Reklama

Reklama

Pán času - Série 6 (2011) (série)


Doktor, vdova a skříň (S06E14)

(epizoda)
  • Velká Británie The Doctor, the Widow and the Wardrobe

Obsahy(1)

Je dobré vědět, že někde pro vás mají vždycky místo. Vánoční speciál kultovního britského sci-fi seriálu. Je Štědrý večer 1938, když na své cestě domů Madge Arwellová přispěchá na pomoc raněnému vesmírnému andělovi. Anděl jí slíbí, že jí její dobrosrdečnost někdy oplatí. O tři roky později ve světě zuří 2. světová válka a Madge utíká z Londýna se svými dětmi Lily a Cyrilem do domu v Dorsetu, pevně rozhodnutá dopřát dětem Vánoce jaké si zaslouží. Správce domu je však velmi podivný. (Česká televize)

(více)

Recenze (37)

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejlepších Doctorských vánočních speciálů. Já vím, že to píšu pokaždé, ale tentokrát je tomu skutečně tak. Moffatt si po Vánoční koledě vzal na paškál Narnii a dopadlo to skutečně výborně. Díl má kromě výtečného Matte Smithe i parádní vánoční atmosféru, bohatý příběh a staré venkovské sídlo... co víc si přát? Amy a Rory jsou tentokrát sice odsunuti do pozadí, ale to vůbec nevadí, já si tento díl užil ohromně. 100%. A první věta kolegy jh666 je skutečně velmi pravdivá, i když ten speciál, kdy Matt regeneroval do Capaldiho, byl skutečně trochu úlet. ()

Jean_Calid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vánoční speciály se u mnoha seriálů bohužel často topí v bezbřehé sentimentalitě a přehnaném optimismu. V tomto případě se obojí také vyskytuje, ale stále je to Doktor, kdo táhne příběh. Taky více či méně nápadné odkazy na Narnii potěšili. Žádná Narnie neexistuje, to jen Doktor vzal pár dětí na výlet :D ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tentokrát se Moffat inspiroval Narnií a až tolik se mu to nepovedlo. I tak má ale tento vánoční speciál velmi dobrou kvalitu, je zajímavý, hlavně ty postavy ze dřeva, ale chybělo tomu to kouzlo z minulých speciálů. Tady se hrálo až moc na city matky, což je už takové klišé, asi všichni z nás jsme věděli jak to celé dopadne. ()

VitaG 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle speciál byl trochu úlet a byl pro mě po Vánoční koledě dost velkým zklamáním. Ano mělo to dobré a velmi vtipné momenty (první scéna například), hlavní záporáci čili doktorovsky pojatí Enti z Pána prstenů byli vcelku originální, ale tady to všechno tak nějak nefunguje. Příběh mě prostě nezaujal. Nevím nějak jsem prostě chtěl aby už ty stromy rozštípali a mohlo se jít někam dál. Nejhorší je, že tenhle speciál je i na DW moc divné sci-fi. Jako by to napsal Davies v nějakém tom měkčím rozpoložení a Moffat se pod to jen podepsal. To opravdu museli to letadlo zachránit. Dám tomu 3* protože to rozhodně není špatné, jen trochu nepovedené. (A neříkejte, že byste takový dům jako byl tam nechtěli) ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak to tak vypadá, Doctor Who mi zruinoval život a už se stalo tradicí, že o vánočních speciálech uroním nějakou tu slzu, kdo by to byl kdy řekl? (řečnická, neodpovídat!) Možná to není tak.. epic, jako ten minulý s dickensovskou tématikou, ale líbí se mi, jak si Britové hýčkají svoji literaturu a jak je Doctor čím dál.. vyšinutější :-). ()

Galerie (35)

Zajímavosti (1)

  • Název vánočního speciálu odkazuje na knihu "Lev, čarodějnice a skříň" známého autora C.S. Lewise. (P. J. D.)

Reklama

Reklama