Reklama

Reklama

Drsňák

(festivalový název)

Obsahy(1)

Film o lásce na první pohled a instinktivní nenávisti, uvedený v soutěžní sekci letošního Berlinale. Gangster a pasák Han-gi spatří na lavičce v parku studentku Sun-hwa, do níž se okamžitě zamiluje. Přes přítomnost dívčina přítele neváhá a dlouze ji políbí. Vytrvale pak Sun-hwa sleduje, a když ji přistihne při krádeži v knihkupectví, využije situace: po dopadení majitelem obchodu se dívka musí vykoupit. Vysokou částku ale nemůže vydělat jinak než v Han-giově nevěstinci. Její vztah k nové profesi i místu nabývá po počátečním zhnusení nejisté a dvojznačné podoby... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (70)

mm13 

všechny recenze uživatele

Myslím, že uveriteľnosť zápletky či jednotlivých epizód môžeme z diskusie o tomto filme vypustiť (osobne mi nijako zvlášť za vlasy pritiahnuté neprídu, ale keby aj...). Dôležitá je režisérová schopnosť ponúknuť divákovi postavy, do ktorých sa nie len vcítite, ale ktoré priam pocítite. Spolu so zápachom ulice, prepotenej izby či korby starého nákladiaku. Ste tam, súčasťou tohto sveta a prežívate to, čo ste sami kedysi prežili alebo mohli prežiť a že ste nemuseli prostituovať a ani ste k tomu nikoho nedonútili tomu vôbec neodporuje. Láska (posadnutosť) ako táto zamáva s každým rovnako, spáli všetko okolo seba a sme si v nej rovní. Tak prečo to nepriznať? ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

No.. Tak nám skonal osobitý podivín Kim-Ki-Duk a já musím dohánět co jsem nestihnul nakoukat za jeho života.. RIP.. Drsňáka bych asi řadil mezi ty lepší (nadprůměrné) Kimkidukoviny, protože je syrový, příjemně nečitelný, nedoslovný a až podvratně morálně vyšinutý (čemuž mám tendenci tak nějak z principu fandit).. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Ki-duk Kim .. I. Podivné milostné drama z Asijské uličky lásky a zároveň můj první Ki-Duk Kim. .. Jenže po širším věhlase jeho jména přišlo mé osobní zklamání. Syrový příběh nemluvného pasáka, nevinné školačky a jejich jednostranné „lásky“ na první pohled, střižený násilím a sexem jsem čekal, ovšem že bude podaný tak chladně a nevěrohodně už ne. Jednání postav a celkově příběh jsou tak nelogické a nepochopitelné, že nestačí na vyšší hodnocení. Zajímavých scén lze několik najít, ovšem jen po formální stránce a to hlavně co se kamery týče. To samé platí i pro hudební doprovod. Bohužel za scénář by si Kim zasloužil minimálně jednu facku – a to hezky po Korejku! ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Film, který je s realitou stejně tak spjat, jako je jí vzdálen. Do tohoto rozporu zasazená typická režisérova surová poetika na mě působí trochu křečovitým dojmem. Film má pár krásných míst, ale příliš se opakuje a ve svém celku příliš neuspokojí. Při sledování Kim Ki-Dukových filmů může člověk vážně snadno nabýt dojmu, že Korejci jsou jen jakási banda nadrženců. ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Svůj „den s Kim Ki-dukem“ jsem začal právě Drsňákem. Myslím, že to byla dobrá volba, protože ten film odpovídá tomu, jak jsem si starší Kimovy filmy představoval. V hlavní roli málomluvný krutý drsňák a křehká žena okolnostmi zahnaná do kouta. Bolestivě melancholická atmosféra s občasnými výbuchy násilí. Jen občas mi chování postav přišlo mírně až velmi iracionální. 90% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Hlavní hrdina Han-gi skoro celý film nemluví - je to kvůli vadě řeči, která způsobuje, že může mluvit jen vysokým hláskem. (cubajz)

Reklama

Reklama