Reklama

Reklama

Salem

(seriál)
Trailer 2
USA, (2014–2017), 29 h 43 min (Minutáž: 43–60 min)

Hudba:

Tyler Bates

Hrají:

Janet Montgomery, Shane West, Seth Gabel, Ashley Madekwe, Tamzin Merchant, Xander Berkeley, Iddo Goldberg, Elise Eberle, Morgana Shaw, Stephen Lang (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(36)

Obsahy(1)

Seriál odohrávajúci sa v násilnom období 17. storočia v Massachusetts poodhaľuje oponu smutne známych procesov s čarodejnicami v meste Salem, ako aj nevysvetliteľných, nadprirodzených udalostí, ktoré poháňali dianie počas tejto temnej stránky amerických dejín. Bosorky sú skutočné, ale nie sú také, ako ich vidia ostatní.
Hlavnými postavami seriálu sú John Alden (Shane West), ktorý sa vracia z vojny a nachádza svojho priateľa Cottona Mathera (Seth Gabel), ako riadi procesy s čarodejnicami. Stretáva aj svoju bývalú lásku Mary Sibley (Janet Montgomery), ktorá je vydaná za staršieho, no bohatého muža, Georgea Sibleyho (Michael Mulheren). Napriek nepriaznivým okolnostiam a prostrediu riadiaceho sa pravidlami puritánskeho života, sa vzťah medzi Johnom a Mary opäť obnoví. (Incantator)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (72)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Ale ne, vy američtí puritánští fanatici, čarodějnice jsou výmysl, tohle žádným seriálem neokecáte. I když, jestli někde na konci všech těch dílů ze zápletky vyplyne, že Salem je tak zoufale utahaný, rádoby hororový a emocionálně sterilní díky nějaké temné kletbě, tak bych možná jejich existenci ještě zvážil. Ale u toho už asi nebudu, jestli totiž kvalita nepůjde brzo nahoru, tak to vzdám dávno před tím hypotetickým grandiózním finále. ()

animaxis 

všechny recenze uživatele

Seriál na mě nejdříve nepůsobil nejlepším dojmem. Pilot byl zajímavý, ale i když se pořád něco dělo, tak mi přišlo, že tak do pátého dílu je to podáváno nudnou formou. Pak se ale seriál rozjede naplno a nuda už téměř nehrozí, protože se zlepší příběh a je tu i více napětí. Salem má rozhodně velký potenciál, ale v prvních pár dílech jsem si bohužel myslel, že ho promrhá, ale nakonec jsem spokojen. Postavy se tu pořád vyvíjejí a je hodně zajímavé to sledovat. Konec první (a zatím poslední) serie mi přišel dobrý, ale taky otevřený, tak snad se dočkám další série. Herecké výkony místy trochu pokulhávaly, ale v konečném výsledku vůbec nejsou špatné. Nejvíc mi asi vadila Janet Montgomery, tedy představitelka paní Sibleyové, ale i ta mi ke konci už tolik nevadila. Procesy s "čarodějnicemi" jsou natočeny hodně dobře a to považuji za nejlepší plus v seriálu. Přišlo mi, že hudba tu moc často nehraje, ale když už, tak nebyla špatná. Tak nakonec dávám čtyři hvězdičky místo původně plánovaných tří a jsem taky rád, že úvodní znělka nebyla nejlepší věcí v seriálu :) (Nebo snad ano?) ()

Reklama

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Dávam 5* aj keď celkovo si to tento seriál asi nezaslúži. Nebojte sa frfľoši svoj počin si idem teraz obhájiť. Prvá séria bola pre mňa úplne super. Witchcraft téma ma veľmi baví, kostými úžasné, samotné witchy scény super. Herci síce neboli A+++ (počkať to je hodnotenie pre spotrebiče) ale prvú sériu som si zamilovala. Keby sa celý seriál končí touto sériou je to jedna z mojich topiek. No čo čert nechcel prišla druhá a i tretia. Celý problém som videla v tom, že v Saleme bolo prakticky nemožné umrieť. V mnohých prípadoch postavy zomierali, ožili, zomreli bla bla. A keď nezomreli tak asi 30x mali na mále ale vždy z toho vyviazli. Ja neviem či si nemohli dovoliť ďalších hercov alebo čo... Áno, seriál sa mi po witchy stránke neskutočne páčil ale nezanechal vo vás emócie. Aspoň tak som to vnímala ja. Dôvod prečo som dala nakoniec 5* je ten, že po dopozeraní seriálu a počas hľadania náhrady za tento seriál som si uvedomila, že už nič podobné neuvidím. Nič sa nebude zaoberať starou witchcraft érou. Ponuka seriálov na witchy tému je tak žalostná, a ak aj niečo človek nájde ponúkajú tu dáke ultra moderné tmavo sfarbené bosorky z moderného sveta v kožených nohaviciach. Ktoré samozrejme nevedeli, že sú bosorky. Uuuuuu hrozivé tajomstvo, ktoré pred vami všetci taja. V krátkosti... tento seriál aj keď má chyby ja osobne si ho veľmi vážim, pretože takýto už nenájdem. A čo sa mi ráta je i to, že niektoré postavy a udalosti sú podľa tých skutočných. Ak mám byť úprimná asi mi je aj za ním smutno. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Salemský hon s opravdovým čarodějnicemi. Proč ne? Ta paranoia tehdejších procesů zůstává, stejně jako řada absurdních obvinění, ale tentokrát za vším nestojí zhrzená Abigail toužící po Johnu Proctorovi, nýbrž skutečné čarodějnice sbírající síly na ovládnutí Salemu a vyvolání ďábla. Na stopě jim je John Alden, skutečná historická osobnost, který se reje strig snaží překazit i proto, že se pro něj celá záležitost stává poněkud osobnější. Tady jsem spokojen. Seriál může hřešit na atmosféru, nevyhýbání se krvi a sexu a celkem solidní obsazení v čele s Janet Montgomery. Bohužel je místy vidět scénáristická nemohoucnost, kdy se celý seriál točí prakticky kolem jednoho tématu a nijak výrazně nerozvíjí děj, ani postavy. Přesto mě baví. Nicméně jsem toho názoru, že těch 9 dílů by mělo být stropem. nedovedu si představit druhou řadu. 70% ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

36/36 Kdo dřív miloval Čarodějky ze Salemu s Winonou, ten může spokojeně pokračovat zde. Podobně zajímavé překvapení jako Vikingové vznikající na no name televizi History. Tentokrát to byla pro změnu stanice WGN America, která nám přinesla tuhle pochoutku pro skvělé tři sezóny. Zpočátku nevinné čarodějnické téma se znělkou Marylina Mansona, později orgie s Lucy Lawless a se Stuartem Townsendem. A takovou interpretací pekla, za kterou by se nemusel stydět ani Mike Mignola. ()

Galerie (955)

Zajímavosti (9)

  • Ve filmu se měla objevit i Selma Blair, která později musela svou účast na filmu zrušit kvůli organizování dalšich projektů. (lucius789)
  • Cotton (Seth Gabel) a Increase Mather (Stephen Lang) boli naozaj otec a syn. Ich komplikovaný vzťah zodpovedá skutočnosti. Hrobka tejto rodiny sa nachádza na historickom cintoríne Copp's Hill Burying Ground v americkom meste Boston. (Carol Pifková)

Reklama

Reklama