Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fait je šéf skupiny nejlepších lupičů a neexistuje nic, co by nedokázal se svým gangem ukrást. Jednoho dne je jeho dcera Vanessa unesena. Únosce Ling požaduje za její vydání vyplacení odměny v černých diamantech, které Fait ukradl z trezoru diamantové burzy. Černé kameny též hledá tchajwanský tajný agent Su. Nemá políčeno jen na drahokamy, ale i na nelítostného Linga. Fait postupně zjišťuje, že Su je jeho jedinou nadějí při záchraně dcery. Spojí proto své síly, Su pro pomstu vůči člověku, který usiloval o jeho život a Fait pro záchranu Vanessy. Během pátrání se Fait dozví, že diamanty jsou ve skutečnosti uměle vytvořené plutonium a mohou být využity při sestavení nebezpečné nukleární zbraně. Cesta oba muže nakonec přivede na letiště, kde se rozpoutá boj na život a na smrt. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

Turiec 

všechny recenze uživatele

Unesená dcéra a záchrana sveta pred kým iným ako neameričanmi, Jet Li, ktorý toho moc nenarozpráva, ale predvádza svoj slušný štandard bez výnimočných čísel. Úplne deravý scenár, ale milovníci bojových umení, krásnych áut a hip-hopu sa asi nudiť nebudú. Zaujímalo by ma, prečo mnoho scenáristov a režisérov má predstavu, že planétu vždy zachraňujú grázli, zlodeji a vrahovia, ktorí sa tým stávajú neuveriteľne čistými a kladnými hrdinami. Nie je mi ani jasné, prečo niekto, kto sa každý večer modlí sa živí kradnutím. Banda pouličných povaľačov môže používať arzenál zbraní, za aký by sa nemuseli hanbiť ani špeciálne jednotky. Všetko sa dá vyriešiť, stačí sadnúť do tanku a povoziť sa v ňom po meste. Americké tajné služby ani netušia, čo sa u nich deje a preto musí prísť odborník z Taiwanu. Ako správny zahraničný agent kedykoľvek keď zamáva preukazom s čínskymi znakmi dostane miestnych policajtov do pozoru. A aby som nezabudol: najnovšie a najničivejšie zbrane aké si vie človek predstaviť sa predávajú asi takto: Do hangáru na letisko na predmestí nejakého mesta priletia na vrtuľníkoch obchodníci so zbraňami z celého sveta. Je jasné, že z dôvodu svojho utajenia budú ich lety riadne ohlásené leteckej službe. Všetci majú zaručene okolo 30 rokov, sú neuveriteľní krásavci a rozhodnú sa kúpiť zbrane až vtedy, keď ich uvidia blikať. To ich väčšinou privádza do neuveriteľného vytrženia a v momente ponúkajú milióny a prekrikujú sa, čo im hrdlo stačí. Ešteže je svet plný grázlov a krásnych žien, ktoré nás vždy v pravý čas zachránia a ustrážia náš bezpečný spánok. Ufff. ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Původně jsem dal tři hvězdy, ale po další projekci jednu přidávám. Akční porce zábavy je pro mě více než dostačující. Jet Liho hmaty mě baví a když přitom vyplodí i nějakou fajn hlášku, tak proč ne. Navíc, kdyby u nás vznikl podobný film a jen by místo černochů obsadili cikány, tak by to bylo celý rasistický. :-D Zlatá Amerika, země svobody a vzor demokracie. :-D 75% ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Akčný kriminálny thriller, ktorý má ozaj dynamiku a zaujme vás, no je tu mnoho ale. Už na začiatku, keď má strážnik v práci mužský pornočasopis a žena zistila, že preto jej triky naňho nefungujú, tak poslala kamoša, som si pomyslel, že Andrzej Bartkowiak sa musel zblázniť. Nasleduje to vykrádanie banky s nástrojmi ako od nejakej armády, žena, ktorú drží pred spadnutím na koľaje chlap, no na konci je vidno, žeby sa do žiadnej medzery tam nezmestila. Samozrejme tu máme únos dieťaťa ako z filmu Hlboko v gangu, no máme to doplnené taiwanským tajným agentom, ktorý pobije všetkých a tak nezostáva všetko len na černochoch, ktorých akcia je doplnená ozaj tvrdou a dynamickou hudbou, ktorá vás bude vytrhávať priam zo sedačiek. No a potom kamene, ktoré dokážu zničiť svet, reči o novom svetovom poriadku a nepochopiteľná dražba týchto kameňov medzi zločincov sveta za pár miliónov, to už bola silná hlúposť, plus samozrejme aj tu nejaký ten striptíz. samozrejme, ak to niekto bude označovať rôznymi negatívami, chápem ho, no bolo to napumpované a zaujímavé v mnohých oblastiach a nenudilo ma to veľmi ani po ďalší krát, myslím, že od filmu Hlboko v gangu to bolo napríklad lepšie, od hlúpych filmov ako Skyfall pre mňa tiež, ale to je už subjektívne, tak ako sa vám mohli alebo nemuseli páčiť tunajšie vtipy, či efektný príchod tanku na scénu. Aký taký normál pokazilo aj to žiarenie v človeku s tými kameňmi, proste bolo to šialené, komerčne americké, ale odo mňa to má tých 40%, lebo ma to zaujalo viac než mnohé podobné a ešte stále k tomu mám určitý vzťah, možno je to raperom DMXom, ktorému som tú drsnosť a herecký prejav veril. ()

darwin 

všechny recenze uživatele

Hodně slabší než Romeo Must Die a Exit Wounds. Je to sice, jak by řekli čecháčci "Huusteej mazeec, hele.", ale té akčnosti je právě až moc, což odsrává tradičně scénář. Slabý film tak nezachrání ani krásná Gabrielle Union a jako obvykle skvělý Anthony Anderson. Bartkowiak a producenti nicméně mohou být spokojení, film se stal hitem a vydělal hodně dolárků. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na něco podobného jako Lovec policajtů, ale nebylo to přesně ono a určitě o třídu horší. Zatímco DMX dělá to, co vždycky, Jet Li dostal docela málo prostoru ukázat, co v něm je. Sice když už se do boje dá, stojí to za to, ale ještě by to chtělo méně střihu, abychom opravdu viděli, jak je dobrý a rychlý. Velmi dobrý je Dacascos, skutečně béčkový král. Vadily mi hodně průhledné digitální triky, potěšil mě Tom Arnold. Když to vezmu kolem a kolem, vlastně to nebylo nejhorší (i když střed filmu jsem hodně prozíval). A za začáteční Jet Liho originální seskok z mrakodrapu po balkonech přidávám půl hvězdičky. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (17)

  • Zatímco se v automobilové honičce Faitův (DMX) modrý sporťák dokonale poničí, v dalším záběru, kdy opouští Archieho (Tom Arnold) kancelář, je možné si všimnout, že všechna světla svítí a přední nárazník je opět na svém místě. (Conspi)
  • Řidič ve skutečnosti nemůže vystřelovat z tanku projektily, jak je tomu ve filmu. Vždy se jedná o činnost střelce. (Conspi)
  • V několika záběrech je možné zaznamenat, že DMX je nahrazen dvojníkem. Nejlépe lze pak dabléra rozpoznat ve scéně potyčky najatých „goril“ s Fait (DMX) a Su (Jet Li) v uličce, kde je rozdíl nejpatrnější v zabarvení pleti. (Conspi)

Související novinky

Návrat Street Fightera

Návrat Street Fightera

10.09.2007

Ne, teď nemáme na mysli filmovou sérii se Sonnym Chibou, kterou proslavili hlavně Tarantino a Tony Scott, když v úvodu Pravdivé romance nechali Patricii Arquette obsypat Christiana Slatera popcornem… (více)

Reklama

Reklama