Reklama

Reklama

Harbinger Down

  • Velká Británie Inanimate
Trailer 2

Skupina postgraduálních studentů si zajistila místo na rybářské lodi Harbinger, aby mohli studovat efekty globálního oteplování na kosatky v Beringově moři. Když posádka lodi vyloví nedávno rozmrzlý kus starého sovětského vesmírného vraku, všechno se úplně zvrtne. Vypadá to, že Rusové experimentovali s želvuškami, drobnými pružnými živočichy schopnými odolávat extrémnímu vesmírnému záření. Bytosti přežily, ale ne bez mutace. Nyní je posádka vystavena agresivním zmutovaným organismům. A po umístění v ledu po tři dekády se bytosti nehodlají vzdát tepla lidské společnosti. (noelcoward73)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (103)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Lovci krabů a efektů globálního oteplování vs. stvoření vypadající za normálních okolností jak milimetrový pytlík do vysavače? Nerovný souboj, řeklo by se, nicméně mutace je prevít, co umí zařídit, že želvuška ještě nevečeřela.. Nutno ocenit přijatelnou stopáž, odkaz na Čelisti („Budeme potřebovat větší kýbl.“), nestora Henriksena, co už má víc stařeckých skvrn, než rolí a v neposlední řadě tvůrčí nadšení vyvažující rozpočet, jenž by u Marvelu nestačil ani na pokrytí gáže Hemsworthovy kadeřnice. Nedá se však říct, že by Gillis nějak přesvědčil, že ví jak na Věc... ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale těšil jsem se na to. jednak mi zněl libozvučně název a pak ten námět.... Hmm... Jenže. Hned v prvních minutách si všimnete šílených nehereckých výkonů prakticky většiny zúčastněných. Ve chvíli, kdy se osádka lodi dostane do kontaktu s ,,tím'' jsem se jen musel smát zoufalým efektům. Se smutkem v srdci jsem vpomínal na Zelenou a Modrýho z druhého patra a pokud bych chtěl být seriózní pak samozřejmě na The Thing. Tu Harbinger nejen sprostě vykrádá, ale nemá koule ani na to aby s dnešními informacemi o DNA a neomezenými možnostmi co se týče počítačových animací předvedl alespoň vizuální zážitek. Zástává tak jen nablblé béčko plné neherců, které si hraje na něco na co nemá ani za mák. Z milosti a úcty k Henriksenovi dávám jednu želvušku. * ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Nějakou (ne)originalitu bych neřešil, ale pro mě je podstatný to, že byť jsem se u tohoto oldschool béčka nenudil, tak jsem si jistý, že po týdnu si na jeho existenci už nevzpomenu. Když připočtu oproti Věci absentující nezištnost parazita, což zásadně ovlivňuje atmosféru filmu, průměrné hodnocení by mi přišlo malinko štědřejší. Na jedno podívání bez úhony ale taky bez benefitu. 49% ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Je jasné, že tvorcovia tohoto filmu sa inšpirovali vecou a pobrali znej naozaj dosť. Len aj keď sa snaží akokoľvek, na vec jednoducho nemá. Lod bol dobrá voľba, jej klaustrofobické priestory vedeli vytvoriť atmosféru. Dlhé pohľady na zasneženú loď mali pekný vizual. Najväčšiu chybu vidím v trikoch, boli veľmi zlé spracované, tam sa ukázal nízky rozpočet, lebo aj monštra boli poväčšine snímané v tme. Musím vyzdvihnúť Henriksena, nielen bol jednoznačne najlepším hercom na palube, ale tato rola mu bola ušitá na mieru. Nie som z tohoto filmu sklamaní, ale ani nadšení.Videné v rámci Season Chalenge Tour 2015. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Lance Henriksen si odvádí svou, podobně jako ostatní herci, ale nejsou to ani oni, kdo vás dokáže nadchnout. V konečném důsledku jsou to skutečně jenom ty triky, které se povedly, ale bohužel na to ostatní se trochu nakašlalo. „Harbinger Down“ je béčko, je to obyčejné béčko, které se honosí dobrou trikovou stránkou, ale jinak ničím. Alespoň na ten průměr to za mě dosáhlo. Víc ale bohužel. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • 3 066 fanoušků přislíbilo celkově 384 181 $ – v přepočtu téměř 9,66 milionů Kč – a pomohlo přivést film k životu. (Zdroj: kickstarter.com) (ČSFD)
  • V roku 2010 štúdio Amalgamated Dynamics vytvorilo efekty pre film Vec: Počiatok (2011). Scény v ňom však boli nahradené pomocou CGI, a tak sa štúdio rozhodlo natočiť film Harbinger Down s podobnou tematikou. (Marceloo)
  • Film v mnoha detailech navazuje na horor Věc (1982), například, když posádka lodi prochází podpalubím a hledá vetřelce, můžeme vidět stejný hrací automat Chess Wizard jako používá McReady (Kurt Russell) ve filmu Věc. (Scaryman)

Reklama

Reklama