Reklama

Reklama

Annabelle

Trailer 1

Obsahy(1)

John Form našel pro svou nastávající manželku Miu dokonalý dárek – krásnou starou klasikou panenku oděnou do sněhobílých svatebních šatů. Ale Miina radost z Annabelle nemá dlouhého trvání. Jedné hrůzné noci vtrhnou do jejich domu vyznavači satanského kultu a brutálně napadnou mladý pár. Prolitá krev a hrůza nejsou to jediné, co za sebou nechávají. Vyznavači Satana vyvolali bytost tak zlovolnou, že nic z toho, co udělali, nelze ani zdaleka srovnávat se zlem, kterým je nyní posedlá Annabelle. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (621)

dennykr 

všechny recenze uživatele

Neprávem opomíjený horor. // Annabelle se dalece vzdálila úzkoprsému výčtu žánrových konvencí a vydala se směrem k maloměstskému hororu o nástrahách mateřství. Do vyprávění se opakovaně navrací motiv hrůzy, kterou zažívá žena v domácnosti. Mateřství je vyčerpávající sérii konfrontací s všudypřítomným nebezpečím, v níž se stereotypní trávení volného času se stává hrozbou (šicí stroj, telenovely v televizi). Ne nadarmo film pomrkává po Rosemary má děťátko Romana Polanského – hlavní hrdinka Annabelle se jmenuje Mia, hrozivou rekvizitou se stává stejný kočárek a podobnosti nalezneme i v kostýmech či prostředí městského bytu. // Ve světě Annabelle, na rozdíl od Conjuring, neexistuje bůh, s jehož pomocí démony překonáme. Pokud ve filmu hledáme všudypřítomnou entitu, která do vyprávění otevřeně proniká, je to Satan. Jeho krutý svět nezná odpuštění ani milost, smrt musí být vykoupena smrtí. Nikdo jiný neexistuje. I tímto tematickým rámcem odkazuje k Rosemary, kde jedna z postav spirituální nerovnováhu fikčního světa přímo popíše: „God is dead! Satan lives!“ // John R. Leonetti konečně vytěžil delší záběry a práci s hloubkou prostoru. Rád inscenuje ve dvou plánech, přičemž v pozadí se odehrává něco zneklidňujícího, co hlavní hrdinka nevidí. Tenzí mezi pozadím a popředím vytváří nádherně napínavé momenty. Nejvýraznějším příkladem je scéna prvního napadení členy kultu, kdy v jednom delším záběru stupňuje napětí za pomoci několika rychlých přerámování a naprosto precizní inscenací. Díky delším záběrům může diváky trápit nekonečným čekáním na lekačku, která nemusí vůbec přijít (fenomenální scéna ve výtahu ze sklepa). ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Očekávání obrovské, trailer navnadil, ale tím to haslo. Jde sice o průměrný horor, který nenudí, ale to je vše. Atmosféra nebyla z nejsilnějších, ba naopak jsem necítil žádnou. Lekaček pár najdeme, ale nejsou z nejlepších. 3/4 jsou hodně utahané, moc se toho neděje a Annabelle ničím nepřekvapí. Teprve závěr ukázal něco, na co jsme čekali daleko dříve a ani ten není dokonalý. Zbytečně moc uspěchaný a dost primitivní bez většího nápadu. Annabelle měl být TOP horor roku, ale to jsme na omylu, viděl jsem spousty lepších .. 5/10 = 53% ()

Reklama

Flipnic odpad!

všechny recenze uživatele

Takže potřetí píšu svůj koment k Annabelle, protože už mi byl dvakrát administrátory smazán!!!!! Pokud má se mnou někdo nějakej problém, tak prosím do pošty a na férovku !!! Komentář sem budu již pouze kopírovat z připravenýho wordu a každej den 3 x kontrolovat jestli zde je... Annabelle je v rámci hororu NEJVĚTŠÍ propadák tohoto roku !!!! Může děsit tak maximálně 12ti leté týýnky, ale ne opravdové fanoušky hororu a znalce hororu. Všechny atributy selhávají a všechno působí jen jakési "dokumentární výučné video pro budoucí matky". Navíc vše se dá vysvětlit jako laktační psychóza hlavní vymaštěné krávy, kterou hraje otřesná herečka s ještě otřesnější "hercem". Nevím, komu tak příliš záleží na tom, aby FLIPNIC nenapsal svůj kritický komentář, ale zdá se mi, že se vracíme pomalu do doby před r. 1989 ... a pokud tam chce "ono" osazenstvo směřovat, tak směřuje do řádnej píči, ale na druhou stranu když se to tak vezme, kokoti jsou na celém světě ... (Filmaři z USA by se měli spíše začít učit od Asie a dnes už i Čechů, kdy nám tvůrci Svatého Mikuláše názorně ukázali v předpremiéře, jak se to má dělat i bez 20 milionů rozpočtu!!) FLIPNIC !!! ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Cokoli z rodiny Conjuring je jistou zárukou kvality. Samozřejmě, že ta kvalita se u jednotlivých kousků dosti mění. V jednom si však mohu být jist vždy a to, že se budu bát. I když jsem měl se zařazením tohoto díla největší problém, tak pvažuji první Annabelle mezi ty nejlepší horůrky. A to především díky bravůrně propracované atmosféře s téměř dokonalým strašením. Jinak tomu nebylo ani zde a i když byl příběh relativně slabý, tak to, co já osobně od dobrého hororu očekávám, bylo splněno na jedničku. Při sledování jsem ani nedutal a křečovitě přitom rukama svíral peřinu pod kterou jsem byl v bezpečí. I přesto mi však místy běhal mráz po zádech. Atmosfera postupně houstla a dobrých scén bylo mnoho, ale za tu nejpropracovanější považuji návštěvu sklepa ke konci. Při hodnocení váham mezi 4-5 hvězdami, ale jak jsem už zmínil, chatrný příběh u hororu není až tak důležitý a po shlédnutí se již nedivím zprávám, kdy z kina při sledování raději odcházely slabší povahy. 85% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že John R. Leonetti není James Wan. Sice se snaží vytvářet podobnou atmosféru, jako třeba u Conjuring, jenže mu to nejde a většinu času je to jedna velká nuda. A když už se film tváří, že si ulomí větší sousto a překvapí nějakou dobrou scénou, tak to většinou následně sejme nějakým zbytečným nic neříkajícím záběrem jak z nějakého podprůměrného televizního filmu. To, že tvůrci z Annabelle udělali panenku, kterou by nikdo nechtěl doma už kvůli jejímu vzhledu, hororovosti moc nepomáhá. Spíš to poukazuje, jak moc byli zoufalí, aby přišli s něčím, co by lidi mohlo děsit. Alespoň, že v úplně posledním záběru se ta pravá panenka ukáže. To jediné na tom bylo opravdu strašidelné. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (38)

  • V knižnici je kniha Taschen, ale vydavateľstvo Taschen vzniklo až v roku 1980. (Pat.Ko)
  • Hlavná hrdinka sa volá Mia. Mia Farrow hrá hlavnú úlohu vo filme Rosemary's Baby (1968) s podobným dejom, v ktorom sa matka snaží chrániť svoje dieťa pred zlom. (Pat.Ko)
  • Ve scéně, kdy Mia (Annabelle Wallis) utíká ze sklepa před démonem, se Mia pokouší třikrát jet do 6. patra, což zřejmě odkazuje na proslulé ďáblovo číslo 666. (Corpsegrinder)

Související novinky

Nová adaptace Prokletí Salemu našla režiséra

Nová adaptace Prokletí Salemu našla režiséra

13.04.2020

Minulý rok jsme se dozvěděli, že Kingův horor Prokletí Salemu se po letech dočká nové verze. Produkovat ji měl James Wan a do scénáře se pustil Gary Dauberman, jenž napsal například nové To nebo… (více)

Manželé Warrenovi zpět pro třetí Annabelle

Manželé Warrenovi zpět pro třetí Annabelle

18.10.2018

Patrick Wilson (Aquaman) a Vera Farmiga (Zdrojový kód) si zopakují své role Eda a Lorraine Warrenových v třetím dílu spin-offové Annabelle. Příběh třetího filmu se bude točit okolo proslulé panenky,… (více)

Třetí Annabelle má režiséra

Třetí Annabelle má režiséra

24.07.2018

Vražedná panenka Annabelle je k nezastavení a tak studia Warner Bros. spolu s New Line během Comic-Conu oznámila, že její třetí díl dorazí pravděpodobně už v létě příštího roku. Pokračování spin-offu… (více)

V zajetí démonů potřetí

V zajetí démonů potřetí

27.06.2017

Alfou a omegou dnešního Hollywoodu jsou propojené filmové vesmíry. U Star Wars nebo Marvelu šlapou na jedničku, jinde se více či méně klopýtá. Naposledy se trochu spálil vesmír s klasickými monstry,… (více)

Reklama

Reklama