Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1955 prosazující se fotograf Dennis Stock sleduje vycházející filmovou hvězdu Jimmyho Deana (DeHaan) kvůli photoshootu pro magazín LIFE. Poté, co jsou Dennisovi nadřízení v Los Angeles a New Yorku z jeho snímků zklamáni, Dennis se s Jimmym vydává na cestu do jeho maloměstského domova v Indianě. Nejenže při této cestě pořídí několik kultovních snímků, ale najde při ní i sám sebe. (Ajjinka)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (16)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se těšila, jak kvůli námětu, který zpracovává určité období života "Rebela bez příčiny", Jamese Deana, tak i díky obsazení Dane DeHaana a Roberta Pattinsona. Jenže Daneova interpretace legendárního herce je přinejmenším podivná. Jeho podání dělá z Deana jaksi neustále zhuleného týpka, který navíc vypadá, že už tak století nespal. I sám film, co se týče zpracování příběhu i vztahu mezi Dennisem Stockem a Jamesem Deanem, nenabídne nic víc, než průměr. Herecky z toho pro mě tak nejlépe vychází Robert Pattinson. Ten už v dramatu Nezapomeň na mě dokázal, že hrát rozhodně umí, když mu dá někdo příležitost k dobré roli. V tomto filmu je tak jeho výkon asi to nejvýraznější. Za zmínku rozhodně však stojí fotky, které, coby Stock, s Deanem nafotil. Danea považuju za jeden z největších mladých talentů, ale tady mu to nevyšlo. Zajímalo by mě, jestli to byl nápad Antona Corbijna prezentovat ikonu filmu zrovna tímto způsobem, nebo Daneův. Čekala jsem, že z Life budu mít mnohem silnější zážitek. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Na toto som sa tešil pretože sa snímka odohráva v krásnych 50.rokoch a je tu postava Jamesa Deana. Je to ale taká tá jasná priemerná záležitosť. Herci dobrí, ale žiadna extra sláva, rovnako tak ich podané herecké výkony. DeHaan zahral Deana veľmi slušivo. Príbeh síce celkom kvalita, ale o dialógoch by sa už dalo polemizovať. Hudba ušla ale taká tá nemastná neslaná. Čo je na 50.roky škoda. Ja som sa miestami nudil, miestami sa mi to naozaj páčilo, sem tam boli hluché miesta. Ono by sa dalo povedať, že to nieje snímka pre všetkých, musíte mať naozaj tento štýl filmu radi, inak to pre vás ani nič moc nebude. Takže presne takej skupine ľudí by som to doporučil. Ja som od toho až tak nečakal a to bolo podstatné, že moje očakávania boli v podstatne naplnené a nedostavilo sa až také sklamanie. ()

Reklama

Qitek 

všechny recenze uživatele

Jak už nekdo psal, nejlepší na tom filmu je jeho plakát. Zároveň je pozoruhodné, že se Corbijn nesnaží nijak jít divákům vstříc. Což se mi vlastně líbilo. Odvrácená strana této mince je ale ta, že i jako náročný divák, jsem se filmem dost prozíval. A pamětihodného, tu neshledávám vlastně nic. Po těch pár Corbijnových filmech (zatím čtyřech), se snažím smířit s myšlenkou, že jako režisér "funguje" Corbijn jen jako "intelektuální" lákadlo pro milovníky "jiných-artových" filmů. Byť natočil pro mě jeden z nejlepších, hudebních, biografických filmů vůbec - Control. To ostatní je pak sice hezky nasnímáná audiovize, ale životnost nulová. Vyloženě nic proti ničemu, řekl bych. Ale jinak je Life fajn. Že to není konstruktivní kritika, o.k. To není ani Life. Forma krásná. O tom jsem ale nepochyboval. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Love it. Podhodnocene vintage retro. Ano, je to pomale a tahne se to, ale to je u Corbijna normalni, tam je nutne se v klidu kochat kompozici a atmosferou. Pokud mate radi foceni, tak neni co resit. Navic mi to predstavilo Jamese Deana, takze mam po letech konecne motivaci si doplnit vzdelani a podivat se na Rebela. 8/10 ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Nejvíc se mi líbily fotky u závěrečných titulků. Což asi uzná každý, že je hodně hodně málo. Celý film se neuvěřitelně táhnul a to nemá ani dvě hodiny, mně přesto připadalo, že trval minimálně dvojnásobek. Celé to bylo jako bez duše, nedokázala mě zaujmout ani jedna z hlavních postav, natož výkony jejich hereckých představitelů. Celé to báječné povídání o rebelovi bez příčiny a fotografovi, co dělá umění, se mě netknulo, vlastně mě úplně minulo. Možná je co vyprávět, ale tenhle film to absolutně nezvládl. Slabé 2*. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (1)

  • Režisér Anton Corbijn, který je zároveň i fotografem, řekl, že se projektu ujal proto, že jeho příběh zkoumá vztah fotografa s jeho fotografickým objektem. O Jamese Deana mu nešlo, v minulosti už projekt o slavném herci odmítl. (Ajjinka)

Reklama

Reklama