Reklama

Reklama

Recenze (6)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Komponované je to ako pilot k seriálu, hoci rozpočet je na tom poznať. Ale to je tak asi všetko - ostatok je tragédia - od scenára, vedenia hercov, nelogickostí. Keby to bola paródia na HKG akčné filmy a ich šablóny, bolo by to ako tak zábavné. Lenže je to celé predostreté smrteľne vážne a tak namiesto úsmevu nastupuje utrpenie...a to nehovorím o tom samotnom závere, ktorý je riadna facka divákovi... ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Fakt špatné, velká jména, velký rozpočet a výsledek nikde. Postavy nejsou pořádně představeny, nemají na nic prostor, akce celkem ujde, ale i z nedávné doby se dají najít větší řežby (Firestorm, Fire of Conscience, The Raid aj.). Perfektní kamera, hudba tenhle špatný scénář nemají nárok zachránit. Napětí a logika vývoje se kamsi vytrácí, nedrží to prostě pohromadě (tedy jednotlivé příběhové linky, mělké charaktery), tvůrci chtěli moc věcí najednou. Potěší akorát vybrané akční scény, Janice Man jako záporná hrdina, že by nová akční hvězda na HK nebi? Její dráhu budu rozhodně pečlivě sledovat, naopak režiséři zklamali, nevím jak bude vypadat Cold War 2, snad si tam spraví reputaci. Součet velkých hvězd nezaručuje bohužel vždy kvalitní výsledek. ()

Reklama

Cedr 

všechny recenze uživatele

Stejně jako předchozí Cold War od tohoto režisérského dua je Helios luxusním eye-candy s vysokou produkční hodnotou. Velký důraz na konverzační drama nedává příliš prostoru akci, nicméně když na ni přijde řada, tak stojí za to. Scénář je postaven na vcelku jednoduché premise soustředěné kolem odcizené jaderné zbraně. Díky zapojení mezinárodní politiky a zejména Hong Kong/Mainland problematiky nabývá dost ambiciózních rozměrů. Po většinu stopáže Helios tyto ambice zvládal až překvapivě dobře. Plusem je, že na rozdíl od mnoha podobných "mezinárodních" thrillerů je odvyprávěn velmi přehledně. V poslední čtvrtce se však dostaví první logické kotrmelce a závěrem si Helios pod sebou vyloženě podřízl větev. Pachuť, kterou totiž zanechá divákům, neférově přebije vynikající první tři čtvrtiny filmu. Ty patřily mezi to nejlepší co takto velkolepé hongkongské thrillery v poslední době předvedly. 75% ()

Mukade odpad!

všechny recenze uživatele

SPOILER. Tupší a frustrujúcejší film som nevidel ani nepamätám! Túto debilitu vytvoril nejaký masochista alebo zlomyselník. Ináč sa nedá vysvetliť to že "dobrí" su tam relatívne slabí a sprostí a padajú od začiatku až do úplného konca ako muchy, zatiaľ čo "zlí" hviezdia vo všetkom a na konci vyhrajú. A toto sa podľa tvorcov má páčiť divákovi. R U fucking retarded ?!! Effing fucking morons. Tupé hovadá! Psychologické ultrabrzdy. ((((ak to bolo fakt komponované ako pilot k seriálu, aj tak platí čo som napísal. Plus dodávam že keby to malo normálny zadosťučiňujúci koniec (dobitie a zabitie alebo chytenie tých dvoch) tak tomu dám 3 možno až 4**)))) ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nakonec pouze tříhvězdičková záležitost, která si podkopává nohy opět dlouhou stopáží a nezajímavým story, které se nesnaží diváka vtáhnout do děje, ba co víc sám nevím, kdo zde byl hlavní postava, poněvadž vyloženě nikdo zde nebyl výrazně vylíčen. Na druhou stranu se dá chválit slušný vizuál připomínající Korejský styl a velmi slušná akce byť není přiměřená ke stopáži. Skládá se především z přestřelek, které jsou Rkové, velmi autentické, svižné a audiovizuálně zdařilé včetně výbuchů. Fight zde máme pouze jeden, ale za to slušný. Kdyby Nick Cheung dostal více prostoru a bylo zde více akčních scén než 3-4, tak o vyšším hodnocení nediskutuji. 60% ()

Galerie (37)

Reklama

Reklama