Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Radim Kraviec alias Káčko se vyznačuje vysokou inteligencí a talentem pro dokonalý podvod. Kde jiní sahají po zbrani, on využívá lsti a armády právníků i monstrózního kapitálu. Mrknutím oka okrádá stát o miliardy korun. Je si ale dobře vědom hranice, kterou nesmí překročit. Tou hranicí je fyzická eliminace kohokoliv ze svého okolí. Díky kontaktům na politické scéně chystá Kraviec triumfální majstrštyk - ovládnutí ČEPRA, společnosti kontrolující veškeré zásoby pohonných hmot v republice. Když to vyjde, bude to „obchod" století. Káčka nečekaně zradí jeho pravá ruka, Albánec Dardan Cirkel, který spolupracuje s hospodářskou kriminálkou. Nemožné se stává skutečností. Nepolapitelný tunelář Káčko končí ve vazbě, státu jsou zachráněny miliardy korun. Zatím... Protřelý Kraviec se díky šikovným právnickým kličkám dostává velmi rychle na svobodu. Jeho opatrnost a chladně kalkulující mysl nenávratně mizí. Rozjíždí nelítostnou mašinerii pomsty. Káčko překračuje pomyslnou hranici od finančního zločince k nelítostnému řezníkovi... Gangster Ka zkoumá mechanismus organizovaného zločinu, vnáší světlo do šesti miliardového tunelu a snaží se objektivně ukázat zrod skutečného gangstera. (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (491)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Co to jako mělo znamenat, tohle? Co to mělo znamenat, ty jo?!“ – „Co? Někdo tě chtěl zabít.“ – „Mě? A proč jako?!“ Mile mě překvapila řemeslná kvalita filmu, od zvuku přes vizuál, velká spokojenost. Bavily mě i (hlavní) postavy, Čermákův Kraviec, ale snad ještě víc Bjelacův Dardan. Po příběhové stránce už to taková bomba nebyla (některé scény působily krapet naivně), ale stále mě film bavil natolik, abych se nezačal ani na chvíli nudit. I když přiznávám, že kvůli neznalosti skutečných kauz jsem se nedokázal do filmu tak dobře ponořit (ok, asi můj problém). Nejhorší mi ovšem přišly dialogy/repliky, které, jak se tak někdy říká, často šustily papírem, ale taky dost záleželo na tom, kým zrovna byly pronášeny (některé postavičky i díky nim působily krapet jako karikatury). Nicméně, spokojenost nakonec převládá a já se revanšuju slabšími, ale přesto ještě 4*. A stejně tak mám zájem zhlédnout i druhý díl, u kterého doufám minimálně v pokračování načatého trendu z jedničky a někde v koutku duše snad i zvýšenou kvalitu. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,V tomhle zkurvenym státě je takovej bordel, nikdo neví kdo koho okrádá! '' --- Věta Kraviece (Čermáka) alias Káčka z filmu nám jasně sděluje o čem tenhle kousek je. A komu vadí fiktivní jména, může si dosadit skutečná s nimiž podobnost je čistě náhodná.. Mrázek, Krejčíř...atd.. Na rozdíl od Expozitury, kde je nám na seriálové ploše polopaticky předváděno j prostředí korupce, podvodů, mafiánů a padlých poldů, jde na to tento film svižně. Jednotlivé podvody Krejčíře jsou ve filmu jen jakýmisi milníky v jeho kariéře, což pěkně koresponduje s vyprávěcí formou příběhu ze vzpomínek jeho hlavní gorily (Bjelac). Film tak pěkně odsýpá a nenudí. Čermáka mám rád a Krejčíře si zahrál s gustem. Samozřejmě, je zajímavé podívat se do obýváku nejznámějšího mafoše ČR, který si získal respekt i ve světě... Ale stejně jako u Příběhu kmotra je mi líto, že se tu věnuje um, peníze a čas na filmování života lokálního gangstera, přitom by mohly vzniknout místo toho jiné zajímavé projekty. Tohle je pro mně zkrátka takové celovečerní Prostřeno, kde tentokráte šmejdíme po vile se žralokem v akvárku a koukáme pod pokličku Krejčířových dobrot. Tři archy pětitisícovek. * * * ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Nakonec dám raději silné tři místo slaboučkých čtyř hvězd. On ten film je dobře natočen, ke kameře, výpravě, nasvícení, hereckým výkonům nemám připomínek. Naopak na české poměry je to v tomto ohledu nadprůměrné. Ale vadí mi styl obšlehnutý z Raplů a Cirkusů Bukowski, a také v podstatě glorifikace totálního hajzla - navíc podle pohádkáře Kmenty, který si fakta přizpůsobuje tak, aby seděla do jeho teorie, ne že pojme všechna fakta a vytvoří z nich vycházející závěr padni, komu padni. Ale je fajn, že aspoň chvílemi je film taková přetahovaná, že ne vždy má navrch jen jedna strana, ačkoliv něco jako příběh nebo něco jako zápletka či katarze u sledu historek samozřejmě nelze čekat. Vadí mi i častý voice over - tohle má vysvětlovat obraz. A je fakt, že si film pro sebe krade Predrag Bjelac, bez kterého by to celé bylo laciné jak detektivní seriál České televize a kterému se stačí jen podívat, a je v tom vše. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Po deseti letech konečně českej film, který se dá pochválit a nemusíte se stydět za jeho puvod a ani to nebolelo že? Stačil pořádný scenárista, kterej se nenudi v důchodu a netrpí senilitou. Káčko je opravdu skvele zahranej a jeho pribeh mě bavil celých 100 minut. Prostě paráda. Víc takových filmů a ja zmenim možná názor na cesky filmy, ale to si budem muset počkat než natočí zas něco takovýho podle "traileru" na další nový český filmy nad kteryma sem kroutil hlavou jak už podle ukázek poznate, že jsou naprosto o ničem. Díky bohu ze nás čeká aspoň ještě jeden díl tohohle paradniho filmu. Na český poměry dost slušný. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Není to trapné ani vtipné, ale absolutní bezradnost, jak natočit smysluplný angažovaný žánrový film, z toho bohužel kouká na všechny strany. Berličkový voiceover, polopatičnost, strnulost, zcela bez emocionální úrovně a plnohodnotného příběhu. Ten film chce něco říct tak moc, že se vzdává toho být filmem. ()

Galerie (127)

Zajímavosti (15)

  • Všechny zahraniční scény byly natočeny na Kanárských ostrovech. (zbyshek)
  • Natáčelo se také v JAR a v ČR, konkrétně ve vazební věznici Hradec Králové, v obcích Vonoklasy, Nižbor, Mukařov, v hotelech Prague a Expo. (M.B)

Související novinky

14. ročník Duhové kuličky ocenil Gangster Ku

14. ročník Duhové kuličky ocenil Gangster Ku

02.06.2016

Ve dnech 30. a 31. května, obohatila program Zlín Film Festivalu 14. ročník konference o filmovém marketingu Duhová kulička. V rámci konference byla také oceněna nejlepší marketingová kampaň k filmu… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno