Reklama

Reklama

Kung Fury

(festivalový název)
  • Švédsko Kung Fury (festivalový název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Hlavní hrdina snímku, policista Kung Fury, se vydává na cestu za pomstou svého přítele, kterého zabil největší kung-fu zločinec v dějinách lidstva, Adolf Hitler. Fury cestuje časem do dob nacistického Německa, aby Hitlera zničil jednou provždy. (Santa666)

Videa (1)

Trailer

Recenze (556)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Že Kung Fury nebude mít navzdory proklamacím s poetikou osmdesátkových akčních béček nic společného, už jsme věděli z trailerů. Zklamáním ale je, že hotový film stále působí jen jako trailer natažený na půlhodinu - tedy jako nepříliš provázaná skrumáž scének plná prvoplánových absurdností (laser-raptors, vikingské bojovnice s kulomety) a osmdesátkových fetišů. I přes záběry na Miami a synthpopovou hudbu to má spíš než k americkým béčkům blíž k novodobým jihoindickým akčňárnám, jen v odlišné vizuální stylizaci. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

''Než jsem stihnul zmáčknout spoušť, zasáhl mě blesk, uštkla kobra a já omdlel!''Neskutečně zábavná píčovina, která i přes svůj rozpočet vypadá líp než mraky dnešních, rádoby moderních filmů.Pocta 80. filmům, hudbě, hrám a celkově té dnes již zašlé pro většinu lidí směšné době.Já vyrůstal na VHSkách dabovaných jedním hlasem, nejvíc se pařil Street Fighter a Double Dragon, uši nám rvala synťáková hudba a všechno bylo fajn, i ta Coca-Cola měla větší šmrnc....to už se nikdy nevrátí, takže děkuji pane Sandbergu za tenhle ujetý hype.80%. ()

Reklama

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Kung Fury je krátkometrážní akční libová cypovinka, u které vám koutky půjdou vytrvale nahoru. Hlavní hrdina mluví, jako kdyby se zrovna vrátil z třídenního fesťáku, kde si urval hlasivky, ale má smysl pro povinnost a pro práci. Celou tu dobu mi v hlavě běželo jediné- musím si koupit červené conversky! ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Pekelná parodická jízda nadšenců, kteří chtěli vzdát hold osmdesátkám a veskrze se jim to povedlo. Adrenalinový zážitek, okořeněný velice dobrým pěveckým výkonem Davida Hasselhoffa (a to myslím upřímně). Naprosto vše, co bylo ztělesněním oněch roků, hudba, film, hry, zkrátka vše. Nezaměnitelná atmosféra a neskrývané emoce, které mne naplňovaly při sledování této ztřeštěnosti. Čistokrevná nostalgie. 80% ()

RedAK 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv dle infantilního písemného projevu některých zdejších studovaných horníků usuzuji, že věkový průměr osazenstva této databáze se pohybuje někde kolem plus minus osmi let, tak jsem relativně překvapen, kolik uživatelů dokázalo lingvisticko-informačně-metaanalytickými komentáři typu "úlet jak sviň :D" vytříbeně docenit specifikum zašlých časů. Já bych měl samozřejmě držet hubu a šoupat kozama, poněvadž v osmdesátkách jsem ještě brázdil lagunu ve fotrových koulích a společně s potenciálními právníky, lékaři a kandidáty věd jsem sveřepě krauloval ke světlu na konci močové trubice, abych to nakonec vyhrál a mohl ze mě vyrůst takový genetický výmrdek s podezřelými záhyby v oblasti třetí brady. Takže jsem tak úplně nezažil ta klasická akční béčka typická právě pro osmdesátá léta, na druhou stranu toho opravdu nelituji, mně bohatě stačily devadesátky, které byly stejně prakticky za rohem a i když možná opustily od laser-raptorů a nacistických Vikingů, stále jsem musel na naší dvoutunové CRT Thomsonce tolerovat všechny ty nepřemožitelné badass borečky jako Herkulese, Xenu, Buffy, Strážce vesmíru, Pokémony, Digimony, Málomoney, Semira Gerkhana, Honzu Rosáka, nebo Inspektora Papámkočku, kterého jsem si teď vymyslel, ale zní to natolik debilně, že by se to tenkrát určitě uchytilo. Level bizarnosti se posunul možná trošku do strany, ale šablona zůstala takřka identická, nesmrtelní hrdinové stále sázeli hlášky vystřižené jak z leporela pro mentálně postižené a náznak logiky by v příběhu nenašel ani pošťák Ondra, jenže my to stejně zapáleně žrali a nenechali si ujít ani dvousetpatnáctou reprízu osmapadesátého dílu Wolker, Texas Ranger, a ještě jsme si večer stihli podle rad ptáka Loskutáka uplést z pár PET láhví nějaký ten hezký svetr. Sandberg se s tím popral moc hezky a v rámci fanouškovského projektu se docela vytáhl, přesto tam tu pátou nedám. S ní počkám ještě čtyřicet let, až se vynoří nějaký zapálený fanda do dob za kruté Škromachojc nadvlády, na Kickstarteru vyžebrá dostatečné množství rublů a pak natočí svěží retroparodii na časy, kdy jsme v kinematografii používali takové bizarní nesmysly, jako je třeba Zdeněk Troška. Bude legrace! ()

Galerie (13)

Zajímavosti (17)

  • Film byl natočen na digitální zrcadlovku Canon 5D a kameru Sony FS-700. (Hawaj)
  • Za prvé 4 dni od vypustenia získal film vyše milióna pozretí na YouTube. Za prvé tri týždne mal 16 miliónov pozretí. (ywo666)
  • Film je možné pozrieť si zdarma na oficiálnej stránke: www.kungfury.com. (Gothar)

Související novinky

Fassbender a Kung Fury 2

Fassbender a Kung Fury 2

13.02.2018

Před třemi lety uchvátil svět půlhodinový film Kung Fury od Davida Sandberga. Osmdesátkový úlet o policajtovi, který musí s pomocí Thora a dinosaurů porazit Adolfa Hitlera (a to je jen začátek!), se… (více)

Reklama

Reklama