Reklama

Reklama

Ostrov

Trailer

Obsahy(1)

Kim Ki-dukův čtvrtý film se stal senzací filmového festivalu v Benátkách. Odehrává se ve světě plném náznaků, vystavěném na postupném splývání intenzivního sexuálního vztahu a nádherné přírodní scenerie. Na odlehlém jezeře s plovoucími chatami potkává mlčenlivý Hyun-shik tajemnou dívku Hee-jin. Uprostřed vodní samoty se stávají milenci a krok za krokem se vzdalují lidskému světu. Silný tělesný vztah se odehrává ve znamení rostoucího napětí sexuality a smrti. Vztahu muže a ženy dominují současně vzájemnost i krutost, dále posilované vnějšími okolnostmi. Hyun-shik zabil ještě předtím, než přijel k jezeru, Hee-jin pohřbí v jezerních hlubinách prostitutku, která se bezděčně stala její soupeřkou. V semknutí dvou těl nebude žádné místo pro city přenesené ze společenských konvencí. Voda a krev postupně odplaví osudovou zátěž minulosti i vše, co nepatří k pudové a němé vášni, sahající od touhy přes žárlivost až po zuřivý hněv a naprostou odevzdanost. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

Tayen 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se hodně nepovedlo. Kéž bych aspoň pochopila konec, ale přišlo mi, že Kim ho nechal jen tak doznít a rozpustit, protože sám nevěděl jak dál. Možná jsem viděla hodně jeho filmů za sebou, ale to by byla jen chabá útěcha. Okázalé mlčení mi tady přišlo vyloženě kýčovité a hrdinku bych poslala nejspíš na psychiatrii. Postavy jsou nesympatické a jednají naprosto bezmyšlenkovitě. ()

M.Macho 

všechny recenze uživatele

Filmová píseň o silném duševním pnutí. Kim skrze nádherné, táhlé obrazy vypráví příběh ženy beze jména, minulosti a slov. Její niterné, tiché vidění světa skrze plátma je konfrontováno brutálním sexem, násilím vnějšího světa. Jakmile mladík, obestřen téže značnou tajuplností vstoupí na její houseboaty, vnese do krajiny vášeň, krev a další nevyslovené. Kimův vrchol... ()

Reklama

Khalesi odpad!

všechny recenze uživatele

Nedokážem uveriť tomu, čo som práve videla! Filmová senzácia? Poetický snímok? Možno tak pre psychicky narušených jedincov. Nevidím nič poetického na zabíjaní zvierat, alebo mlátení psov, či odrezávaní časti živej ryby a požieranie jej tela pritom ako ju bez plutiev zmrzačenú sledujú, ako bojuje vo vode o život a bavia sa aká že je to nádhera! Kórea je plná takýchto psychopatov a najhoršie a pre mňa nepochopiteľné je, že mal tento snímok úspech v Benátkach. Mne sa chcelo zvracať! ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Ki-duk Kim .. II. Oprostit se od civilizace a strávit několik dní v malém domečku plavajícím na hladině jezera, kde jedinou spojkou s okolním světem je pohledná žena denně přijíždějící a prodávající sebe a ostatní produkty, může být celkem zajímavé! Asi tak nějak funguje Kimův plovoucí bordel - ostrůvky lásky a zároveň úkryty pro podivné individua. Ale sledovat tento absurdní a morbidní "příběh" je celkem nuda. Navíc obě scény s háčky jsou nechutné, nevěrohodné a samoúčelně blbé! K tomu samotná závěrečná scéna .. to je až trapné. Příjemná hudba a zajímavá kamera to nezachrání. 50%. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Poprvé, když jsem viděl něco od Kim Ki-duka, byl jsem zmaten. Ale ne jako když vám mladší sourozenec vysvětluje, co že je na tom současném RnB (o čemž mimochodem ani neví, co to znamená) tak cool a hustý, to teda ne:P Daleko blíž to mělo k Mrtvé Kočce a tomu zvláštnímu klidu a pocitu takového toho vnitřního pochopení, které se mě pokaždé zmocní, když si něco z té sbírky přečtu a co se mi ještě nikdy nepodařilo vysvětlit... Úchvatné umělecké záběry, takřka výhradní ticho narušované jen těmi "zlými" vedlejšími postavami, útěk především před sebou samým a hledání... Nalezení, sdílení, bolest a nenávist, Seom. Díky Kim Ki-Dukovi kdyby už za nic jiného, tak za připomenutí toho, že slov není třeba ani zdaleka tolik jako si myslíme. 80% ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Týrání zvířat, které se ve filmu odehrálo, bylo podle slov režiséra skutečné. (Terva)

Související novinky

Dvě smutné zprávy ze zahraničí

Dvě smutné zprávy ze zahraničí

11.12.2020

V noci na pátek v Lotyšsku nečekaně opustil filmový svět režisér a scenárista Kim Ki-duk. Podle dostupných informací populární a oceňovaný korejský tvůrce zemřel na komplikace spojené s nákazou… (více)

Reklama

Reklama