Reklama

Reklama

65 let poté, co maskovaný sériový vrah terorizoval městečko, začne takzvané "měsíční vraždění" znovu. Snaží se snad někdo to hrůzostrašné období napodobit, nebo jde o něco horšího? Zakřiknutá dívka možná drží v ruce klíč k dopadení viníka. Film Děs po setmění vznikl podle hororu z roku 1976, navíc je inspirovaný hrůznými skutečnými událostmi. Snímek vypráví příběh maskovaného sériového vraha, který se vrací, aby pokračoval v terorizování texaského městečka, z něhož před pětašedesáti lety beze stopy zmizel. Zatímco se vyšetřovatelé předhánějí, aby našli mezi předchozími šokujícími událostmi a současným vražedným běsněním spojitost, zakřiknutá dospívající dívka možná drží v ruce klíč, který by mohl všemu zabíjení konečně učinit přítrž. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (143)

rollman1 

všechny recenze uživatele

Konečně nějaký normální, atmosférický povedený slasher. Tento žánr miluji a tak nebylo pochyby o tom, že by mě to mohlo bavit. Vrah má výborné charisma, jeho chůze, dýchání a mluva, to vše ho vyzařuje v tom nejlepším světle, včetně jeho originálních a krvavých mordů. Gore je zde vcelku dost, ikdyž nějaké scény jsou mimo záběr, pro mě jako fanouška krvavých orgií to bylo dostačující. Potěší také pěkná hlavní hrdinka, starší look a hlavně finální odhalení, které jsem nečekal ani z 1%. Jo, tohle bylo fajn, kdyby se malinko zrychlilo, mohla to bejt plná palba. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,BUDU TO DĚLAT DO TÉ DOBY, NEŽ JE DONUTÍŠ SI VZPOMENOUT!…" /// Texarkan - město pronásledovaný minulostí, aneb Fantom je zpět a vyhání kostlivce ze skříní celýho města. Průměrná slasherová zábava, která nepřekvapí vůbec ničím. Teda krom toho, jak moc chce mít šokující vyrcholení. A přestože jsem nudou nechcípal… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem obdivovatel Zodiaca, taky Syn Samův a Sekerník z New Orleans maj svý kouzlo. 2.) Protože já (a máma) říkáme, že při píchání se má umírat. 3.) Thx za titule ,,LV a Katanax“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Jedna * za pár povedených gore efektů a druhá * za sympatickou, pohlednou holčinu v hlavní roli. Víc ale ani ťuk. Já mám horory skutečně hodně rád, poslední roky to jde ale s tímto žánrem, speciálně tedy se slashrem, pěkně z kopce a až na minimum výjimek mě jednoduše nebaví. Tvůrci se prostě bojí přitvrdit, být syrovější, nekompromisnější, přímočařejší, a naopak se snaží zaujmout rádobyoriginalitou a nevšedními postupy, ale ve většině případech tím dosáhnou jen nechtěných kotrmelců a především nudy. A děs po setmění je toho ukázkovým případem, kdy nezáživnost a celková podivnost zaujímá nejvíce prostoru a pro klasické hororové ingredience pak jaksi nezbývá místo. Ústřední zápletka mi každopádně přišla nesmyslně přeplácaně ukecaná a zmatená, bez tempa a bez napětí, bez působivé atmosféry a především s pointou, která byla tak strašně mimo, že jsem chvíli uvažoval i o odpadu! Filmu pak ve výsledném dojmu nepřispěli ani postavy, které byli jednoduše prázdné, některé umřeli, některé přežili, vše se ale dělo bez nějakého smysluplnějšího systému, což se dá ovšem tvrdit v podstatě i o celém filmu. Na mě to zkrátka zapůsobilo jako opravdu nevyzrálý spletenec, zmatenec, který šel dost mimo mě. Nebo-li jinými slovy, je to nuda s ultrapitomým koncem. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Sice vypadá poměrně luxusně, ale na rande jí nikdo nezve. Až se rozhoupal on, dokonce svolil a odjeli z letního promítání toho „bezbožného filmu“, párkrát se v autě na odlehlém místě políbili, on si nedobrovolně sundal kalhoty a ucítil ostří nože v zádech. Holt, někdo má pech. Studentka Jami vyvázla z dostaveníčka s pytlovým fantomem jen s několika škrábanci a šokem. Kdysi dávno se v tomhle Texarkanu nehezky umíralo. Po letech to chce nějaký vtipálek/sadista zřejmě zopakovat. Solidní vizuální hrátky, spousta povídání, sympatická retro atmosféra. Vše funkční, i když ne o všechno (místy dlouhé blábolení) stojíme. Útoky jsou přímočaré a agresivní, situace se zdá být bezvýchodná. Ve výsledku to není typický slasher, kde se efektně postavy nabodávají na háky nebo je rozdrtí projíždějící kamion, ale těží z atmosféry, která je velmi solidní a syrová. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Ono sa faynovo prežehluje obnosená kvalitná látka, lebo značka nevybledne ani po rokoch. Ak pridáš qualitne kamerkový, hodobne prispôsobivý úmysel pripomenúť zakorenený námet pre new h-age, ktorý nepohŕda vymastenou produkciou a tá převelice ráda premení mince na papírkové, do ventilátora mrsknuté obeživo, tak získaš slušný drive-in 90 minútovku, ktorá formálne poteší aj napriek tomu, že počas písania tohto nezrozumitelného komentu sa mi Town stráca v zabudnutí. Alfo to pojal svedomito ( ten electro house ale vadil) a má takto ďalšiu fanynu. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Film měl nesoutěžní premiéru 18. září 2014 na 10. ročníku Fantastic Fest v Austinu v Texasu. (Terva)
  • Kvůli natáčení byla hlavní ulice v Texarkaně 12. června vyzdobena na tři dny do vánočního hávu. (Terva)

Reklama

Reklama