Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Radim Kraviec alias Káčko se vyznačuje vysokou inteligencí a talentem pro dokonalý podvod. Kde jiní sahají po zbrani, on využívá lsti a armády právníků i monstrózního kapitálu. Mrknutím oka okrádá stát o miliardy korun. Je si ale dobře vědom hranice, kterou nesmí překročit. Tou hranicí je fyzická eliminace kohokoliv ze svého okolí. Díky kontaktům na politické scéně chystá Kraviec triumfální majstrštyk - ovládnutí ČEPRA, společnosti kontrolující veškeré zásoby pohonných hmot v republice. Když to vyjde, bude to „obchod" století. Káčka nečekaně zradí jeho pravá ruka, Albánec Dardan Cirkel, který spolupracuje s hospodářskou kriminálkou. Nemožné se stává skutečností. Nepolapitelný tunelář Káčko končí ve vazbě, státu jsou zachráněny miliardy korun. Zatím... Protřelý Kraviec se díky šikovným právnickým kličkám dostává velmi rychle na svobodu. Jeho opatrnost a chladně kalkulující mysl nenávratně mizí. Rozjíždí nelítostnou mašinerii pomsty. Káčko překračuje pomyslnou hranici od finančního zločince k nelítostnému řezníkovi... Gangster Ka zkoumá mechanismus organizovaného zločinu, vnáší světlo do šesti miliardového tunelu a snaží se objektivně ukázat zrod skutečného gangstera. (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (491)

Gwaihir 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má prakticky dvě tváře, stejně jako Káčko sám. Jedna nešetří gaunerským nadhledem a kousavým vtipem, ta druhá je zvrásněna bezcitností a násilím. Celkově jde mnohem více o jakousi mozaiku složenou ze střípků části života jednoho mafiána, než o kompaktní vyprávění jeho příběhu, která je protkána komentáři, jež někdy dobře doplňují děj, ale místy bohužel brání hlubšímu vcítění se do prostředí organizovaného zločinu, které je jinak ve své propletenosti nastíněno s nejvyšší dávkou uvěřitelnosti. Letecké záběry provazující některé scény jsou nádherné a pro mírné zpomalení přeskoků mezi jednotlivými lokacemi fungují bezvadně. Osobně se mi nejvíc líbily temnější a volněji plynoucí momenty mající větší hloubku, jichž je však ve snímku menšina oproti momentům působících spíše zábavně, z čehož mám trochu rozporuplný pocit, protože ve skutečnosti to tedy rozhodně žádná sranda být nemůže. 75 % ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Zřejmě nejlepší z celého filmu je jeho hudební složka, hned za ní dynamický střih. Naprosto nesmyslně působí prohlášení o vysoké inteligenci Kraviece a zároveň jeho značně buranské chování v každé situaci. Tohle je naprosto nezvládnuté, Kraviec měl být mafián s noblesou, Káčko je primitiv ze čtvrté cenové. Vedlejší postavy se jen tak mihnou před kamerou, aniž by zanechaly nějaký dojem. Výjimkou jsou pouze pánové Etzler a Bjelac, kteří dokázali zahrát živoucí zmetky. Především Etzlerův výkon je výtečný, vzhledem k minimu prostoru je až neuvěřitelné, jak výrazně jeho postava vyniká. ()

Reklama

Othello 

všechny recenze uživatele

Neskutečná zábava sledovat jak scénář, dramaturgie, ba ani tvůrce plakátu nestíhá dynamiku a cílevědomost režiséra, který sice nemá původní styl, ale napodobovat západní formální metody kriminálek dokáže perfektně. Už jen to, že herci projednou nehrajou jak v divadle, ale jak ve filmu (jakkoli postsynchrony zase válčej), střih na sebe navazuje a každá scéna má ve filmu své opodstatnění mě potěšilo natolik, že jsem začal ignorovat redudantní overvoice, retardované dialogy či jasný finanční deficit oproti ambicím režie. Bavil jsem se výborně a celý čtyři hvězdy jsou pro Pachla. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Bjelac výborně, ale označovat Čermákův výkon za "lvový", to bych si netroufl. Jeho postava je naprosto plochá, až na pár výbuchů vzteku a přehlídku vulgarit toho moc ze sebe nedostane. Zajímavé je obsazení Jaromíra Hanzlíka na týraného otce. Čapka jako vyšetřovatel moc nevypadá, stejně tak mi neseděl Pyško jako mafioso. Na druhý díl se ale podívám rád, ačkoliv dokumentarity tu bylo opravdu moc, takhle hraný film vypadat nemá. Tímto způsobem se divák možná leccos dozví, pod kůži se mu to ale nezařízne. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Další pokus o vykreslení některých nepěkných reálií v našem státě na filmovém plátně dopadl částečně úspěšně. U mě to každý takovýhle mafiánský a podobný dílko už nebude mít nikdy lehký, protože všechno srovnávám s geniálním Příběhem kmotra a Gangster Ka ne, že by neobstála, je slušně natočená, nebojí se řádně nakousnout některá kontroverzní témata a hodně věcí byť jde o fikci založenou na skutečných událostech odpovídá tomu, jak se to stalo doopravdy, ale je prostě o třídu slabší hlavně po stránce hereckýho obsazení. Tam kde Kmotra táhlo do nebeských výšin duo Vetchý, Vaculík, tak tady mě představitelé hlavních rolí moc nenadchli. Káčko je taková trochu divně vykreslená figurka zahraná nepříliš charizmatickým hercem, kterej nevypadá jako prvotřídní gangster, ale spíš jako vocas co neumí do pěti počítat. Možná to byl záměr, ale mě neoslnil. Je tu hodně vedlejších postav, ale o málokterý se toho víc dozvíme. Takže to je trochu mínus, nicméně i tak je film dost zajímavej na to aby zaujal každýho koho berou tato témata. Má slušný spád no a pochopitelně končí v polovině příběhu. Téhle půlce dávám lepší 3* a čekám na Africké pokračování.65% ()

Galerie (127)

Zajímavosti (15)

  • Příjmení hlavní postavy Kraviec (Hynek Čermák), vybral režisér Jan Pachl podle vlastních slov proto, že jméno je odvozené od místa původu Radovana Krejčíře (Těšínsko), kde jsou zpolštěná jména poměrně častá. (zbyshek)
  • Zbraně použité ve filmu byly Vzor 58, Scorpion vz. 61, brokovnice Remington 870 a samopal MP 5. (K98)

Související novinky

14. ročník Duhové kuličky ocenil Gangster Ku

14. ročník Duhové kuličky ocenil Gangster Ku

02.06.2016

Ve dnech 30. a 31. května, obohatila program Zlín Film Festivalu 14. ročník konference o filmovém marketingu Duhová kulička. V rámci konference byla také oceněna nejlepší marketingová kampaň k filmu… (více)

Reklama

Reklama