Reklama

Reklama

Rezistence

  • USA Insurgent (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Z Tris a Čtyřky se během okamžiku stali psanci podobní lovné zvěři. Nikde není klid a bezpečno, vůdkyně sekce Sečtělých je s pomocí ozbrojené sekce Neohrožených neúnavně pronásleduje odhodlaná dostat je za každou cenu. Současně nechává pochytat další divergentní lidi, kteří do stanoveného společenského systému nezapadají. Vystavuje je krutým testům, aby odhalila vhodnou osobu, jenž jí může pomoci rozluštit dávné tajemství. Tris a Čtyřka zjišťují, že mají víc spojenců, než se zdálo, rozhodnou se přestat utíkat a zkusí překvapivý protiútok. Je to právě Tris, která se stane klíčem k tajemství, na němž stojí základy světa, ve kterém žijí. Tajemství minulosti i budoucnosti. (Bontonfilm)

(více)

Videa (35)

Trailer 3

Recenze (512)

Aknah 

všechny recenze uživatele

No rozhodně mi to přišlo o trošičku horší než jednička, ale proč tomu nedat 5*, z toho nápadu celkovýho jsem nadšená, z Trisiných krátkých vlasů taky, některé scény perfektní: SPOILER: nečekaná bitka u stolu, ,,smrt" Tris, zachránění Christiny a mnoho dalšího, nehledě na to, že ty efekty byly tentokrát na uplně jiným levelu. Co mě zas dost překvapilo, bylo postavení Petera v tomhle filmu, nehledě bratra Tris. Trošku už překombinované, ale budiž, prostě podle předlohy. KONEC SPOILERU: _______________________________________________________________________________________________Ovšem zas mi přijde, že Watts je tu totálně navíc a ještě to zahrála jak kdyby byla před kamerou poprvý, ale to mi film nezkazí, jsem tak natěšená, až si to přečtu, celou tu řadu. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Mělo mi být podezřelé, když v úvodu se podnikne drsný nájezd obrněnými vozy na zahrádkářskou kolonii, že tohle půjde kolem logiky a u všech těch frakcí i taktiky předaleko. Kdyby se takto chovali, nepřežili by v reálu ani minutu. I když nutno dodat, že místní nabušené jednotky neumějí střílet, když netrefí několik střelců holku, která běží rovně a k nim zády, ani nekličkuje, ani neuhýbá. Pak jsou zde takové drobnosti, jako že ve chvíli potřeby mají všichni někde po ruce nějakou zbraň, kdoví odkud ji vzali, nebo že nenáviděný otec má důležitou informaci, ale hrdinové si ji z uražené namyšlenosti nevyslechnou. Proč taky? A Jeanne je zlá, protože... vlastně proč? Tak nějak tady není jasné, proč ji všichni chtějí zabít, a co tím chtějí získat. Nikdo vlastně nic neví, ale bojuje se proti sobě. Nebýt tam ten artefakt, je ten zmatek až na půdu vidět nad slunce jasněji. Jinak Tris mi přišla jako obyčejná vzteklá holka, která po ostříhání vypadá jak odulá čtyřicátnice, s velkou prdelí a malýma kozama, oproti tomu matka Čtyřky vypadá jako jeho ségra. O Kate Winslet, jejích tlustých nohách a rozkydlém pozadí raději pomlčet. A celé je to tak strašně vážné a bez nadhledu, až to působí směšně. Také mne pobavily hlášky, že Tris je stoprocentně divergentní, ale inklinuje k Odevzdaným, nebo ta úžasná logika, kdy si Jeanne myslí, že artefakt, který může otevřít jen divergent, bude zbraní proti nim. SPOILER Taky mi přijde divné, že za celou dobu NIKOHO nenapadlo jít se rovnou za ty hradby podívat, že museli čekat na nějakou x let starou zprávu. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Asi nemá zmysel sa zaoberať tým, že teen postapo série trpia jednak tým, že tak trochu parazitujú na úspechu Hunger games a potom tým, že teenager v ich fikčných svetoch musí mať nutne riadny bordel. Séria so sympatickou Shaileen mu to ale uľahčuje svojou jednoduchosťou a lacnejším vizuálom. Hrá sa tu viac na psychologickú strunu, Tris sa musí vyrovnávať s tým, že prináša smrť. Bohužiaľ sa z tohto motívu dalo vyťažiť viac, rovnako ako zo simulácií, ktoré mali byť triumfom filmu. Nakoniec sú tromfami celej série ženy. Neprvoplánovo pekná Shailene a tri nastajlované milfky Naomi, Kate a Maggie. Ale zatiaľ iba zovňajškom a asi sa v treťom dieli na tom nič nezmení. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $110miliónovTržby USA $130,179,072Tržby Celosvetovo $295,238,201Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ až príliš z toho saje Matrix a to vo veľa ohľadoch, už to nemá takú atmosféru ako predchodca, režisér Robert Schwentke je čoraz väčší rutinér a nemá čo dať na vrch a tieto post-apo filmy ako Hunger Games a The Maze Runner začínajú byť až moc podobné na jedno kopyto až chuť z toho prechádza, zlatý Terminátor /60%/ ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Už od prvního traileru jsem měla z filmu hrůzu, protože i přesto, že si knížku nepamatuju do nejmenšího detailu, přišlo mi, že tak 80% scén vůbec nebylo v předloze. No, na jednu stranu si dost uzpůsobili většinu příběhu, ale pointu nechali, takže jim to těžko můžu mít za zlé. Celkově se mi to líbilo, akorát mi přišli zbytečně upozaděné všechny vedlejší postavy, které měli v knížce víc prostoru (Christina, Uriah, Marlene & Lynn), jako jasně, do dvouhodinového filmu prostě nenarvete všechno z knížky, ale oni udělali haló s obsazením právě zmíněných - Uriaha, Marlene a Lynn a ve výsledku tam někteří snad ani nepromluvili (přišlo mi, že je klidně mohli vypustit jako v prvním dílu). Tvůrci si vymysleli pěknou krabičku a způsob jak to otevřít. Vizuálně byli simulace až dechberoucí, ale přišlo mi, že to celé vzniklo právě proto, aby ty triky mohly uplatnit. No, každopádně, Tris by mohla být rozený kadeřník, takhle se ostříhat s rezatýma nůžkama... ale Shailene to holt sluší jak s dlouhýma, tak s krátkýma. No a Tobias mě potěšil stejně jako minule, tady není co dodat. Film běžel až moc rychle a ty dvě hodiny uplynuly jako voda. První se mi líbil o něco víc a byl tam lepší soundtrack, takže za mě "jen" 4*. ()

Galerie (167)

Zajímavosti (16)

  • Daniel Dae Kim, představitel Jacka Kanga, byl natolik nadšený ze svých kostýmů, které nosil ve filmu, že si je chtěl odkoupit do osobního vlastnictví. (Calwen22)
  • Natáčelo se v Chicagu v USA. (willy1)
  • Film nebyl natáčen jako 3D. Až v postprodukci se rozhodlo, že bude převeden i do trojrozměrného formátu. (ČSFD)

Související novinky

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

02.02.2015

Super Bowl je každoročním svátkem nejen pro fanoušky amerického fotbalu, ale také filmu. Studia totiž utrácejí miliony dolarů za to, aby mohla mezi reklamy procpat své půlminutové TV spoty, obvykle… (více)

Po Divergent přijde Insurgent

Po Divergent přijde Insurgent

13.02.2014

Stmívání odstartovalo fenomén knižních adaptací pro mladistvé, které se pokouší nasbírat divačky přes odvážnou hlavní hrdinku a nadpřirozený koncept. Ve šlépějích Twilight ságy se snažily kráčet… (více)

Reklama

Reklama