Reklama

Reklama

Epizody(6)

Sledujte první minisérii z dílny kanálu Discovery ohlášenou v loňském roce a natočenou na námět knihy Charlotty Grayové: Zlatokopové – Jak zbohatnout na Klondiku. Příběh vypráví o šesti lidech a jejich společném úsilí přežít a zbohatnout v malém městečku v odlehlé oblasti Klondiku. Přiblíží vám životy dvou nejlepších kamarádů z dětství, Billa a Epsteina, na konci 19. století, kteří se sjedou do hlavního města zlaté horečky v divoké oblasti Yukonu. Tento příběh o souboji člověka s přírodou se odehrává na území plném ukrytého bohatství, které však sužují drsné podmínky, nevypočitatelné počasí a zoufalí a nebezpeční lidé. Patří k nim chamtiví obchodníci, svůdné kurtizány a domorodé kmeny, které jsou svědky zkázy vlastního lidu i půdy rukou prospěchářských podnikatelů. V této řadě z dílny Paula Scheuringa, Ridleyho Scotta a Davida W. Zuckera hraje Richard Madden (Hra o trůny). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (60)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Vôbec som netušil , že niečo také vzniklo. Úplnou náhodu som zazrel upútavku na joj plus a v krátkych záberoch som spoznal mnoho dobrých a známych hercov, navyše tieto príbehy kombinujúce dobrodružstvo a prírodu proste zbožňujem. Určite to nebol márny pokus, celkom ma to chytlo a tak som dal celú sériu na jeden záťah. Nejaké rezervy tu sú, ale krásne exteriéry i dobre rozohraté partie medzi postavami mnohé zachraňujú. Slovenský dabing nebol zlý, ale ono akýkoľvek dabing mi reže uši, takže v originálnom znení by som sa to toho určite zažral viac. S blížiacim sa záverom sa snaží byť nepredvídateľný, čo sa do veľkej mieri podarilo, myslím hlavne osud priateľa, ktorého hraje Tim Blake Nelson, ale i love story medzi dvoma hlavnými postavami, ktorá vlastne nikdy poriadne nevypukne, čo je trochu škoda, pretože Abbie Cornish je krásna. Zaujímavo pôsobí aj nenápadne strčená postavička menom Jack London, ktorá sa preslávila v skutočnom živote o čosi neskôr... 80%. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

další z dnes moderních mini-sérií. O zlaté horečce se toho natočilo už hodně, ale dílo do Discovery jsem si nemohl nechat ujít. Zvláště když hlavní roli dostal R. Madden a v hlavní ženské úloze uvidím krásnou A. Cornish. Klondike skvěle popisuje poměry lidí, kteří nechali své životy někde daleko za sebou a vše investovali do jediné idey - zlato. Riskovali majetek, zdraví, životy jen pro zlato. A když ho našli? Bylo to dobře? Závist, boj, zrada, vražda, a mnohem více neřestí, které čekají na každého, kdo by se chtěl mít lépe než ostatní. Drsný příběh mladého muže, který chtěl být jiný. Povedlo se mu to? Na to musí přijít každý sám. Skvěle vyobrazeno. Nádherná příroda a moc dobré herecké výkony. Líbilo a jen tak nezapomenu. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Realistický a poutavý pohled na Zlatou horečku, přičemž prostor dostávají rovnoměrně záběry nádherné krajiny a těžký život zlatokopů, kdy nebylo jediným problémem zlato vytěžit, ale i si ho udržet a odvézt. Konkurence si tady nebrala žádné servítky. Potud bylo vše fajn. Co se samotného příběhu týče, tak ten byl na mě až příliš černobílý. Na jedné straně je tu mladík plný ideálů, který si snaží v drsném světě udržet alespoň nějaké zbytky cti a slušnosti a na straně druhé je tu padouch, který chce ovládnout celé město. Mezi tím se pohybuje spousta jiných postav i postaviček, jejichž charaktery jsou ovšem také až příliš jasné. Snad s jedinou výjimkou. Herecké obsazení bylo příjemné, ale vzhledem k povaze hlavního hrdiny tu Richard Madden vystřihl dalšího Robba Starka, což mi bylo místy až protivné a Tim Roth tu byl za takového záporáka, že místy působil jako karikatura. Ale v zásadě jsem s jejich projevy neměl problém a to platí i pro ostatní herce v čele s Abbie Comish a Samem Shepardem. Celkem příjemné westernové provětrání. 75% ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Právě dokoukaný komplet a sem naprosto nadšenej. Ano, teďka přestřelených 10/10. Famózní minisérie, která v mých očích překonává i Hatfields and McCoys, se kterým to hraje na stejným písečku. Neskutečně zajímavý postavy, náááááádherná romantická linka, muž se psem, parádní psychopat Tim Roth, přesnej Sam Shepard, neskutečně sympatickej Rob Stark a hlavně Belinda, kterou chci okamžitě domů. Úžasnej dobrodružnej seriál, na kterej se nesmí zapomenout. Ideální kombinace surovosti toho prostředí a romanticko-dobrodružnýho příběhu, kterej ve vás zůstane. Už sem říkal, že je to pecka ? ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Na televizní dílo velmi zdařilá výprava, ovšem radši bych Klondike ve formě jednoho filmu. Občas je to poměrně roztahané a snaha o reálnost je spíše ku škodě. Scénáristicky to působilo poměrně chudě, málo vykonstruovaně a mnohé události se děly náhodou (ale je to od Discovery, takže to beru). Naopak herecky je to více než slušné, postavy jsou dostatečně zajímavé, jen občas trochu černobílé. Hodně brzy víme kdo je a kdo není záporák. Do úplné spokojenosti mi tam něco chybělo. ()

Galerie (132)

Zajímavosti (5)

  • Zlatá horečka na Klondiku skončila roku 1898. Zlatokopové šli dál na sever hledat štěstí do Nome. (TomasB.)
  • Bill Haskell se roku 1901 vrátil na Klondike. Poté už ho nikdo nikdy neviděl ani o něm neslyšel. (TomasB.)
  • Kostel Otce Judge (Sam Shepard) několik let po jeho smrti shořel. Dodnes je známý jako Sv. Dawson. (TomasB.)

Reklama

Reklama