Reklama

Reklama

Pistole sedmi statečných

  • USA Guns of the Magnificent Seven (více)
Trailer

VOD (1)

Sedm statečných se opět hodlá postavit obrovské přesile. Tentokrát chtějí osvobodit vůdce mexických rolníků z vězeňské pevnosti. Mexičtí obyvatelé se chtějí vzepřít vojákům, kteří je utlačují a využívají rolníky jako své otroky. Quintero je vůdcem chystající se vzpoury, musí však nejdřív přimět vlivné lidi, aby se k revoluci přidali. Plukovník Diego zjistí místo další schůzky Quintera s jeho lidmi a zatkne je. Quintera zavře do vězení a ostatní rolníky nechá k smrti uvláčet za koňmi. Jen jediný Maxmilián se osvobodí, najde Lobera s jeho lidmi a požádá ho o pomoc. Ten však nemá tolik lidí a zbraní a žádnou odvahu k tomu, aby ho vysvobodil. Maxmilián najde známého pistolníka Chrise a požádá ho, aby za 600 dolarů dostal Quintera z věznice. Chris najde pět nejlepších mužů a každému slíbí 100 dolarů a Max se osvobozování chce zúčastnit zadarmo. Chris, Max spolu s expertem na házení noži Levim Morgonem, odborníkem na střelné zbraně Kenem a dále PJem, jednorukým skvělým pistolníkem Slaterem a obrovským černochem Cassiem tvoří sedmičku statečných. Maxmilián muže zavede do hor, kde žijí mexičtí obyvatelé. Plukovník Diego je krutý vojenský velitel, nelítostný, využívá nelidských praktik, mučí a krutě nechává zabíjet své vězně. Sedm statečných mužů musí nejprve obhlédnout okolí a zjistit, jak to ve vězení funguje. Nedobytnou vězeňskou pevnost hlídá 200 vojáků. Muži také zjistí, že každou neděli přijíždí vojáky navštívit manželky. Chrisovi a mužům se podaří přepadnout malý oddíl vojáků v horách, osvobodí přitom některé rolníky a získají více zbraní. Přepadení věznice si naplánují na neděli. V neděli se dostanou dovnitř do vězeňské pevnosti, všichni střílejí a mnoho mužů zemře. Chris zastřelí plukovníka Diega a Quintero je osvobozen. Mexický lid je všem pistolníkům velmi vděčný. Odvážní muži jsou rádi, že pomohli dobré věci, a ani své peníze si neodvezou. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (25)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Ve třetím snímku vezoucí se na úspěchu dnes již legendárního filmu ´Sedm statečných´ respektive jeho předobrazu ´Sedm samurajů´ přebírá štafetu Yula Brynnera další herecký matador, mající ve své filmografii značné množství impozantních snímků, George Kennedy. Děj se opírá o krvavou mexickou revoluci a nemilosrdného plukovník Diega. Legendární pistolník Chris Adams dá dohromady partu chlapů odhodlaných se postavit příkoří. Sice se nejedná o nic mimořádného, ale jako rodokapsový westernový příběh vyznívá dobře. Dokonce daleko lépe, než ten předchozí. Sice standardní film, ale jsou daleko horší. Jako westernová filmová zábava snímek zcela postačí dobře. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Druhé pokračování statečné sedmy patří k těm nejméně vydařeným pokračováním a není to jen kvůli tomu, že ten samý rok šel do kin rovněž Wild Bunch. Zásadní problém je v obsazení George Kennedyho, který sice měl nominaci na Oscara, ale do role Chrise Adamse se v porovnání s Brynnerem absolutně nehodil. Absenci Yula podtrhává celkově sestava nevýrazných herců (pro většinu se jedná o první, nebo jeden z prvních filmů vůbec) s Jamesem Whitmorem jako dalším nešťastně zvoleným hercem do tohohle filmu. Hlavní padouch navíc nenosí gigantickej slamák a postrádá veškeré charisma Calvery nebo Lorcy z předchozích filmů. Malé plus snad jen za postavu PJe (neznámý herec Scott Thomas) a cameo Wendy Wagner. ()

Reklama

Spinosaurus 

všechny recenze uživatele

Normálně jsem to nedokoukal. Myslel jsem, že to bude nějaké volné pokračování s úplně novými postavami, když tu se náhle na scéně objevil vlasatý dědula. Myslel jsem, že to je nějaký šerif. Náhle šáhl do kapsy a vytáhl z ní doutník. V tu chvíli mi bylo jasné, že tvůrcům nejspíš přeskočilo. BYL TO CHRIS!!! Jakmile se začali nabírat stateční, okamžitě jsem to vypnul. Nevím, jestli to někdy dokoukám. Prozatím jedna hvězdička za Fernando Reye, známého z minulého dílu a za hudbu, i když už taky není tak dobrá jako v předchozích skvělých filmech. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak už sa na sériu vyprdol aj Brynner a tak museli ústrednú postavu Chrisa preobsadiť Kennedym, ktorý Brynnera nepripomína ani vzhľadom a aj postavu pojal inak. Už to nie je ten síce spravodlivý ale tak prísny drsniak, že by ste sa pred ním báli aj uprdnúť. Kennedy Chrisa pojal viac pohodovo. Je to proste taký sympatický medvedík. Zvyšok bandy je v mojich rozhodne lepšie obsadený ako tí no name nevýrazní borci z dvojky. Je tu Monte Markham z Baywatchu, dedko zo Shawshanku, drsniak Joe Don Baker z Bondoviek a veľký namakaný černoch z falošnej Bondovky. Postavy sú síce znova len ploché figúrky jak v dvojke, ale vďaka lepšiemu kastingu fungujú lepšie. Záporák je tiež riadna sviňa ktorej prajete smrť. No a dej? Viacmenej to isté jak minule. Zase tu sedem postrádateľných špinavcov bojuje za nemohúcich Mexičanov. Akurát to ozvláštnili tým, že tentoraz zloduchovia neútočia na našich hrdinov, ale naši hrdinovia sa dobíjajú do pevnosti, aby oslobodili nejakého chudáka. Prvá polovica filmu je ok a aj finále je dobré. Akcia je rozhodne o triedu lepšie natočená jak v dvojke. Ale kým dôjde na finále, tak sa film v druhej polovici dosť vlečie a takých dobrých 20 minút by som z fleku vystrihol. Takže výsledkom je zase priemer, ale bavilo ma to o chlp viac jak dvojka, tak to tentoraz preklopím na tri hviezdy. 5/10. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Pistole by měly být objektivně hodnoceny jako film, před kterým nestojí úspěch původního zpracování. Bohužel se však sami této možnosti vzdávají neustálou reminiscencí k legendě - stejnou hudbou, Chrisových jménem, shodnými prvky námětu (sestavování party až do počtu sedmi mužů), a kupodivu také podobnými obrazy (stateční projíždějící mexickou vesnicí). Možná jen lehce podprůměrný film (pokud se dokážeme oprostit od původních Sedmi), chce to ale originální zvukovou stopu, MGM (studio Bear 2007) film sice obstojně nadabovala, české dialogy jsou ale zoufale směšné a žánrově se nehodící. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama