Reklama

Reklama

Rezistence

  • USA Insurgent (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Z Tris a Čtyřky se během okamžiku stali psanci podobní lovné zvěři. Nikde není klid a bezpečno, vůdkyně sekce Sečtělých je s pomocí ozbrojené sekce Neohrožených neúnavně pronásleduje odhodlaná dostat je za každou cenu. Současně nechává pochytat další divergentní lidi, kteří do stanoveného společenského systému nezapadají. Vystavuje je krutým testům, aby odhalila vhodnou osobu, jenž jí může pomoci rozluštit dávné tajemství. Tris a Čtyřka zjišťují, že mají víc spojenců, než se zdálo, rozhodnou se přestat utíkat a zkusí překvapivý protiútok. Je to právě Tris, která se stane klíčem k tajemství, na němž stojí základy světa, ve kterém žijí. Tajemství minulosti i budoucnosti. (Bontonfilm)

(více)

Videa (35)

Trailer 1

Recenze (512)

Gwaihir 

všechny recenze uživatele

Pro pokračování, v němž se z odlišných stávají povstalci, platí do značné míry totéž, co pro počáteční díl série. Zejména prolínání simulace a skutečnosti je opět působivé, stejně jako vyznění pointy této části příběhu, která dosavadní dění dává v závěru do širšího kontextu, čímž prakticky přidává celému pozadí nový rozměr a vytváří živnou půdu pro další potenciálně zajímavé dobrodružství. Ti, kdož vzbuzují největší strach, mohou být totiž zároveň jedinou nadějí. Vyprávění trochu nabírá obrátky, od začátku směřuje kupředu bez zbytečných odboček, a tak jsem se znovu dobře bavil až do samého konce, Jen škoda, že tentokrát nedostaly o něco více prostoru některé další postavy. 70 % ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Mám rozporuplné pocity. Divergence byla fantastická, ale toto pokračování už není tak kvalitní. Ale není ani vyloženě špatné. Jen mi to dost připomíná sérii Hunger Games, ve které byl dost podobný příběh a také to šlo film od filmu kvalitou dolů. Co se týče hudby, akce, tak to bylo dobré, příběh také celkem dobrý, divergentní a odpadlíci bojují proti Jeannine a jejímu systému frakcí. Ovšem má to jednu velkou vadu a to hysterické a sebeobviňující pocity Tris. A ano jsme opět u HG, kde Katniss první filmy byla super, ale pak se z ní stala hysterická kráva. Tady Tris byla v prvním díle skvělá, ale tady v tom filmu se pořád a pořád obviňovala, že za všechno může ona a podobné kecy, a tohle já opravdu nesnáším. Dívám se na akční Sci-Fi a nepotřebuji sledovat jak si tam neustále vylévá srdíčko. Doufám, že v dalších dílech už toto neuvidím. Takže tohle byla jediná vada filmu, jinak se mi to celkem líbilo, dávám 3,5*. ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Která holka by (občas) nechtěla být "krásná", celospolečensky důležitá a v hledáčku vyzrálejšího hrdiny ala Four?:-) Změna režiséra je poměrně citelná, plynulejší a rozvážnější styl "Divergence" nahrazuje styl, jenž je o poznání... já nevím... roztříštěnější? komerčnější? Nenapadá mě to pravé slovo, ale kdo viděl, pochopí (alespoň doufám). Kromě této zásadní změny jsem také zaregistrovala mnohem více (drobných) nesmyslů typu proč dělají to a to, když by mohli udělat to, vzhledem k žánru s nimi ale člověk nejspíš musí počítat. Tvrzení, že "Rezistenci" zachraňuje akční stránka, může být možná trošku nefér (líbí se mi na ní ostatně i další věci / lidé), na druhou stranu to není zas tak úplně nepravda. V porovnání s "Hunger Games" a mnoha dalšími dobrodružně romantickými teen sci-fíčky, kterých je teď jako hub po dešti (a další vznikají), klade tahle série mnohem větší důraz i na líbivý zevnějšek, protože to je to, co dnes divák (OK, tak většina diváků) chce. K dobru budiž "D" + "R" i umění recyklace, neboť jsou - více než cokoli jiného - důkazem, že i x-krát recyklované scény mohou vypadat (a znít) dobře; viz. přeskakování kolejí těsně před projíždějícím vlakem. Loňská "Divergence" mi sedla více, jelikož ale na čsfd neexistují půl hvězdy, dávám taktéž 4. (Zbytek komentáře obsahuje spoilery.) P.S.: Nezdál se mi věkový rozdíl mezi představitelem Čtyřky a jeho matky ("Uložíš ho ty, nebo mám já?"XD), ale je mezi nimi 16 let, což skutečně odpovídá jejím výrokům, že ho měla "velmi brzy". P.P.S.: Ach jo, proč museli zabít zrovna Erica? Ten byl boží!!!:-( P.P.P.S.: Jsem zvědavá, jak si tvůrci poradí s dvojitou zápletkou. Kapitol, tedy chci říct Chicago, padlo v prvních dvou dílech a zbylé dva tak budou začínat téměř od nuly. Nečekané a zajímavé.;-) ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Plusem jest to, že Veronica Roth nenapsala druhý díl jako tradiční prostřední vatu bez začátku a konce, takže se po skončení divák necítí zneužitý, mínusem jest fakt, oproti jedničce už neobjevujeme nic moc nového, s čímž se vytratila míra divákovi zvědavosti. Přihodivší k tomu romantiku, padáme do průměru. 65% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jsem divergentní, rezistentní, paranoidní a nelíbí se mi Tris. Z nějakého záhadného důvodu, který se patrně skrýval v té blikající krabici, jsem se však při pobíhání mezi jednotlivými sekcemi a odpadlíky snad ani nenudil. Přesto si myslím, že mám příliš málo akné na to, abych byl z této dietní sci-fi nějak zvlášť unesený. ()

Galerie (167)

Zajímavosti (16)

  • Film nebyl natáčen jako 3D. Až v postprodukci se rozhodlo, že bude převeden i do trojrozměrného formátu. (ČSFD)
  • Natáčelo se v Chicagu v USA. (willy1)

Související novinky

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

02.02.2015

Super Bowl je každoročním svátkem nejen pro fanoušky amerického fotbalu, ale také filmu. Studia totiž utrácejí miliony dolarů za to, aby mohla mezi reklamy procpat své půlminutové TV spoty, obvykle… (více)

Po Divergent přijde Insurgent

Po Divergent přijde Insurgent

13.02.2014

Stmívání odstartovalo fenomén knižních adaptací pro mladistvé, které se pokouší nasbírat divačky přes odvážnou hlavní hrdinku a nadpřirozený koncept. Ve šlépějích Twilight ságy se snažily kráčet… (více)

Reklama

Reklama