Reklama

Reklama

Zánik

  • Španělsko Extinction (více)
Trailer

Svět ovládla zombie apokalypsa. Při přesunu lidí na letiště je jeden z autobusů napaden. Jack (Jeffrey Donovan) cestuje se svojí manželkou, dcerkou Lu a přítelem Patrickem (Matthew Fox). Bohužel jeho manželka útok nepřežije. Po devíti letech se ocitáme uprostřed další zkázy. Na Zemi vládne tuhá zima. Vypadá to, že přežilo jenom velmi málo lidí. Jack s Patrickem, ač sousedi, se nestýkají. Zombie se adaptovali na zimu a jdou si pro ně. (PROCESOR)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (194)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Zombie jsou látkou, která je většinou pojata jako blbé béčko, ale někdy se přece jen tvůrci odhodlají k něčemu lepšímu. Apokalypsa je zde pojata originálně se sněhem, což se přece jen v souvislosti se zombie tak často nevidí, ale primárně je zaměřeno na postavy a jejich minulost a současnost. To vede k tomu, že jsou zde silná i slabší místa. Celkově ale dobré. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Som legenda na snehu s nesympatickejšími hercami, nudnejšími postavami, slabšou akciou, mdlým posolstvom (tuším niečo o rodine) a s nesympatickejším psom. Tam, kde bodoval Smith, tu sa psychologicky ňimrajú Matthew Fox, akýsi Jeffrey Donovan a otravné dievčatko. Ďalšie mínusy: IQ postáv (ulovím krvilačnú obludu a priviažem ju k svojmu domu, aby vrieskala a prilákala ostatných), nechcená smiešnosť (obludky majú spodnú bielizeň), militantný pošuk je sám na celom svete (alebo to tak aspoň vyzerá) a nie je schopný za ten čas sa poriadne vyzbrojiť, nerešpektovanie vlastného univerza (slepé príšery, reagujúce len na zvuk, občas reagujú tak, ako keby videli), plno otravných klišé (napravený vzťah dvoch na smrť znepriatelených mužov, večera všetkých troch, obetovanie), nevysvetlené veci (prečo sa nákaza „odrazu“ neprenáša pohryzením?) a nečakane sa objaviaca postava je pre dej absolútne zbytočná. Trocha drsnejšia verzia Dva a pol chlapa. ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele

Bída, děs a utrpení. Extinction je snad nejvíce marnivým filmem tohoto roku. Jak je možné, že ve 110 minut dlouhém filmu, ještě k tomu hororu, se po celou dobu absolutně nic neděje, je nudný, zeje prázdnotou a ubohostí? Největší záhadou mi tu jsou herci, kteří snad normálně nejsou tak špatní, ale Vivas po nich asi vyloženě chtěl, aby se jejich postavy chovali jako kryplové. Výběr herců byl teda fakt bída s nouzí. Jediný pocit, jež ve mně tento film vyvolal byl smích. Nad trapnými efekty, uměle přidaným sněžením a lacinými CGI výtvory v podobě sněhových monster. Zblízka ovšem ty kreatury nebyly tak polítováníhodné. Jediná gradace, která se tu asi údajně chtěla konat byla scéna obléhání domu, ve které se neukázalo totálně nic, jen sledujeme postavy, jak statečně drží dveře a chrání dům před příšerami, které se na ně dobývají. To je ovšem vše. Počítám, že to byla i chyba v nedostatku peněz, ale když nemám peníze, nebudu točit horor hodinu padesát minut dlouhý, ve kterém se děje s prominutím hovno. O tohle jsem mohla fakt v klidu přijít. Střihač byl opět u traileru šikovnější. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Zombie je jedným z mojich najobľúbenejších horrorových subžánrov. Videl som už mnoho filmov o oživlých mŕtvolách a etše vždy si rád pozrem ďalší. Máloktorý ma však už dokáže niečím prekvapiť. Ale občas sa to predsa len niektorému snímku podarí. Tak tomu bolo i v tomto prípade. Čakal som bežný akčný zombie horror, ale zhliadol som premyslenú, komornú, post-apokalyptickú, horrorovú zombie drámu. Španielsky režisér Miguel Ángel Vivas natočil výborný film. **** ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Já měl narozdíl od vás velmi nízké očekávání, o to víc jsem byl překvapený, že sleduju horor, kde herci skutečně hrají a jsou schopni ukázat silné emoce, navíc příšery byly fakt parádně zvládnuté. Samozřejmě, že občasný digitál to kazí a že rodinný trojúhelník působí trochu směšně, ale na druhou stranu skvělá mrazivá atmosféra a velmi schopný kameraman tomu dávají přidanou hodnotu a vzhledem ke zdejší kritice se tohoto filmu naopak zastanu. Doporučuju! ()

Galerie (14)

Zajímavosti (6)

  • Přestože vládne arktická zima, nikdo si nebere ponožky. (PROCESOR)
  • Ve filmu se objeví český samopal vz. 58 v provedení s RIS předpažbím. (SsgtJira)
  • Natáčelo se v maďarském městě Budapešť. (Terva)

Související novinky

Španělé, kam se podíváš

Španělé, kam se podíváš

16.02.2014

Španělská kinematografie se v posledních letech díky několika talentovaným tvůrcům s velkými hity stala velkým dodavatelem kvalitních hororů a thrillerů. Tento trend se dále rozvijí s tím, že přední… (více)

Reklama

Reklama