirsten Dunst je to pravé, co si tělo žádá. 70. roky, chytrá práce se split screenem, lahodná, fungující, zajímavá, s ideálně odměřenými všemi složkami. Kochám se a jsem blažená z Kikina návratu na malé plátno. Drama graduje, mafiánské rodiny proti místní policii... budou mít náhodní očití svědci navrch? Finále vynikající. A v soukromí jsem ráda, že byla příležitost pro setkání Kik a Jesse Plemonse, už protože potřebovala založit rodinu jako sůl. ()

Evander 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série Farga mě velice zklamala. Příběh mě nebavil, nezdál se mi uvěřitelný, většina postav mi byla krajně nesympatická nebo úplně lhostejná, přibližně polovinu dílů podkreslovala naprosto nehodící se hudba. V některých scénách jsem měl vyloženě pocit, že hudební doprovod musím slyšet od souseda a ono ne. 50% ()

Oralfabet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Joo, druhá série Farga je vskutku parádní podívaná. Líbivá retro stylizace, oku lahodící vizuál, úctyhodně rozsáhlá sbírka zajímavých postav a velice solidní tempo, často podpořené skvěle vybranou hudbou. Vlastně to mohlo být dokonalé, nebýt ne zcela uspokojivé předposlední epizody, v níž se díry v logice násilně zaplácávají narací Martina Freemana. Poslední epizoda je spíš takový epilog, takže ta nejslabší část je vlastně vyvrcholení celého příběhu - a to je trochu problém. UFO mi mimochodem ani nijak zvlášť nevadilo, i když nevypadalo nejlíp. Všechny ostatní epizody se mi ale líbily natolik, že jako celek nemůžu tuto sérii hodnotit hůř, než slabšími 10/10 ()

Galerie (113)

Zajímavosti (2)

  • V úvodu epizody zazní píseň „War Pigs“ od Black Sabbath. (DarweyD)
  • Kým pri nakrúcaní 1. série bola v Calgary extrémna zima, o rok neskôr bola situácia opačná - plusové teploty. Kamióny museli priviezť z hôr kusy ľadu, ktoré sa potom rozsekávali, aby sa dostali do snežných diel a vytvorili na scéne dojem poriadnej zimy. Za prevádzku prenajatej techniky počas víkendu filmári zaplatili okolo 100 000 amerických dolárov. (krasomama)

Reklama

Reklama