Reklama

Reklama

Rezistence

  • USA Insurgent (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Z Tris a Čtyřky se během okamžiku stali psanci podobní lovné zvěři. Nikde není klid a bezpečno, vůdkyně sekce Sečtělých je s pomocí ozbrojené sekce Neohrožených neúnavně pronásleduje odhodlaná dostat je za každou cenu. Současně nechává pochytat další divergentní lidi, kteří do stanoveného společenského systému nezapadají. Vystavuje je krutým testům, aby odhalila vhodnou osobu, jenž jí může pomoci rozluštit dávné tajemství. Tris a Čtyřka zjišťují, že mají víc spojenců, než se zdálo, rozhodnou se přestat utíkat a zkusí překvapivý protiútok. Je to právě Tris, která se stane klíčem k tajemství, na němž stojí základy světa, ve kterém žijí. Tajemství minulosti i budoucnosti. (Bontonfilm)

(více)

Videa (35)

Trailer 1

Recenze (512)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $110miliónovTržby USA $130,179,072Tržby Celosvetovo $295,238,201Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ až príliš z toho saje Matrix a to vo veľa ohľadoch, už to nemá takú atmosféru ako predchodca, režisér Robert Schwentke je čoraz väčší rutinér a nemá čo dať na vrch a tieto post-apo filmy ako Hunger Games a The Maze Runner začínajú byť až moc podobné na jedno kopyto až chuť z toho prechádza, zlatý Terminátor /60%/ ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Navázat na rok starou efektní adaptaci výtečné předlohy nebývá zrovna snadný úkol a už vůbec ne, pokud máte tentokrát před sebou o něco méně strhující látku. Vzhledem ke kompletně vyměněnému tvůrčímu týmu proto chápu zcela odlišný feeling a překvapivě uznale kývám hlavou nad vypuštěním natahovaných knižních pasáží (pobyt u Odpadlíků) i nad tím, že hlavní trademarky série i nadále působí dostatečně divergentně. Největší výhrou ale zůstává famózní casting. Ten rok, během kterého představitelé ústřední mladé party (Tris, Čtyřka, Caleb, Peter) sbírali zkušenosti jinde, se projevil v jejich výkonu přímo náramně a je to právě jejich um, který dává zcela zapomenout na to, na jak vratké dějové nohy se v samém závěru celá sága staví. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ako obrovskú chybu musím napísať, že z inak vždy sexi Shailene Woodley, som sa tu skoro povracal po jej ostrihaní na chlapca. Insurgent je presne kúsok skladačky, ktorý nemá začiatok, ani koniec, rozpovie kúsok mozaiky a nechá vás opäť rok čakať. Má svoje momenty, no zároveň je výzvou pre bežných návštevníkov. Toto je akčné sci-fi, kde si mnohé postavy robia čo chcú, iné plnia príkazy a medzi nimi skupina hrdinov hľadá svoje opodstatnenie a ďalší cieľ. Jedna vec je istá. Rezistenciu neradno sledovať bez znalosti jednotky. Skúste to a neodhalíte ani fakt, že Tris a Caleb sú súrodenci. V Rezistencii sa skutočne veľa nestane, dej by sa dal zhutniť na 30 minút, no mám neskutočnú chuť siahnuť po tretej knihe a zistiť, čo má nasledovať. Ak je to účel filmu, navnadiť na ďalšie diely, ten si plní výborne. Oproti jednotke stratila kus čara, odkryla kúsok mozaiky sveta, aj navnadila na viac. Ako plus môžeme pochváliť sexice Kate Winslet a Naomi Watts, ktoré sú tu za dokonalé "milfky". ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Divergenci jsem neviděl a asi ani o nic nepřišel. Rezistence totiž byla slabota. První půlka dost nudila a já už pomalu ale jistě začíným být alergický na všechny ty americké býčky a kočičky, kteří s výraznýmia nekompromisními výrazy proášejí to své: Jdeme! Vše je navíc rasově dokonale vyvážené a tak tu máme přesné procento bělochů, afroameričanů i asiatů... Příběh byl nuda, nijak neupoutal a jediné z čeho jsem měl radost bylo město samotné. Na ním kdysi dávno v dobách, kdy lidé ještě byli lidmi a válčilo se zřejmě vyrostl žampión a v troskách mrakodrapů pak začalo přežívat několik frakcí. Jenže ani takové polorozpadlé město už dneska není nic převratného a je prakticky v každém katastrofickém potapo filmu, kde mají solidnější rozpočet a někoho s nadupanějším pécéčkem. Závěr byl pravda trochu zajímavější než začátek, kdy jsem chvílemi netušil zda se nejedná o nějaký film dodávaný k časopisu ,,Strážná věž''. Mezi těmi milými a hodnými lidmi totiž chyběl už jen tygřík s kozičkou... Trochu překvapila účast Kate a naomi. U té ještě víc, protože jako bruneta vypadá děsně! Dávám dva čipy a jdu se dospat. * * ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Plusem jest to, že Veronica Roth nenapsala druhý díl jako tradiční prostřední vatu bez začátku a konce, takže se po skončení divák necítí zneužitý, mínusem jest fakt, oproti jedničce už neobjevujeme nic moc nového, s čímž se vytratila míra divákovi zvědavosti. Přihodivší k tomu romantiku, padáme do průměru. 65% ()

Galerie (167)

Zajímavosti (16)

  • Pracovný názov projektu bol Mineral. (Hudakfilms)
  • Daniel Dae Kim, představitel Jacka Kanga, byl natolik nadšený ze svých kostýmů, které nosil ve filmu, že si je chtěl odkoupit do osobního vlastnictví. (Calwen22)
  • Jedná se o první film v kariéře Kate Winslet, v němž si zopakuje svou roli v pokračování. (kklepkaa)

Související novinky

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

02.02.2015

Super Bowl je každoročním svátkem nejen pro fanoušky amerického fotbalu, ale také filmu. Studia totiž utrácejí miliony dolarů za to, aby mohla mezi reklamy procpat své půlminutové TV spoty, obvykle… (více)

Po Divergent přijde Insurgent

Po Divergent přijde Insurgent

13.02.2014

Stmívání odstartovalo fenomén knižních adaptací pro mladistvé, které se pokouší nasbírat divačky přes odvážnou hlavní hrdinku a nadpřirozený koncept. Ve šlépějích Twilight ságy se snažily kráčet… (více)

Reklama

Reklama