Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Radim Kraviec alias Káčko se vyznačuje vysokou inteligencí a talentem pro dokonalý podvod. Kde jiní sahají po zbrani, on využívá lsti a armády právníků i monstrózního kapitálu. Mrknutím oka okrádá stát o miliardy korun. Je si ale dobře vědom hranice, kterou nesmí překročit. Tou hranicí je fyzická eliminace kohokoliv ze svého okolí. Díky kontaktům na politické scéně chystá Kraviec triumfální majstrštyk - ovládnutí ČEPRA, společnosti kontrolující veškeré zásoby pohonných hmot v republice. Když to vyjde, bude to „obchod" století. Káčka nečekaně zradí jeho pravá ruka, Albánec Dardan Cirkel, který spolupracuje s hospodářskou kriminálkou. Nemožné se stává skutečností. Nepolapitelný tunelář Káčko končí ve vazbě, státu jsou zachráněny miliardy korun. Zatím... Protřelý Kraviec se díky šikovným právnickým kličkám dostává velmi rychle na svobodu. Jeho opatrnost a chladně kalkulující mysl nenávratně mizí. Rozjíždí nelítostnou mašinerii pomsty. Káčko překračuje pomyslnou hranici od finančního zločince k nelítostnému řezníkovi... Gangster Ka zkoumá mechanismus organizovaného zločinu, vnáší světlo do šesti miliardového tunelu a snaží se objektivně ukázat zrod skutečného gangstera. (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (491)

Gwaihir 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má prakticky dvě tváře, stejně jako Káčko sám. Jedna nešetří gaunerským nadhledem a kousavým vtipem, ta druhá je zvrásněna bezcitností a násilím. Celkově jde mnohem více o jakousi mozaiku složenou ze střípků části života jednoho mafiána, než o kompaktní vyprávění jeho příběhu, která je protkána komentáři, jež někdy dobře doplňují děj, ale místy bohužel brání hlubšímu vcítění se do prostředí organizovaného zločinu, které je jinak ve své propletenosti nastíněno s nejvyšší dávkou uvěřitelnosti. Letecké záběry provazující některé scény jsou nádherné a pro mírné zpomalení přeskoků mezi jednotlivými lokacemi fungují bezvadně. Osobně se mi nejvíc líbily temnější a volněji plynoucí momenty mající větší hloubku, jichž je však ve snímku menšina oproti momentům působících spíše zábavně, z čehož mám trochu rozporuplný pocit, protože ve skutečnosti to tedy rozhodně žádná sranda být nemůže. 75 % ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Český kriminálky, a překvapivě i ty novodobý, mají své kouzlo. Díky dlouhé tradici, kterou tento žánr v našich končinách má, se občas povede natočit něco zábavného i v současné době. Vzpomeňme třeba Sametové vrahy, Czech Made Man, Příběh kmotra a teď novinka Gankster Ka. Autoři zpracovali životaschopnou žánrovku v moderní produkci a s plejádou českých herců. Nedává prostor nudit se nebo přehánět, naopak nakouknutí pod pokličku nekalých praktik zločinců je docela vzrušující. Pokud tedy víte, že jste tomuto podsvětí na míle daleko a v pohodlí svého obýváku. Příjemné překvapení. ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Dobrá práce, kdy se rejža Pachl v mnohém poučil z toho, co bylo na obtíž u televizního Cirkusu Bukowski, v první řadě tu omezil voice overy na snesitelnou mez a vlastně jsou funkční. Bohužel je tu ale jalová práce s vedlejšíma postavama, kdy je z nich jenom sestava pár jednorozměrných figurek a žádná z nich nemá doma v obýváku vycpaného jednorožce, což je značná škoda. Ovšem největší mínus je, že evidentně nefunguje jako samostatný film, jednak je jasné, že tu u něj druhý, africký přílepek, druhak tu vlastně není žádné nosné vyprávění, ale jen sbírka různých střípků, byť dobře natočených. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Bohatý kdo dává, chudý kdo nebere.. Ústřední hudební motiv jak z kriminálek s Lino Venturou či rolí pohlcený Hynek Čermák přinášejí nadstandard, to samé se však nedá říct o křečovité snaze o světovost, nesmyslném voiceoveru, při znalosti věcí příštích mizivém napětí a některých slabších hereckých výkonech (už jsem jen čekal, že F.Čapka polopatě ukáže v Káčkově koupelně, jak sestavit skříňku na ručníky). Podobně laděný Příběh kmotra mi přišel původnější a s větší výpovědní hodnotou. P.S.: V rámci tématiky ještě prosím české autory o snímek věnovaný bohulibé činnosti jednoho pražského advokáta nevinných a chudých. Název, lehce zavánějící samurajskými kodexy cti, už mám. Sokol, strážce moci.. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Bjelac výborně, ale označovat Čermákův výkon za "lvový", to bych si netroufl. Jeho postava je naprosto plochá, až na pár výbuchů vzteku a přehlídku vulgarit toho moc ze sebe nedostane. Zajímavé je obsazení Jaromíra Hanzlíka na týraného otce. Čapka jako vyšetřovatel moc nevypadá, stejně tak mi neseděl Pyško jako mafioso. Na druhý díl se ale podívám rád, ačkoliv dokumentarity tu bylo opravdu moc, takhle hraný film vypadat nemá. Tímto způsobem se divák možná leccos dozví, pod kůži se mu to ale nezařízne. ()

Galerie (127)

Zajímavosti (15)

  • Aby bylo dosaženo autenticity, filmaři úzce spolupracovali s policejními vyšetřovateli. (jenik71)
  • V období, kdy se děj filmu odehrává ještě neexistovala společnost Leo Express, tudíž jejich vlakem nemohl nikdo cestovat. Stejně tak nově přejmenované Letiště Václava Havla se dříve nazývalo Ruzyně. Podobně jsou na tom i použité loga medií, které dnes již mají jinou podobu atd. (necisty)
  • Před scénou, kdy vtrhnou policisté do domu Radima Kraviece (Hynek Čermák), projede kolem domu Predrag Bjelac v automobilu BMW třídy 5. V poslední scéně, kde je záběr, jak Radim Kraviec nastupuje do auta, je naráz autem BMW třídy 4 GranCoupé. Tato třída má na rozdíl od třídy 5 bezrámová okna. (jokis)

Související novinky

14. ročník Duhové kuličky ocenil Gangster Ku

14. ročník Duhové kuličky ocenil Gangster Ku

02.06.2016

Ve dnech 30. a 31. května, obohatila program Zlín Film Festivalu 14. ročník konference o filmovém marketingu Duhová kulička. V rámci konference byla také oceněna nejlepší marketingová kampaň k filmu… (více)

Reklama

Reklama