Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Big Lew Cassidy (George Kennedy) je všemi oblíbený majitel stavební firmy, co se neštítí si na stavbě sám ušpinit ruce. Bohužel právě při takové situaci, kdy vypomáhá jednomu ze svých zaměstnanců, následkem nešťastné nehody zahyne. Teď je na jeho dceři Cass (Jennifer O´Neill), aby v šibeničním termínu stihla dokončit stavbu mrakodrapu a uchránila tím rodinnou společnost před chamtivým strýcem Eddiem (Harris Yulin). Jako jediná možná záchrana je jí doporučen legendární předák Mike Catton (Lee Majors), ten už ale o práci ve výškách dlouho nejeví zájem... (J.Connor)

(více)

Diskuze

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Filmík jinak velmi slušnej, s amosférou; je docela poučný občas se vrátit ke starejm bijákům, kde z mála (lineární prostinkej příběh, prakticky bez nějakých super efektů) upletli tvůrci silnej zážitek. (Všichni známe 12 rozhněvanejch, žejo...) Co mě hodně dostalo a dojalo je smutnej příběh z natáčení: Hned mi bylo divný, jak asi točili nejtěžší scénu, Cassidyho pád, když je vidět, že dolů letí živej chlap a že to není trik a je to z pořádný vejšky. Nojo, bol to kaskadér... Při tomhle rekordním pádu (96m), na kterej se díváme, zahynul (dopadovej vak praskl, umíral v nemocnici do druhýho dne) kaskadér Albert John Bakunis. Ano BAKUNIS, tak je to uvedený v titulcích a tak to lze i na internetu najít, leč wikipedia i filmový databáze tvrdí, že BakunAs. Já bych teda spíš věřil těm, kdo s ním ten film dělali a taky mu jej věnovali.

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Miluju tu scénu, kdy obtloustlej Cassidy šplhá bez jištění po svislým válcovaným HEBku jako opice, i Adam Ondra by zbledl závistí :D.

Reklama

Reklama