Reklama

Reklama

VOD (1)

Kdo z nás by nechtěl přestat stárnout? Ani ne třicetiletá Adaline havaruje se svým autem a stane se zázrak – nejen, že nehodu přežije, ale navíc už nikdy nezestárne ani o jediný den a žije dalších 80 let. Věčné mládí se však záhy projeví jako překážka v běžném životě. Adaline bezmocně sleduje, jak její dcera stárne, až je starší než Adaline. Dlouhodobě nemůže prožívat lásku a nakonec zůstává úplně sama. Po letech osamocení se v Adalině životě objevuje Ellis Jones (Michiel Huisman), do kterého se zamiluje. Vše vypadá idylicky, ale jen do okamžiku, než se Adaline setká s otcem svého přítele Williamem (Harrison Ford). William totiž v Adaline pozná dívku, kterou před lety miloval... (APK Cinema Service)

(více)

Videa (25)

Trailer 1

Recenze (590)

lamps 

všechny recenze uživatele

Moc, moc, moc hezký film. Inteligentní rozprávka o údělu lásky a nevyhnutelnosti v lidském životě, která chytne za srdce nejen slaďoučkým příběhem s citlivě zakomponovanou sci-fi zápletkou, ale především svou magickou atmosférou osudovosti a jednoduchým, leč působivým a autorsky silným vypravěčstvím. Ve výsledku nepřeslazené, vkusné a moc, moc, moc dojemné. Plus nádherná Blake Lively a věčný sympaťák Ford... 85% ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Tohle je tvá nová holka? Už sis to s ním rozdala?“ - „Jo, před deseti minutami zrovna tam, co sedíš.“ K filmu jsem přistupoval trochu s despektem v očekávání něčeho přesládlého, řady logických chyb a také faktu, že nejspíš nebudu „cílovka“. Ale nakonec jsem se rozhodl přistoupit na režisérovu hru a nelituju. Hlavní hrdinku se mi podařilo velmi rychle oblíbit, člověk tak nějak chápal, proč se drží svých zásad, ale zároveň touží po tom, co jí žádný partner nemůže dát, ani ten zrovna objevivší se pan Dokonalý (už jsem naznačil, jak moc snímek cílí na ženské publikum?). Ale i přes jistá klišé to byla romantika moc příjemná, vesměs pohodová (sem tam i lehce úsměvná), vcelku dobře využívající možností tématu a zkrátka se na ni velmi pěkně dívalo. Bohužel od chvíle „defibrilace“ šel film pomalu ale jistě do kytek, a trapnost s kometou to jen zpečetila. Což je škoda, protože jinak to byla moc fajn podívaná, a já ji i přes to hodnotím solidními 4*. „Kam?“ - „Někam, kde jste ještě nebyla.“ - „Jestli je to v tomhle městě, tak pochybuju.“ - „Uvidíme.“ ()

Reklama

Happens 

všechny recenze uživatele

To by byla tak nádherná romantická sladká podívaná i s poměrně nevídanou zápletkou, nebýt toho, že hlavního hrdinu obsadí se skvělou, leč bezdomoveckou vizáží Michiel Huisman, který si charisma pro jistotu vždy zapomene doma. Nepříliš vědecké vysvětlení změny fungování genů mi taky trochu rvalo uši. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Zajímavě nakousnutá témata a celkový feeling filmu, ale nemůžu si pomoct - tvůrci se zkrátka nechali unést postavou Adaline a udělali z ní něco jako bohyni. Je sexy, krásná, chytrá, laskavá a bůhvíco ještě. Kromě toho, že se vyhýbá závazkům, u ní vlastně nenajdete vadu, nevidíte bolest a únavu, která by se správně měla vázat s tak dlouhým životem. Adaline se nikdy nezastaví a sentimentálně nevypráví o tom, jak to bylo dřív - což je něco, co staří lidé dělají. Možná přestala stárnout fyzicky, ale psychicky by stárla určitě. Film nás tak připravuje o hloubku, kterou by mohl být - mohl být o tom, jak Adaline znovu nalézá důvod dál žít. Osobně jsem nevěřila romanci mezi Adaline a Ellisem - pokud je Adaline opravdu tak skvělá, Ellis by toho musel předvést mnohem víc, aby ji získal. Byl taky velký potenciál říct něco o životě, ale tvůrci se matlají v té levné romanci a melodramatu, takže nakonec film působí izolovaně a male. 60 % ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Geniálně vyladěná záležitost bez jakéhokoliv patosu, sentimentu či rádoby dojemných scén, které by tam režisér notně musel našroubovat. Emoce zde mají svůj důvod, neboť veškeré citové scény jsou upřímné a zahrány od srdce. Blake Lively je fenomenální a dle mě jí minimálně oscarová nominace nemine. Dialogy je též radost poslouchat. Není nouze o chytré scenáristické hrátky a navrch hlubokou myšlenku, která dělá Adaline skutečně něčím výjimečným. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (21)

  • Anthony Ingruber získal svou roli také díky videu na YouTube, kde dokonale imituje Hana Sola z Hvězdných válek, která je asi nejslavnější postavou Harrisona Forda. Režiséra zaujalo video natolik, že se zalobboval u produkce za jeho obsazení do role mladého Williama. (pusheen)
  • Anamorfné šošovky a minimálne použitie steadicamov boli použité na zabezpečenie väčšej autentickosti scén odohrávajúcich sa v 30., 40. a 50. rokoch 20. storočia. Ako inšpirácia pre dobový farebný tón a sýtosť poslúžili filmy Páni majú radšej blondínky (1953) a Ako sa vydať milionára (1953). (Arsenal83)

Související novinky

Hledá se mladý Han Solo

Hledá se mladý Han Solo

04.12.2015

V květnu 2018 jde do kin sólový film Hana Sola, který budou režírovat Phil Lord a Chris Miller (21 Jump Street). V Hollywoodu byste teď našli jen málo rolí, z nichž jsou mladí herci tak na větvi, je… (více)

Reklama

Reklama