Reklama

Reklama

Annabelle

Trailer 2

Obsahy(1)

John Form našel pro svou nastávající manželku Miu dokonalý dárek – krásnou starou klasikou panenku oděnou do sněhobílých svatebních šatů. Ale Miina radost z Annabelle nemá dlouhého trvání. Jedné hrůzné noci vtrhnou do jejich domu vyznavači satanského kultu a brutálně napadnou mladý pár. Prolitá krev a hrůza nejsou to jediné, co za sebou nechávají. Vyznavači Satana vyvolali bytost tak zlovolnou, že nic z toho, co udělali, nelze ani zdaleka srovnávat se zlem, kterým je nyní posedlá Annabelle. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (621)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že John R. Leonetti není James Wan. Sice se snaží vytvářet podobnou atmosféru, jako třeba u Conjuring, jenže mu to nejde a většinu času je to jedna velká nuda. A když už se film tváří, že si ulomí větší sousto a překvapí nějakou dobrou scénou, tak to většinou následně sejme nějakým zbytečným nic neříkajícím záběrem jak z nějakého podprůměrného televizního filmu. To, že tvůrci z Annabelle udělali panenku, kterou by nikdo nechtěl doma už kvůli jejímu vzhledu, hororovosti moc nepomáhá. Spíš to poukazuje, jak moc byli zoufalí, aby přišli s něčím, co by lidi mohlo děsit. Alespoň, že v úplně posledním záběru se ta pravá panenka ukáže. To jediné na tom bylo opravdu strašidelné. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

No nebylo to nic extra. Popravdě jsem od toho ani moc nečekal. Ne velmi zajímavý spin-off k V zajetí démonů. Ta panenka prostě sama celý film neutáhne. Odehrává se to teda ještě před tím. Vypráví to o mladé rodině, které tahle panenka pěkně zavařuje. Všude je pronásledují démoni. Ti do toho ještě čekají dítě. Nakonec to vyřeší po svém. Nepřišlo mi to ale nějak strašidelné. Ani lekačky nejsou nic moc. Jo a hraje tam Bra'tac z SG. :) Ten konec mi přišel divný... "Chce její duši!" ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

|70%| Shlédnuto v kině. Tak, rozhodně jsem návštěvu kina plánoval nebot podobné, novodobé horory mám moc rád. Zejména Wanové Insidiousy, V zajetí démonů atd. Respektive lekačky a prostředí odehrávájící po domě mě opravdu bere. Už teda vzniklo dost podobných filmů, takže jak se říká: všeho moc škodí. No, zde to ještě šlo, sice kvalita už byla o něco slabší, Wan to přeci jen tentokrát nebyl, navíc jak už jsem psal, potenciál a horory odehrávájící se převážně po domě, to už je něco využitého. Přesto mi tento kousek sedl a určitě se k němu ještě někdy vrátím. Vlastně nám to nepřinese nic extra nového. Máme tu obyčejný příběh o mladém páru, který byl obyčejný, ale tak hezky pojat, že mě oba herci bavili a rozhodně jsem se ani na minutu nenudil. Tempo filmu je dost pozvolné na relativně krátkou stopáž, ale to vůbec nevadí. Úvod nám jasně řekne, že toto o rok předchází děj V zajetí démonů a na úplném konci filmu nám to ještě jednou krátkou scénou připomene, což je taky menším plusem. Začátek je docela pěkný, nějaká ta krev, hned jsem se obával o těhotnou manželku a to pokračuje pak v další scéně, kdy už jsem si myslel, že dojde k nejhoršímu. No, nechci tu spolerovat. Lekačky zde jsou a občas jsem se pěkne leknul, takže to chválím. Nějaká ta napínavost a sklíčenost se zde také najde, resp hororové prvky, ikdyž o dost v menším ražení. Takže Wan to bohužel není. Celkový hororový nádech je slabší, ale velkou chybou to nebylo. Furt se něco dělo, i závěr byl povedený, sice jednoduchý a povedený. Hudba od Bishary byla opět vydařená. A to v klidných scénách. Hlavní dva herci byly oba v pohodě a i ten zbytek. Po skončení kina jsem dlouho zvažoval zdali mám dát 3* nebo 4*. Procentuální balancování bylo u mě tak na 65-70%. Nakonec jsem si vše v hlavě přebral a vzhledem tomu, že mám podobné filmy rád a že je toto i lehce související a zapadající film k V zajetí démonů a že film neměl žádnou výraznou chybu, tak jsem nakonec protekčně zvolil vyšší hodnocení a vůbec se za to nestydím. Ještě se k filmu minimálně jednou vrátím. Nadprůměrná záležitost to rozhodně je. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Tohle měl být hororový trhák roku. Těšil jsem se moc. Trailery hodně navnadily, ale konečný výsledek se projevil jako neskutečný paskvil plný hororových klišé a režijního amatérismu první kategorie! Neviděl jsem tu žádný náznak nějaké originální hororové myšlenky. Všechno se to drželo na nehorázně kýčovitém scénáři, na kterém Annabelle zkrachovala ve velkém. Herecké výkony mi chvílemi připomínali paní herečky v Troškovic Babovřescích. Špatný, hodně špatný horor po všech směrech. Myslím, že tu máme adepta na největší (hororový) propadák roku. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Navzdory nevalnému obsazení a nezbytnému výskytu klišé se jedná o film s obstojnou atmosférou, který mě osobně bavil (mj. proto, že hlavní bubák nemá chybu). Závěr mi sice přišel stupidní a celý film se mi nejspíš už za pár dní vykouří z hlavy, ale jako celek mi to prostě sedlo a nedivím se, že vznikla pokračování. Btw. postava manžela se zde chová jako naprostý kretén, (nejen) čímž mi Anabelle trochu připomněla můj oblíbený horor Rosemary má děťátko. Btw. filmem jsem původně trochu opovrhoval kvůli jeho plakátu, který mi přijde stupidní - na té panence mi nepřijde absolutně nic strašidelného, podle mě je prostě jen strašně ošklivá, a nechápu, které děcko by si dobrovolně hrálo s takovým hnusem. UPDATE 5.5.2020 - Napodruhé v telce (v mizerném českém dabingu) mě to už vůbec nebavilo a ani jsem to nedokoukal. A strašně mi to splývá v té současné mase amerických hororů, které jsou jeden od druhého v podstatě k nerozeznání a celé je to strašně komerční, popcornově hloupé a určené k jednorázové spotřebě. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (38)

  • Ve scéně, kdy Mia (Annabelle Wallis) utíká ze sklepa před démonem, se Mia pokouší třikrát jet do 6. patra, což zřejmě odkazuje na proslulé ďáblovo číslo 666. (Corpsegrinder)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 71. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Nová adaptace Prokletí Salemu našla režiséra

Nová adaptace Prokletí Salemu našla režiséra

13.04.2020

Minulý rok jsme se dozvěděli, že Kingův horor Prokletí Salemu se po letech dočká nové verze. Produkovat ji měl James Wan a do scénáře se pustil Gary Dauberman, jenž napsal například nové To nebo… (více)

Manželé Warrenovi zpět pro třetí Annabelle

Manželé Warrenovi zpět pro třetí Annabelle

18.10.2018

Patrick Wilson (Aquaman) a Vera Farmiga (Zdrojový kód) si zopakují své role Eda a Lorraine Warrenových v třetím dílu spin-offové Annabelle. Příběh třetího filmu se bude točit okolo proslulé panenky,… (více)

Třetí Annabelle má režiséra

Třetí Annabelle má režiséra

24.07.2018

Vražedná panenka Annabelle je k nezastavení a tak studia Warner Bros. spolu s New Line během Comic-Conu oznámila, že její třetí díl dorazí pravděpodobně už v létě příštího roku. Pokračování spin-offu… (více)

V zajetí démonů potřetí

V zajetí démonů potřetí

27.06.2017

Alfou a omegou dnešního Hollywoodu jsou propojené filmové vesmíry. U Star Wars nebo Marvelu šlapou na jedničku, jinde se více či méně klopýtá. Naposledy se trochu spálil vesmír s klasickými monstry,… (více)

Reklama

Reklama