Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po nepochopitelném útěku přímo z rukou policie, opouští Kraviec Českou republiku. Začíná nová etapa jeho zločinného života. Káčko už nemá co ztratit. Teprve teď začíná vyplouvat na povrch veškerý odpad, který po něm zbyl. Káčko se usazuje na Seychelských ostrovech, v rukou má směnku na 80 milionů, která z fleku může položit premiéra i vládu. 6 miliard z vytunelovaného podniku ČEPRO se pomalu rozpustilo, je potřeba přijít s novým zdrojem příjmu. I kdyby kvůli tomu měl udělat státní převrat. Česká republika tak exportuje do světa gangstera prvotřídního formátu. Ať už to jsou Seychely nebo Jihoafrická republika, všude kam tento gangster vstoupí, likviduje místní mafii a nastoluje vlastní řád. Na povrch se derou negativní vlastnosti jeho charakteru v závislosti na přemíře užívání drog a alkoholu. Káčko se mění z nadprůměrně inteligentního podvodníka na nejtemnějšího gangstera, vraha a obchodníka s narkotiky. A to je místo v polosvětě, ze kterého není návratu... Závěrečná část temného příběhu Gangster Ka: Afričan režiséra Jana Pachla zdůrazňuje fakt, že spáchané zlo nemůže být jen tak pominuto. Jaké jsou mechanismy organizovaného zločinu? Lze nad nimi zvítězit? (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (304)

cheyene 

všechny recenze uživatele

První díl mě přece jenom bavil o něco víc, tudíž dávám 4*. Hynek Čermák se v roli Kraviece vyžívá a i ostatní herci jsou ve svých rolích přesvědčiví a dobří. Potěšení by u diváků měl vyvolat fakt, že jak první, tak i druhý díl je počinem, za který by se nemusely stydět ani zahraniční produkce, jejichž snímky tak hltáme. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Dvojka, která jede pořád ve svým tempíčku z předešlýho dílu, ovšem už je to určitě trochu slabší odvárek. Opět musím vyzdvyhnout výkon Bjelace! Ten chlap mě baví a vyprávění příběhu díky jeho přízvuku a barvě hlasu má svoje kouzlo. Úžasná vsuvka je ta s tím byznysem s hajzlpapírem. Na českou kinematografii jde o skvělej dvoudílnej počin, kterej má hlavu a patu. Hynek si tím řekl o větší pozornost, páč hereckej potenciál v něm určitě je! 70% ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Být Ka 1 o půl hodiny delší, Ka 2 by byla v podstatě zbytečná. Pokračování totiž moc zásadních věcí nenabízí, zahraniční Káčkova dobrodružství nemají potřebnou šťávu, vyprávění je zkratkovité a zápletky se už jen více méně opakují. Kamera je sice parádní, herce je radost sledovat, ale na víc než na 40% to nevidím. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jestli jsem u jedničky řekl, že je po filmařské stránce nadprůměrná, tak je druhý díl v tomto ohledu špičkou českého filmu. Vesměs je to úplně v pohodě srovnatelné se zahraniční produkcí. Můžou za to asi částečně i exotické lokace a trocha, byť lámané, angličtiny. Zakomponování několika absurdně vtipných momentů a hlášek musím vyloženě pochválit, byť se to asi úplně neslučuje s poměrně realistickým pojetím prvního dílu. Bohužel pořád tam jsou vidět rezervy, některé scény nejsou režijně úplně zvládnuté a filmu ubližuje především neúderný závěr, díky kterému celý film tak trochu vyšumí do ztracena. ()

dopitak

všechny recenze uživatele

Exotika, a větší zkratkovitost dělí pokračování od prvního dílu. Technicky a výpravou je to moc pěkně zvládnuté, měl jsem pocit že sleduji bohatou evropskou produkci (něco na způsob Veřejný nepřítel č. 1 a 2). Ale ačkoliv africká kapitola Krejčířova života dostala samostatný díl, těch sto minut na dobré vykreslení situací a zpřehlednění podnikání legendy českého mafiánství nestačí. Tady ve dvojce mi trochu začala vadit existence postavy hrané Predragem Bjelacem, tedy to, že ve skutečné kauze by tahle postava nemohla vůbec existovat, a to co díky ní vyšetřovatelé vědí, si filmaři a reální policajti mohli jenom domýšlet. A body i za novou nude hvězdu, Veronika Macková, dobrý den. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (6)

  • Ve filmu dva „agenti“ deklarují, že pracují pro BIS. To ale neodpovídá realitě, protože BIS je zpravodajská služba s vnitřním polem působnosti, nemůže tedy působit na Seychelách. (gecko)
  • Výslech na johannesburské policejní stanici se ve skutečnosti natáčel v domě Radost na Žižkově. (Mara97)
  • Děj se odehrává na Seychelách, kde se jezdí po silnicích vlevo. Ve filmu vidíme pravý opak. Ve skutečnosti se točilo na Kanárských ostrovech. (db78)

Reklama

Reklama