Reklama

Reklama

Kate Abbottová pracuje jako bezpečnostní expert na americké ambasádě v Londýně. Její kolegové se stanou obětí pumového atentátu v restauraci, kde se konala oslava narozenin jednoho z nich. Ona měla štěstí, protože ve chvíli výbuchu byla v obchodě naproti restauraci. To, že se nejednalo o náhodu, ale že jí jde o život, pochopí ve chvíli, kdy na ni zaútočí neznámý muž. Stopy teroristického spiknutí vedou k jednomu z jejích kolegů z ambasády. Když ho vyhledá, muž se ji pokusí zabít. Dojde k potyčce a Kate ho zastřelí. Teď má v patách americké úřady, které ji považují za teroristku a vražedkyni i najatého chladnokrevného zabijáka. Začíná honička po celém Londýně. Kate musí dokázat svou nevinu a zmařit plánovaný teroristický útok na náměstí Time Square v New Yorku. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (188)

Radko 

všechny recenze uživatele

Josef Frolík - agent ŠtB, ktorý zdrhol z ČSSR na Západ v roku 1969. Spolu s rodinou so sebou zobral kopu informácií o agentoch a fungovaní tajnej služby. Tie následne odovzdal americkej CIA, za čo bol tuná v neprítomnosti odsúdený na trest smrti. Vo svojich pamätiach, ktoré vyšli pod názvom Špión vypovedá opisuje, ako pri myšlienkach o emigrácii absolútne zavrhol veľkú Britániu, pretože jej tajné služby boli prešpikované agentami KGB a ŠtB a ktoviekoho ešte. Emigrácia do Londýna a odovzdanie informácii tamojším bezpečnostným zložkám by sa podľa jeho slov rovnalo čistej samovražde. Survivor ukazuje, že obdobný stav v Anglicku trvá dodnes: ambasády sú infikované pomocníkmi dnešných sofistikovano-chemických teroristov. Tí na infiltráciu používajú osobné motívy. Britské tajné služby a polícia riešia všetky pochybenia streľbou do podozrivých. Pre nich je podstatná len informácia o dopadnutí niekoho, nie zistenie pozadia a príčin. To je stručne o motiváciách a zmysle príbehu. Skvostný úvod v tomto smere navnadil na oveľa viac než na naháňačkovú jazdu, končiacu spásou v hodine dvanástej. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

James McTeigue nám oldschool páprdům naservíroval typický klišovitý Thriller, který evokuje moje oblíbená 90.léta, Milla ukazuje, že pořád zvládne i jinou roli, než Alice, jenže to je tak všechno. Scénář je místy až neskutečně debilní a mě to prostě irituje. Jasně, že nečekám od takového filmu filozofické drama a dialogy jak ze žurnálu, ale když celý ten lovecký tým policajtů, Interpolu a bůh ví čeho nejde ani do bytu obětí vraha, notabene jednoho z hlavních podezřelých, kde by hned zjistili kdo může za útoky, dělá scénárista s režisérem z diváku debily a ukazují, jak jim jsou ty hrozivé chyby u prdele, když hlavní nadřízený hrdinky skoro umře u výbuchu v bytě, jde kolem něj zabiják který ho nedorazí, všichni tvrdí, že je v kritickém stavu a nejspíš nepřežije a on si o den později vesele volá Mille jako by se nechumelilo, přičemž má jen náplast na hlavě, ano ten policista, který ještě včera nejspíš umře, ale druhý den má náplast. Ty píčo, to už sem křičel nahlas, že takhle se vysrat na jakoukoliv snahu tvůrců udělat cokoliv vážně jen dokazuje, že režiér film točí jen pro výplatu a viditelně dává najevo, že taková látka je pod jeho úroveň a je mu prakticky jedno, že debility ve filmu jsou neskutečné. To takový Martin Campbell si se svým podobně laděným The Foreigner dal mnohem víc práce. Další věc je ledově klidný zabiják Pierce Brosnan, kterému spíš sluší role postarších agentů, nebo zlých bastardů co na vrcholu pyramidy tahají za nitky, ale na roli nájemného zabijáka se nehodí a navíc nedokáže zabít ani švába, natož hlavní hrdinku, která ho navíc na konci zabije v hodně odbitém souboji. Je až s podivem, kolik toho dokážu napsat k obyčejnému béčku které je dávno v zapomnění, ale mám tenhle styl filmů rád a mrzí mě, když nám je v dnešní době někdo naservíruje a úplně do odflákne. Naštěstí akce je slušná, Milla furt někde běhá a bojuje a uteče to. No a to je asi tak všechno. 55%. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Naprosto rutinní naháněčka s neprávem obviněnou, která se překažením teroristického útoku snaží dokázat, že je pořád na té správné straně barikády. Nenašel jsem tu prakticky nic, co by stálo za zapamatování, pokud nepočítám až legrační sled náhod, díky kterým se vše nakonec v dobré obrátí. Nepotěší ani neustálý stín 9/11, který už bude v amerických špionážních thrillerech nejspíš na věky. Herecky dokázal zaujmout snad jen Brosnan, jinak bída a šeď, což platí zejména pro Millu Jovovich. McTeigue tentokrát nepotěšil. 30% ()

Silencia90 

všechny recenze uživatele

Hezky se na to dívalo, ovšem bylo to na spoustě místech nedomyšlený. Spousta věcí nebyla ve filmu vysvětlená a dalších několik bylo nepochopitelných. Tolik nejasností jsem ve filmu ještě neviděla. Proč si hrdinka nekoupila čepici a brýle aby ji bylo hůř poznat? Kde vzala nový pas? A jak na konci vysvětlila, že to nebyla ona? Navíc Milla od začátku kouká jako vyděšený štěně, co nic nechápe, ale přesto dokáže vodit za nos a následně i zpacifikovat nejlepšího nájemného vraha. No nechápu, prostě. 2,5* ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Akční instant s hloupým scénářem, avšak naštěstí s poměrně svižnou dynamikou, díky které jsem se dokázal urdžovat v jakž takž bavícím se módu. Také elektronický soundtrack je mou krevní skupinou. Pierce Brosnan se zde sice čvachtá v béčkovém filmovém světě, ale jako hlavní záporák je zde dobrý a šarmantní. Naopak Milla Jovovich se zde ocitla v roli, ve které musí občas použít hereckou mimiku, což ji opravdu nejde - je to velmi špatná herečka, její fanoušci snad prominou. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

Související novinky

Špionážní mimozemská invaze

Špionážní mimozemská invaze

06.09.2014

Režisér James McTeigue asistoval sourozencům Wachowským u Matrixu nebo Speed Racera, po comicsovém debutu V jako Vendeta ale příliš štěstí neměl. Sci-fi remake Invaze, mlátička Ninja Assassin ani… (více)

Reklama

Reklama