Reklama

Reklama

Fargo - Season 2

(série)
USA, 2015, 9 h 5 min (Minutáž: 47–63 min)

Tvůrci:

Noah Hawley

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Kirsten Dunst, Patrick Wilson, Jesse Plemons, Jean Smart, Ted Danson, Cristin Milioti, Bokeem Woodbine, Zahn McClarnon, Angus Sampson, Jeffrey Donovan (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Druhá řada seriálu Fargo se odehrává v roce 1979 v Sioux Falls v Jižní Dakotě a v Luverne ve státě Minnesota. Mladý policista pátrá v záležitosti spojené jednak s místním gangem, jednak se zločineckou organizací, která hraje ve velkém. (AMC Czech)

Recenze (144)

Hpatrik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No páni! První sezóna už přinesla velmi kvalitní podívanou, ale tohle mě prostě posadilo na zadek. Mám na mysli výborné obsazení ve všech rolích, skvěle napsané postavy, s tím že KAŽDÁ postava je zajímavá, s tím souvisí i parádní nervydrásající příběh, fantastická kamera, velmi nápaditý střih, a pak neuvěřitelně trefný výběr hudby, tak přirozený, jakoby by ty jednotlivé písně byly napsány právě k těm scénám ve kterých byli použity. Fascinující podívaná! Masterpiece! ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak trochu návrat do dětství - úvodním Jimmy Carterem počínaje a mojí vrstevnicí Molly konče. Bruce Campbell jako Reagan excelentní, Hanzee byl Jeníček nad jiné pohádkový a Peggy skvělá megaslepice. Sabati v poslední epizodě byli jen pomyslnou třešničkou na dortu. Globálně vzato - druhá sezóna se té první přinejmenším vyrovná. ()

Reklama

kocik1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série pro mě byla oproti první hořkou pilulkou zklamání. Hloupost hlavních protagonistů narostla do obludných rozměrů, bohužel vtipu pomálu, zato jsme se dočkali mnoha nudných pasáží o ničem. Peg se svým manželem mě neskutečně iritovali a strašně jsem jim přála, aby nepřežili a nemohli tak zplodit dalšího blbého potomka, i když jsem v skrytu duše tušila, že v jejich případě bude spíš platit známé přísloví o štěstí a o rozumu .Ke konci už jsem se přistihla, že nepokrytě fandím indiánovi, který jako jediný měl všech pět pohromadě. 50% ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Dobrú noc, pán Solverson.“ – „Dobrú noc, pani Solversonová. A celému šíremu moru.“ Až na drobný chaos ohľadom zbytočnej UFO zápletky totálna pecka. Vynikajúca, perfektná gangsterská vojna medzi dvoma brutálnymi mafiánskymi klanmi, kde sa to hemží vynikajúcimi, špičkovo prepracovanými, realistickými postavami. Najlepšie na tom je, že medzi nimi stoja obyvatelia zaspatého, zasneženého mestečka, kde sa zločin nestane ako je rok dlhý. Práve dokonalé kladné postavy (rodinný klan okolo úžasne dobrého Patricka Wilsona) je to, čo robí druhú sériu Farga výnimočnou. Stret absolútne bezcitnej kriminálnej beštiality/surovosti s obyčajným ľudským teplom ľudí, ktorí sa majú radi a nevedia si predstaviť, že by zradili svoje sny, ideály, spravodlivosť. Nespreneveria sa svojim zásadám napriek tomu, že sa strašne boja pekla, ktoré príde ako odplata za vyhlásenie vojny mafii. Možno ma jemne sklamalo menšie napojenie na prvú sériu (ak som to teda správne pochopil, Malvo sa udalostí v Sioux City nezúčastnil?), ale inak je to skutočne jedna z najlepších serií, aké som v živote videl. „Si dobrý človek.“ – „To neviem. Ale rád si hovorím, že to myslím dobre.“ ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele

Po 4. epizodě: Všichni jsou tam neschopný . Ed je idiot a neschopnej zepřít se svojí idotský manželce. Záporáci jsou nechopný. A dokonce i mimozemšťani jsou neschopný se pořádně ukázat. Ale teď vážně - oproti původnímu Fargu a dalším filmům od bratrů Coenových, tomu něco chybí. Je to stále kvalitně zrežirované, ale jak scénářově, tak herecky tomu chybí něco, co bych nazval lidskost. Postavy se nechovají reálně, vtipy jsou moc nepřirozený a celkově mi chybí, že nejde o postavy, které sice mají slabé stránky, ale i přesto je chápete. A taky je to trošku over-the-top s počtem zabitých postav. V původním Fargu zemřeli myslím 3 lidi, tady za poslední čtyři epizody zemřelo přinejmenším 15 (čili 5x víc). "Založeno na skutečném příběhu" nemůže oblafnout už nikoho. ()

Galerie (113)

Zajímavosti (2)

  • V úvodu epizody zazní píseň „War Pigs“ od Black Sabbath. (DarweyD)
  • Kým pri nakrúcaní 1. série bola v Calgary extrémna zima, o rok neskôr bola situácia opačná - plusové teploty. Kamióny museli priviezť z hôr kusy ľadu, ktoré sa potom rozsekávali, aby sa dostali do snežných diel a vytvorili na scéne dojem poriadnej zimy. Za prevádzku prenajatej techniky počas víkendu filmári zaplatili okolo 100 000 amerických dolárov. (krasomama)

Reklama

Reklama