Reklama

Reklama

Rezistence

  • USA Insurgent (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Z Tris a Čtyřky se během okamžiku stali psanci podobní lovné zvěři. Nikde není klid a bezpečno, vůdkyně sekce Sečtělých je s pomocí ozbrojené sekce Neohrožených neúnavně pronásleduje odhodlaná dostat je za každou cenu. Současně nechává pochytat další divergentní lidi, kteří do stanoveného společenského systému nezapadají. Vystavuje je krutým testům, aby odhalila vhodnou osobu, jenž jí může pomoci rozluštit dávné tajemství. Tris a Čtyřka zjišťují, že mají víc spojenců, než se zdálo, rozhodnou se přestat utíkat a zkusí překvapivý protiútok. Je to právě Tris, která se stane klíčem k tajemství, na němž stojí základy světa, ve kterém žijí. Tajemství minulosti i budoucnosti. (Bontonfilm)

(více)

Videa (35)

Trailer 4

Recenze (512)

Lima 

všechny recenze uživatele

Tyto teenager romány z per autorek-spisovatelek, zabalené do pseudo sci-fi/fantasy hovna, to je neblahý jev dnešní popkultury. Slovy Simony Stašové z Pelíšek - tolik peněz to stálo, a přitom taková blbost. Respektovaných, divadlem ošlehaných charakterních hereček Jodie Foster a Naomi Watts mi bylo upřímně líto.Vím, že nákladné hypotéky na Floridě se musí platit, ale stejně, mají to tyhle dvě dámy zapotřebí? ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ako obrovskú chybu musím napísať, že z inak vždy sexi Shailene Woodley, som sa tu skoro povracal po jej ostrihaní na chlapca. Insurgent je presne kúsok skladačky, ktorý nemá začiatok, ani koniec, rozpovie kúsok mozaiky a nechá vás opäť rok čakať. Má svoje momenty, no zároveň je výzvou pre bežných návštevníkov. Toto je akčné sci-fi, kde si mnohé postavy robia čo chcú, iné plnia príkazy a medzi nimi skupina hrdinov hľadá svoje opodstatnenie a ďalší cieľ. Jedna vec je istá. Rezistenciu neradno sledovať bez znalosti jednotky. Skúste to a neodhalíte ani fakt, že Tris a Caleb sú súrodenci. V Rezistencii sa skutočne veľa nestane, dej by sa dal zhutniť na 30 minút, no mám neskutočnú chuť siahnuť po tretej knihe a zistiť, čo má nasledovať. Ak je to účel filmu, navnadiť na ďalšie diely, ten si plní výborne. Oproti jednotke stratila kus čara, odkryla kúsok mozaiky sveta, aj navnadila na viac. Ako plus môžeme pochváliť sexice Kate Winslet a Naomi Watts, ktoré sú tu za dokonalé "milfky". ()

Reklama

ORIN 

všechny recenze uživatele

Druhý díl sci-fi teenage ságy je továrnou na klišé, dementní dialogy, absurdní a nelogické scény a sekvence a toporné herecké výkony. To by v důsledku ani tak nevadilo, protože jednička je v mnoha ohledech podobná. Jenže v Divergenci koncept postapokalyptického světa ještě bavil, v Rezistenci uz nepřináší nic nového a nudí. V prvním díle zaujal trénink, ve druhém se jen snažíte zorientovat v neustále se měnících motivacích a jednáních postav, které generují nové a nové zvraty. Hlavně se ale jednička oproti dvojce nebrala příliš vážně, takže ačkoli výraz herců pronášejících stupidní repliky byl v obou dílech stejný, ve dvojce to působí strašně směšně. Z trojlístku dystopických sci-fi ság poslední doby (Hunger Games, The Maze Runner a Divergence/Rezistence) je právě ta hodnocená a komentovaná jednoznačně nejhorší. Jen kvůli očekáváním, co přinese třetí část, dávám dvě hvězdy. I když všechny tyhle podobně zaměřené sci-fi, jakmile dostanou širši (či vyšší) rozměr, vlastně nakonec odkryjí, jak moc logicky děravé a chatrné jsou. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Kvalitatívne zhruba na úrovni jednotky. Plusom je pár lepších akčných scén a trocha napätia, mínusom zasa, že tu opadlo mystérium ohľadom samotných frakcií, diváka už tak nepohlcuje scifi atmosféra fiktívneho sveta. Celkovo ma snímok nijak výrazne nenadchol, ale ani neodradil od pokračovania. Budúcnosť ukáže, čo je za mestom.... 65/100 ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Příběh je slabší (hlavně mám pocit, že něco podobného už jsem viděl fakt stokrát) a díry v logice občas bijí do očí (hrdinové jsou nezničitelní a občas se chovají prazvláštně), nicméně kdo překousne tento fakt, měl by být snad i spokojený. Podle mého názoru je druhý díl (stejně jako jednička) trošku podhodnocený, přestože odpady jsou úplně mimo. Rezistence se totiž minimálně může opřít o poměrně velké filmařské kvality. V první řadě jsou to herecké výkony (až mě zaskočilo, kolik skvělých herců se v tomto teen sci-fi snímku sešlo - Shailene Woodley, Miles Teller, Kate Winslet, Naomi Watts, Octavia Spencer). Dále se mi velmi líbila režie (super simulace), triky a kamera. Pravdou však zůstává, že potenciál tu byl asi větší, na druhou stranu to i tak odsýpalo a ty dvě hodiny mi fakt utekly. O chlup horší než Divergence, každopádně stále palec nahoru a takových 3,5* určitě jo. ()

Galerie (167)

Zajímavosti (16)

  • Filmovalo sa v amerických mestách Atlanta a Chicago. (Hudakfilms)
  • Jedná se o první film v kariéře Kate Winslet, v němž si zopakuje svou roli v pokračování. (kklepkaa)
  • Shailene Woodley odmietla nosiť parochňu po tom, čo si ostrihala vlasy pre rolu Hazel vo filme Na vine sú hviezdy (2014). V knihe si Tris síce ostrihá vlasy, ale nie až tak, ako môžeme vidieť v snímke. (odmocnina)

Související novinky

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

02.02.2015

Super Bowl je každoročním svátkem nejen pro fanoušky amerického fotbalu, ale také filmu. Studia totiž utrácejí miliony dolarů za to, aby mohla mezi reklamy procpat své půlminutové TV spoty, obvykle… (více)

Po Divergent přijde Insurgent

Po Divergent přijde Insurgent

13.02.2014

Stmívání odstartovalo fenomén knižních adaptací pro mladistvé, které se pokouší nasbírat divačky přes odvážnou hlavní hrdinku a nadpřirozený koncept. Ve šlépějích Twilight ságy se snažily kráčet… (více)

Reklama

Reklama